Zdravo i slasno by Bonjour.ba & Mercator: Mediteranska pasta
Tekst:Bonjour.ba, Promotivni članak
GOURMETSigurni smo da nismo jedini koje su prve zrake sunca motivirali na avanturu u kuhinji nekih posebnih okusa.
Odbrojavanje do službenog početka ljetne sezone ovog puta iskoristili smo da nepce teleportiramo na neka malo dalja mjesta – točnije do Mediterana. Naime, lagana kuhinja koju kriju određene europske zemlje uz obalu Sredozemnog mora inspirirala nas je da za današnji ručak pripremimo nešto drugačije.
U želji da našim čitateljima otkrijemo jednostavno, ali opet primamljivo jelo u kojem će uživati osobe različitih preferencija, vratili smo jednu od omiljenih Gourmet rubrika naših čitatelja - Zdravo i slasno Bonjour.ba & Mercator. I ove godine kroz našu odveć prepoznatljivu rubriku vodit će nas Belma Halilović koja je kreirala recept za ukusnu mediteransku pastu.
Stoga, ako ste poput nas i tijekom nadolazećih dana izbjegavate provoditi previše vremena uz štednjak, onda smo sigurni da ovoj fuziji okusa nećete moći odoljeti.
Riječ je o kombinaciji sastojaka uz koje ćete pomisliti da se nalazite u nekoj prepoznatljivoj trattoriji, smještenoj na glavnoj ulici talijanskog gradića. Komadići tune, pomiješani s zelenim maslinama, rajčicom i ukusni začini čine ovaj comfort food idealnim za tople nadolazeće dane.
Mediteranska pasta veoma lako se priprema, a recept krije ukusne i lagane sastojke tako da će u njoj rado uživati i oni s izbirljivim nepcem. Za pripremu ovog jela Belma je namirnice pronašla u nama dragoj Mercator Ložioničkoj, a detalje pripreme donosimo u nastavku.
Sastojci:
- Pasta Zara špageti
- Ocean tuna komadi u suncokretovom ulju
- Mercator masline (bez košpice)
- Cherry paradajz
- Ljubičasti luk i bijeli luk
- Mini mozzarella
- Maslinovo ulje i aceto balsamico
- Začini (sol, biber, italijanska mješavina začina)
- *opcionalno parmezan
Priprema:
Špagete skuhati u slanoj vodi. U zdjeli pomiješati tunu, masline, ljubičasti luk, bijeli luk, cherry paradajz i mini mozzarellu. Preliti maslinovim uljem, dodati malo aceta balzamica, sol, biber i mediteranske začine. Na kraju dodati ocijeđene špagete i sve dobro pomiješati.
Na kraju posuti rendanim parmezanom.
Buon #appetito!
* * *
Foto: Belma Halilović za Bonjour.ba