TEKST: Bonjour.ba/PR
DATUM OBJAVE: 5.12.2019.
Euforiju koju sa sobom nose praznici nastojali su kroz godine prenijeti na naše male TV ekrane i brojni brendovi koji su dio naše svakodnevice. Kroz pomno odabrane kadrove, emocije i likove bude najslađe uspomene i raznježe nas kroz tek par sekunda trajanja reklame.
Jako zanimljivu prazničnu reklamu priprema i domaći brend Bingo City Center, koji je kao glavnog aktera svoje novogodišnje priče odabrao damu koja zrači optimizmom, snagom i odlučnošću, a moramo priznati i da jako volimo i njene stilske odabire.
Naime, Sabina Željo dama je koja će kroz reklamu čiji kreativni koncept potpisuje agencija Branded iz Sarajeva pokazati zašto je 2020.godina ujedno i godina kada trebamo biti hrabriji.
Ne otkrivajući sve detalje, direktorica Bingo City Centera, Lidija Zulić, otkrila nam je ideju vodilju cijele kampanje:
„Uskoro slavimo 2020., a na scenu stupaju Nove dvadesete! U njima ništa više nije isto! Nove dvadesete nam donose ženu koja može sve... Može imati mnogo godina, a osjećati se kao da ima dvadeset, može raditi što želi i biti ko hoće... Nove dvadesete daju nam duhovno oslobođenje od društvenih okova. One imaju tri pravila: Ne bojati se, ne stidjeti se, ne sakrivati se... Uz Nove dvadesete, stiže nam sasvim posebna novogodišnja kampanja u Bingo City Centeru, koji je postao moderna destinacija za kupovinu i zabavu i sada je sam po sebi brend koji može iznijeti ovakav inovativan koncept. Bingo City Center je mjesto na kojem ćete praznike doživjeti na jedan potpuno drugačiji način.”
A kada smo Sabinu pitali što ženu u 2020. čini snažnom, odgovorila nam je:
„Neovisnost, da bude svjesna sebe i svojih mogućnosti. Danas se više nikad neće ponoviti, a ako tako živimo onda ćemo znati cijeniti svaki tren i živjeti ga kao da je posljednji. Vjerovati u sebe i voljeti sebe. Baš takva kakva jesi, ni malo bolja, ni malo lošija, takva.“
Što nam to sve donose nove dvadesete u Bingo City Centeru, ostaje nam da saznamo uskoro, a djelić atmosfere sa seta snimanja reklame, donosimo u nastavku.
TEKST: Bonjour.ba
Mnogi mladi danas vjeruju da je kuhanje dugotrajan i komplikovan proces, rezervisan samo za one s ozbiljnim kulinarskim vještinama.
Istina je potpuno drugačija jer dovoljno je nekoliko svježih sastojaka i kašika pravog začina da na stolu imate jelo koje izgleda i miriše kao iz restorana.
Upravo to je pokazala kulinarska radionica uz chefa Mirana Karića, kreirana u saradnji Vegete i Bonjour.ba, gdje su gosti otkrili da je kuhanje ne samo strašno… dobro, već i strašno jednostavno uz Vegetu.
Na početku radionice goste su pozdravili predstavnik kompanije Podravka BiH, Haris Arnautović, direktor marketinga i Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba.
Haris Arnautović, direktor marketinga Podravka BiH
Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba i Miran Karić
U uvodnom obraćanju Haris je istaknuo kako Vegeta u Bosni i Hercegovini ima i posebnu emotivnu vrijednost, podsjetivši da je za njen razvoj zaslužna profesorica Zlata Bart, Travničanka čija je ideja promijenila kuhanje u cijelom regionu. Ana je, pak, naglasila važnost zajedničkog druženja i otkrivanja novih okusa, a oboje su na kraju „kašiku“ prepustili chefu Miranu Kariću da vodi ostatak kulinarske radionice.
Chef Miran Karić otkriva trikove jednostavnog kuhanja
Chef je odmah na početku razbio mit da su wokovi rezervisani za profesionalne kuhare. Kroz radionicu je pokazao kako se wok može pripremiti u nekoliko poteza: nasjeckati, ubaciti, začiniti i uživati. Svaki gost iskusio je da kulinarska magija ne zavisi od vještine, nego od inspiracije i pravih začina koji izvlače najbolje iz svakog jela.
Šta se desi kad prepustite kuhanje gostima ili ko je iznenadio chefa?
Okruženje je gostima dalo dodatni osjećaj opuštenosti. Nije se radilo o savršenoj tehnici, već o uživanju u kuhanju bez pritiska. U mirisu povrća i zvuku tave, gosti su shvatili da je cijeli proces zapravo vrlo jednostavan.
Umjesto takmičenja, radionica se pretvorila u opušteno druženje. Gosti su se kroz smijeh i spontane trenutke prepustili kuhanju, a svaki wok nosio je svoj šarm.
Neki su prvi put držali wok u rukama, drugi su već imali svoje trikove, ali svima je zajedničko bilo jedno: niko nije ostao gladan, a svi su imali razlog da se smiju. Upravo tada se vidjelo koliko Vegeta zna izvući najbolje iz svakog pokušaja i pretvoriti ga u dobar rezultat.
Dok je Maja Čengić Miralem s osmijehom pratila kako wok postaje zvijezda večeri, Ajla Kurtović i Zerina Suyabatmaz su otkrivale prve trikove uz miris povrća na tavi. Naida Kadić, Nikolina Sablić i Magdalena Paradžik unijele su dodatnu dozu energije u druženje.
Hajrudin Šišić pokazao je da mu wok nije nepoznanica, a Iman Karović se pobrinula da niko ne ostane gladan. Zajedno su činili šaroliku ekipu koja je najbolje dokazala da kuhanje, uz pravi začin, postaje igra.
Završni station otkrio je koliko se lako može prilagoditi svaki wok. Na kraju se pokazalo da nije važno da li ste tim riža ili tim nudle jer čim se umiješala kašika Vegete, sve je dobilo onaj strašno dobar okus.
Malo začina za uspomenu
Goste je na odlasku dočekalo malo iznenađenje, a to je poseban Vegeta poklon box kojeg čini Vegeta Original, Smoked i Sweet Chili kao podsjetnik da se strašno dobri trenuci iz radionice mogu ponoviti i kod kuće.
Za sve one koji vole okus, ali ne žele komplikacije, poruka je jednostavna: pokažite svoje najbolje uz Vegetu i otkrijte da je kuhanje strašno… dobro.
Posebnu energiju cijelom druženju dale su i fotografije s photowalla, gdje su gosti ostavili svoj pečat na danu ispunjenom strašno dobrim okusima i smijehom.
A pitate se kako su izgledala jela na kraju ili koja kombinacija je izazvala najviše smijeha? Sve to pogledajte u našem reels-u na Instagramu.
Ovaj sadržaj je nastao u suradnji sa Podravkom
Produkcija: Bonjour.ba
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba
Video: Marko Jovančić za Bonjour.ba
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!