Završen prvi Europe Future Fashion - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Završen prvi Europe Future Fashion

Tekst:

Bonjour.ba

MODNE VIJESTI
10.6.2010.

 Ovaj vikend održan je Europe Future Fashion u Splitu, prvi međunarodni tjedan mode u Jugoistočnoj Europi. Na splitskim Prokurativama okupilo se 24 poznata kreatora iz 11 zemalja.  Prvu večer trodnevnog modnog događaja otvorila je splitska autorica etno mode Božena Martinčević koja je pokazala da modu valja crpiti iz nacionalnog blaga.Alen Kekić, jedan od inicijatora ovog događaja i autor kolekcije posvećene “francuskoj dami” oduševio je splitsku publiku. Nakon njega nastupio je “KriStyle” s cipelama butika “Galleria”, a pistom su prošetale i kreacije Ane Rajčević, redovite dizajnerice Berlin Fashion Weeka,te na kraju i Tatjana Tatalović (Tata), dobitnica nagrade Elle za najbolju kreaciju na Beograd Fashion Weeku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kako je to izgedalo na modnoj pisti, pogledajte na sljedećim fotografijama.

 

Image

 

 Image

 

Image

 

Image

 

Image

 

 Image

 

 Image

 

 Image

 

Image

 

 Image

 

 Image

 

Image

 

 Image

 

 Image

 

 

Drugu večer modne manifestacije otvorio je s malom, ali raskošnom kolekcijom Marko Mitanovski, poznat  po tome što je svojim neobičnim kreacijama oduševljava i samu Lady Gagu.

 

 Image

 

 Image

 

 

Pjevalo se pak u drugoj točki druge večeri EFF-a kad su pred publikom vrckavo prošetale manekenke u veselim kreacijama sarajevskog modnog dvojca “Jaje”, u kojima im je pripomogla Lela, pjevačica i sestra Elvira Lakovića Lake.

 Zanimljiva je bila i kolekcija zagrebačkog branda Karaka design koje potpisuju Vesna Karuza i Senija Radić. Njihova igra krojevima bila je u suprotnosti jednostavnim linijama haljina švedske kuće Omniamei koja se posvetila svili i njezinim bojama. Pistom su također prošetale i cipele Stanković te minimalistička kolekcija mladog gosta iz Francuske David Priola.

 

Pogledaje neke od fotografije kolekcija predstavljenih na drugoj večeri EFF.

 

Image

 

Image

 

Image

 

 Image

 

 

 Image

 

 U nedjelju je održana završna, treća večer manifestacije EFF-a. Splitskim Prokurativama sa svojim lucidnim kreacijama predstavila se ukrajinska dizajnerica Elene Burenina, te minamalističkim haljinama Claudia Castrase. Publiku je posebno oduševila zanimljiva igra plisiranih dodataka na bež-rozo-tirkizno kombinacijama splitske autorice Rococo branda.
Anamarie O. se predstavila uglavnom jednostavnim haljinama nakon koje su predstavljeni kupaći kostimi i pareo verzije Marte Buzolić, te crno-bijele i crvene svečane haljine sa zanimljivim šeširima Galić designea.

 

Večer je zatvorena sa četrdeset glamuroznih i profinjenih kreacija poznatog nizozemskog kreatora Addya van der Krommenackera koji je splitsku publiku ostavio bez daha.


Europe Future Fashion je krenuo ambiciozno s ciljem da se dogodine ponovi u isto vrijeme, a do tada će ga gledatelji širem svijeta moći gledati preko World Fashion Channela gdje će se prikazivati narednih dana. A ako vas pak zanima kako je bilo u backstage na ovome modnom eventu, fotografije možete pogedati na sljedećem linku.

 

modamo.info/EFF

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno