Zavirili smo u Studio Elosso – novi urbani dućan u Zenici s artiklima domaćih modnih & home design brendova - Bonjour.ba...

Zavirili smo u Studio Elosso – novi urbani dućan u Zenici s artiklima domaćih modnih & home design brendova

Tekst:

Bonjour.ba

INTERIJERI
28.10.2020.

Ena Begičević-Čeliković, diplomirana produkt dizajnerica, je prije nekoliko dana na glavnoj gradskoj šetnici u Zenici, točnije na adresi Kočevska čikma bb otvorila dizajn studio & dućan koji krije mnoštvo unikatnih Made in BiH artikala. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do početka ove godine radila sam kao dizajner namještaja u industriji. Kroz to radno iskustvo naučila sam šta znači razvoj proizvoda od njegove ideje do realizacije  i plasiranja na tržište.
Kroz svoj posao sam i mnogo putovala te se upoznala sa radom svjetskih dizajnera i kompanija. Među onima čiji sam rad pratila bile su i neke bosanskohercegovačke kompanije koje su se na velikim evropskim sajmovima predstavljale uspješno ali i manje uspješno. Shvatila sam da bi ovim kompanijama mogla pružiti stručnu i kreativnu podršku jer prepoznajem njihov potencijal, ali i nedostatke. 
Osim toga, rad pod tuđim krovom ima svoja ograničenja. Smatram da je priroda moje struke takva da je početak vlastite priče u nekom trenutku neophodan za dalji napredak.
Kako se prostorije studija nalaze u samom centru grada, pored radnog officea, odlučila sam jedan dio organizovati kao izložbeno prodajni. U njemu će se nalaziti proizvodi drugih bh brendova, ali i samog studija. Ovakav prostor nedostaje gradu Zenici.“
– otkrila nam je Ena na početku razgovora što joj je bio motiv za pokretanje studija.

Foto: Nedim Bajramović

U razgovoru s njom, saznali smo i više detalja o samom uređenju, kao i ponudi ove zanimljive shopping adrese te novim projektima koje Ena priprema.

***
    Koji su sve brendovi dostupni unutar Studio Elosso?

Studio trenutno nudi šarolik asortiman – od odjeće do modnih i kućnih asesoara. Istakla bih brendove poput Gazzda, Waga Wood, Werkstatt,  Wood Surgery, Bogda, Zart, Vračo Premium,... Tu su također i mladi brendovi poput St.ranac ili Naked Maja. Studio nudi i knjige naših mladih autora kao što su Saša Džino i Boris Lalić. U stalnoj smo potrazi za novim, kvalitetnim proizvodima, a uskoro planiramo ponuditi i vlastite. To će svakako biti namještaj  i kućni asesoari.

Foto: Nedim Bajramović

Čime ste se vodili pri uređenju studija?

Ideja je bila kreirati savremen, ugodan i nepretenciozan prostor u kome su najvažniji sami proizvodi. Polovina prostora studija je u staklu i površina izloga je zaista velika. To je svakako igralo ulogu pri samom uređenju. Sav namještaj u prostoru je mobilan kako bi se mogao prilagoditi onome šta se u njemu nalazi. Naši posjetioci su prostor već okarakterisali kao jedan od najljepših u gradu. Sretna sam što se u njemu i drugi osjećaju ugodno.

Foto: Nedim Bajramović

Trenutno omiljeni artikl u studiju?

Trenutno najomiljeniji artikli su svakako vješalice, kao i drvena ptica Tica brenda Gazzda. Pored ovoga, izdvojila bih dječiju vrtešku Ovčice izrađenu od vune, brenda Bogda.  

Foto: Nedim Bajramović

Na kojim još projektima radite i na koji ste najponosniji?

Studio je nedavno završio svoj prvi projekat – dizajn sofe Talia, koja je izrađena u suradnji sa lokalnim proizvođačem namještaja – Boha. S obzirom da je prvi projekat on je i najdraži. Studio je ostvario kontakt i sa nekoliko drugih domaćih proizvođača s kojima planira razvijati projekte. I sami projekti su vrlo raznoliki – dizajn nove sofe, kreveta i stolnih asesoara. Vlastite proizvode studio planira lansirati do kraja godine. To će vjerovatno biti neki sitni namještaj.  
Treba spomenuti da imamo klijente zainteresovane za dizajn interijera, što će također biti nešto čime će se studio baviti. 

Foto: Nedim Bajramović

Kako izgleda jedan vaš radni dan? 

Radni dan počinje pregledanjem studija i onoga šta je izloženo. Kada se sve naštima, obavezno se pušta muzika te se u 10 h ujutro otvaraju vrata studija.  Radni dan je kombinacija skiciranja, istraživanja, operativnih poslova te naravno druženja s našim klijentima i posjetiocima. S obzirom da je ovo sami početak rada, dani su još uvijek haotični i ne tako dobro organizovani, ali i to će doći na svoje. 

Foto: Nedim Bajramović

***
Naslovna fotografija: Nedim Bajramović
Tekst: BONJOUR.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno