Zavirili smo u preuređeni interijer caffe pekare Katedrala. Otkrili su nam koja peciva i poslastice trebate isprobati. -...

Zavirili smo u preuređeni interijer caffe pekare Katedrala. Otkrili su nam koja peciva i poslastice trebate isprobati.

Tekst:

Bonjour.ba

GOURMET
14.10.2020.

Prije nešto više od mjesec dana, na adresi Pehlivanuša 1 u Sarajevu, poznata adresa za pekarske delicije lanca 'Fine Food' dobila je novi izgled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uređenje objekta potpisuje sarajevski arhitektonski studio Gepek, koji je kroz novi interijer želio na moderan i funkcionalan način posjetiteljima pružiti iskustvo ugodne kupovine i uživanja u novim okusima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ugodno, udobno, funkcionalno i suvremeno su bili naši inputi za sjajan arhitektonski tim Gepek koji su ponudili savršen spoj urbanog duha, industrijskog stila i funkcionalnosti. Redizajnirani prostor caffe pekare Katedrala našim kupcima pokazuje bogatu ponudu naših proizvoda. Iako smješten u centru grada, prostor se nameće kao oaza mira za predah od svakodnevnih obaveza, bilo da želite iskoristiti pauzu na poslu za jelo, zagolicati nepce slatkim zalogajem ili jednostavno uživati u gutljaju odlične kafe promatrajući puls grada.“ – otkrili su nam iz kompanije Fine Food.
Kroz mini intervju, saznali smo više detalja o njihovoj ponudi, ali i dobili par gastro preporuka!

***

Kada je osnovan Fine Food i tko čini vaš tim? Što je vaša filozofija kao brenda?

Fine Food priča brenda, započela je 2017. godine. Trudimo se da ispunjavamo svakodnevni zadatak – našim kupcima pružiti vrhunske proizvode, užitak u okusima te samu kupovinu učiniti posebnim doživljajem. 
Naš tim čini niz stručnjaka iz oblasti kulinarstva, marketinga, dizajna, naše logističke podrške… Cilj nam je pokazati kroz ponudu naših proizvoda da hrana koja se spremi u kratkom vremenskom roku, može biti bogate nutritivne vrijednosti te da obrok nije samo puko zadovoljenje dnevnih potreba kalorija nego užitak za nepce i oko - pravi mali svakodnevni ritual. Akcent smo stavili posebno na užitak u „pauzama od užurbanosti“, kako volimo reći – užinama koje nude vrhunske okuse, dobar sastav, a brzo se pripremaju. 

Koju poslasticu trebamo isprobati s vašeg menija?

Teško pitanje, jer sve su nam drage, no prema iskustvima naših kupaca, američke pite imaju velike simpatije. Kroasan je naš favorit koji najbolje dolazi u paru za kafom.

Kruh koji je osvojio najviše simpatija kupaca?

Kruh je dio svakodnevice naših domaćinstava. U mnogo slučajeva kruh se konzumira uz svaki obrok pa i kao užina. Ponuditi kvalitetan kruh koji je toliko bitan dio naše kulinarske tradicije je za nas bio poseban izazov. Tako je rezani kruh miljenik mase, a mi smo se odlučili da kupcima serviramo i kruh i peciva od kiselog tijesta, koja su zbog načina spravljanja, posebno bogatog okusa.

U ponudi iz artisan linije kruha imamo dvije vrste, rustico i mediteran. Reakcije kupaca kada su se upoznali s konceptom kiselog tijesta i njegovom osobinom lakše probavljivosti, su pozitivne i često se traži „pleh više“ :)

Koji Fine Food sendvič je idealan odabir za kratku pauzu u centru gradu?

Često se sendvič percipira kao „basic“ jelo, no pomno odabrani sastojci, odlična kombinacija okusa i tekstura, sendvič pretvaraju u ukusan i zdrav obrok. Naša preporuka je sendvič s dimljenom pastrmkom. Spremljen od vrhunskih pomno biranih i svježih namirnica, ovaj snack čini jedinstvenim. Garantiramo da ćete sutradan htjeti još jedan. 


    

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno