Zavirili smo na jednu toplu kućnu rođendansku proslavu koju je organizirala Marta Iličić za 1.rođendan malene Mariete

MAME RULZ
18.2.2020.

Baš kao što je za svakog mališana rođendan jedan od uzbudljivijih dana u godini i povod za nastanak novih uspomena i avantura, nova svjećica na torti jednako je poseban trenutak i za odrasle. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroz DIY projekte koje priprema, ali i stilske priče u kojima se prepleću retro komadi i trendi dodaci, Marta Iličić nam je pokazala da pazi na svaki detalj te da svoju ljubav prema lijepom voli implementirati u svaki segment svoje svakodnevice.

Zato i nije iznenađenja da smo se instant zaljubili u fotke s prvog rođendana njene kćeri Mariete koje je zabilježila fotografkinja Matea Mihaljević. Tople emocije i posebni trenutci snimljeni tijekom jedne posebne večeri ostaju trajna uspomena u njihovim albumima. 


Nismo mogli odoljeti da Martu ne pitamo kako je tekla sama organizacija proslave i čime se vodila pri uređenju, kako bi kroz svoje DIY avanture potaknula i vas da se prilikom organiziranja naredne proslave odvažite na slične korake.

***

Koji su bili prvi koraci u organizaciji rođendana? Odabir teme, dekoracija ili nešto treće?

Vjerovali ili DA 😊 najprije sam kupila papirnate vrećice od kojih sam pravila ukrase 😊 valjda da me tješe jer tada još nisam znala ni gdje ću praviti proslavu, niti gdje ću naručiti tortu, ukratko ništa osim papirnatih dekoracija 😊 Žena.

Čime si se vodila pri odabiru dekoracija za samu zabavu?

Htjela sam da cijeli prostor, proslava i Marieta budu odraz nas, kuće, domaćinstva, a i moje ljubavi prema dekoriranju naravno. Zamislila sam boho tortu, cvijeće u bocama, naše slike, malo balona i papirnate ukrase. Nisam imala posebno odabranu temu, ali se na kraju izgleda sve svelo na jedan lijepi boho ugođaj.  

A pri odabiru torte i dekoracija za samu tortu?

Tortu sam, iz više razloga, odlučila napraviti sama. Do zadnjeg dana sam spremala na Pinterestu sve slike koje mi se sviđaju i znala da ću na kraju u jednu tortu spojiti ono što je najlakše realizirati, ono što volim ja, ono što je tatina želja i to sve onako kako šefica dozvoli. To je bila torta za Marjetin 1. rođendan, savršena samim time što smo je radile nas dvije.

Ti i Marieta imale ste i modno usklađen look. Čime si se vodila pri odabiru kombinacija?

Marietu sam prvi put vodila u shopping da joj kupimo haljinu za neki događaj. Puzala je u dućanu po podu i grabila sve cipelice redom. Jedva da sam joj probala dvije haljinice. Na svu sreću, ova druga je bila “čisti zaljubitis” i sasvim se uklopila u sve dotad zamišljeno. Mama se prilagodila nimalo unaprijed planirajući. Kad je teta fotografkinja pozvonila na vrata otišla sam tek otvoriti ormar... 😊

Što je po tebi ključno kako bi djeca, ali i odrasli ponijeli lijepe uspomene s rođendana?

Baloni na špagu, sokići na slamku i pršut na stalku LOL 😊 Nikakav veliki cirkus niti pretjerane organizacije, djeci je dovoljno jako malo da budu sretni, a mi bi se uvelike trebali ugledati na njih. 😊

Što bi preporučila svim budućim mamama koje uskoro planiraju organizirati dječju proslavu rođendana doma?

Da se ne opterećuju, da uživaju čak i u poteškoćama, to je život s djecom. Da slave zdravlje, da slave proteklu godinu i sve što su proživjeli. Da slobodno tortu naprave same, a radije zovnu tetu koja će napraviti savršene fotografije, zabilježiti svaki dodir, svaki osmjeh i svako dijete. Kad gledam ove naše, vratim se u stan pun ljudi koje volim, djece koja me vuku za haljinu i pitaju gdje se probuši sokić da piju na slamku, Marietu nosaju “sve s ruke na ruku”…, doživim sve ispočetka. Prelijepo. Tvoj dom, tvoji ljudi, tvoj ugođaj...
Na koncu, ja sam istinski sretna što smo prvi rođendan proslavili baš ovdje i baš ovako.  

Najzabavnija anegdota sa proslave?

Sigurna sam da ste ovo čuli već pa me zbog toga i pitate, ali dobro ispričati ću vam. (smijeh) U jednom trenutku, minut prije nego je Marieta trebala puhati svijeću, meni je torta pala sa hladnjaka na glavu i zatim na pod. Samo je sreća što to nije bila rođendanska, nego druga torta, dalje i ne trebam pričati vjerojatno. (smijeh) To su te slatke gužve u stanovima.  😉

MAME RULZ , 18.2.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Bonjour.ba

Foto by:

Matea Mihaljević

Podijeli:

Posljednje objavljeno