TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 28.12.2016.

U trenutcima kada smo u potrazi za brzim izvorom energije ili želimo nešto prigristi prije ručka ili nakon treninga, energetske čokoladice su odabir mnogih. Ako niste strastveni čitatelj sastojaka na etiketama istih tih čokoladica, moguće je da čokoladice zapravo imaju puno više šećera ili soli nego što bi trebale ili da imaju potpuno drugačije djelovanje od predstavljenog. No, kako biste bili s

Recept koji donosimo u nastavku ne podrazumijeva niti pečenje, tako da nemate izgovor da ubuduće si ne napravite sami malu, slatku, energetsku bombu.

Sastojci:

1 šalica bezglutenske zobi
2 žlice Chia sjemenki
1/4 šalice sjeckanih badema
1/4 šalice kokosovog ulja
1/2 šalice organskog maslaca od bade
2 žlice tamne čokolade u prahu

Upute:

1. Pomiješajte zob, chia sjemenke i sjeckane bademe.
2. U zasebnoj zdjeli umutitekokosovo ulje, bademov maslac i čokoladu dok smjesa ne postane glatka i kremasta.
3. Dodajte zob, chia sjemenke i bademe dok smjesa ne postane kompaktna.
4. Izlijte smjesu u posudu za pečenje, na koju ste prethodno stavili papir za pečenje. Ravnomjerno ga podijelite po posudi.
5. Pokrijte papirom za pečenje i stavite u hladnjak na četiri sata. Izrežite na kvadrate i poslužiti se svojim pločicama. Čokoladice svakako čuvajte u hladnjaku prije konzumacije.

grickalic


Foto via mydomaine.com


Bonjour

Visoko krije gastro adresu zbog koje smo se zadržali duže nego što smo očekivali.

TEKST: Adelisa Mašić

Visoko krije gastro adresu zbog koje smo se zadržali duže nego što smo očekivali. Visoko krije gastro adresu zbog koje smo se zadržali duže nego što smo očekivali.

Ako ste u potrazi za mjestom koje spaja ugodan ambijent, raznovrsnu ponudu i ozbiljno dobar slatki meni, restoran Nafaka u Visokom je adresa koju vrijedi upamtiti

Smješten u mirnijem dijelu grada, ovaj restoran već na prvi pogled osvaja toplim interijerom i opuštenom atmosferom, a ono što se dešava na tanjirima dodatno potvrđuje zašto se o njemu sve češće priča.

 



Nafaka nudi širok izbor jela: od klasičnih comfort opcija, preko bogatih porcija koje su idealne za ručak, do pizza, pasti i raznih specijaliteta koji se lako uklapaju i u porodične ručkove i u opuštena večernja druženja. 

 


 



Posebno se ističu jela s piletinom u različitim varijantama, ali i ponuda koja jasno pokazuje da se ovdje razmišlja o raznolikim ukusima.

 



Ipak, dio koji nas je posebno privukao i zbog kojeg bismo se vrlo lako vratili jeste slatki meni. 

 



Palačinke i vafli u Nafaki zauzimaju važno mjesto na meniju: pažljivo osmišljeni, bogato servirani i zamišljeni kao desert kojem se vrijedi posvetiti. Kombinacije se kreću od čokolade i pistacija do voćnih varijanti i hrskavih dodataka.

 



Vrijedi spomenuti i da Nafaka radi catering, što je odlična opcija za sve one koji žele provjerenu ponudu i van restorana, bilo da je riječ o privatnim proslavama, poslovnim događajima ili manjim okupljanjima.

 



Ako planirate posjetu, restoran se nalazi na adresi Šareni Hanovi bb i lako je dostupan svima koji traže mjesto za opušten obrok ili slatku pauzu.


nafaka_visoko4bonjour_ba

nafaka_visoko3bonjour_ba

Foto: @nafaka_cafe_restaurant

Upravo spoj ugodnog prostora, raznovrsnih jela i pažljivo pripremljenih deserata čini Nafaku mjestom kojem se vrijedi vratiti.

Foto: @nafaka_cafe_restaurant


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!