Zdrava i njegovana kosa: 3 načina kako izbjeći pucanje vrhova

KOSA
19.4.2018.
Više je uzročnika ispucanih vrhova – kemijski tretmani, agresivni šamponi, suha kosa, prečesto korištenje uređaja za stiliziranje kose… Osim nezdravog izgleda kose, ispucani vrhovi otežavaju stiliziranje kose te izgledaju neuglađeno, zbog čega smo u stalnoj potrazi kako kosi vratiti sjaj i svježinu i par tjedana nakon odlaska kod frizera. Rješenje se krije u par jednostavnih navika koje sprječavaju pucanje kose.

#Preparati za zaštitu od topline fena ili uređaja za stiliziranje kose
Obzirom da je naša kosa tijekom postupka sušenja kose te korištenjem uređaja za stiliziranje izložena temperaturama koje sežu i do 220 stupnjeva, važno je da na kosu prethodno nanesemo preparate koji će ju zaštiti. U susjednoj drogeriji možete pronaći brojne proizvode koje možete koristiti svakodnevno kako biste kosu zaštitili od utjecaja fena, uvijača ili pegle za kosu.

#Njegujuća ulja
Vrhovi su najstariji i ujedno dio kose koji je najviše isušen, zbog čega im je potrebna dodatna njega kako ne bi došlo do pucanja. U tome će vam najviše pomoći prirodna ulja, budući da ona štite kosu od svih vanjskih utjecaja, za razliku od silikona koji samo zaglađuju površinski sloj kose.

a3389701b75a1c076849fd1df9601c3e71c515a4-panthere-de-cartier-1-1200

 

 #Kvalitetna četka za kosu
Kvalitetan pribor itekako je važan u zaštiti kose od pucanja. Naime, ukoliko se često borite protiv ispucanih vrhova, češljevi sa oštrim ili metalnim zupcima mogu biti njihov uzročnik. Brojni frizeri kao alternativu preporučuju četke s prirodnim dlakama i drvene češljeve.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  Bonjour

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno: