Zdravo i slasno by Bonjour.ba i Mercator: brzi rižoto za neodoljivu kombinaciju okusa
Tekst:Bonjour.ba, Promotivni članak
GOURMETBonjour.ba i Mercator su danas na misiji da vam pokažu da priprema rižota kod kuće nije nimalo komplikovana.
Sada već tradicionalno svoju kecelju za kuhanje je obukla Belma i kreirala #njami rižoto za 10 uz malo truda.
Sa manje sastojaka nego što zamislite i za kratko vrijeme moći ćete da pripremite ovo jelo tradicionalne italijanske kuhinje kao da ste rođeni u samom Milanu. Jedna od stvari koje najviše volimo kod rižota jeste to što je veoma raznolik i savršeno se kombinuje sa svim, a rezultat je ukusan i kremast obrok koji će vas potaknuti da uzviknete Mamma mia sa svakim zalogajem.
Za pripremu ovog jela Belma je namirnice pronašla u Mercator Ložionička, a detalje pripreme donosimo u nastavku.
Sastojci:
- Riža dugo zrno
- Mercator Ajvar blagi
- Mare Aperto tuna salata mexico
- Vrhnje za kuhanje
- Pileći temeljac
- Parmezan
- Maslac
- Luk
Priprema:
Na maslacu prepržiti sitno sjeckani luk pa dodati opranu rižu. Prepržiti skupa pa dodavati temeljac malo po malo dok riža ne bude skuhana. U rižu dodati 2 kašike ajvara i vrhnje za kuhanje, pa promiješati sve dok ne postane kremasto. Na kraju dodati tuna salatu mexico, servirati sa dooosta parmezana.
Rižoto je jelo koje ima svoju bogatu povijest i tradiciju, ali s ovim receptom vidimo da se itekako može prilagoditi modernim ukusima i preferencijama. Uživajte u savršenoj kombinaciji okusa i tekstura koju pruža ovaj jednostavan, ali ukusan rižoto!
***
Foto: Belma Halilović za Bonjour.ba