TEKST: Bonjour.ba, Promotivni članak

DATUM OBJAVE: 8.6.2023.

Bonjour.ba i Mercator su danas na misiji da vam pokažu da priprema rižota kod kuće nije nimalo komplikovana.

Sada već tradicionalno svoju kecelju za kuhanje je obukla Belma i kreirala #njami rižoto za 10 uz malo truda.

 



Sa manje sastojaka nego što zamislite i za kratko vrijeme moći ćete da pripremite ovo jelo tradicionalne italijanske kuhinje kao da ste rođeni u samom Milanu. Jedna od stvari koje najviše volimo kod rižota jeste to što je veoma raznolik i savršeno se kombinuje sa svim, a rezultat je ukusan i kremast obrok koji će vas potaknuti da uzviknete Mamma mia sa svakim zalogajem.

 



Za pripremu ovog jela Belma je namirnice pronašla u Mercator Ložionička, a detalje pripreme donosimo u nastavku.



Sastojci:

  • Riža dugo zrno
  • Mercator Ajvar blagi
  • Mare Aperto tuna salata mexico
  • Vrhnje za kuhanje
  • Pileći temeljac
  • Parmezan
  • Maslac
  • Luk


 



Priprema:

Na maslacu prepržiti sitno sjeckani luk pa dodati opranu rižu. Prepržiti skupa pa dodavati temeljac malo po malo dok riža ne bude skuhana. U rižu dodati 2 kašike ajvara i vrhnje za kuhanje, pa promiješati sve dok ne postane kremasto. Na kraju dodati tuna salatu mexico, servirati sa dooosta parmezana.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bonjour.ba (@bonjourba_)



Rižoto je jelo koje ima svoju bogatu povijest i tradiciju, ali s ovim receptom vidimo da se itekako može prilagoditi modernim ukusima i preferencijama. Uživajte u savršenoj kombinaciji okusa i tekstura koju pruža ovaj jednostavan, ali ukusan rižoto!

 

***
Foto: Belma Halilović za Bonjour.ba

FOTO: Belma Halilović za Bonjour.ba


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!