TEKST: Ilda Lihić-Isović
DATUM OBJAVE: 5.11.2024.
Kada govorimo o trenutnim modnim hitovima, smeđe čizme od brušene kože iz ZARE zasigurno zaslužuju vašu pažnju.
Ove čizmice u čokoladnoj boji savršeno su uklopljene u jesenje trendove i donose dašak odvažnosti svakoj kombinaciji. Sa zlatnim zakovicama koje krase gornjište, ovaj mode je pravi statement komad.
Svestranost i stil u svakom koraku
Ovaj model čizmi od brušene antilop kože odlikuju se srednje visokom kitten potpeticom visine 415 cm. Ovaj oblik potpetice postao je pravi trend među modnim entuzijasticama jer pruža udobnost bez gubitka stila.
Foto: @morganerenaudi
Kitten potpetice su savršene za dnevne izlaske, a istovremeno dodaju malo elegancije večernjim kombinacijama. Sa šiljastim vrhom, ove čizmice produžuju nogu i donose sofisticiran izgled.
Zakovice kao glavni element
Ono što zaista izdvaja ovaj model su zlatne zakovice koje daju poseban efekat. Ovaj detalj ne samo da unosi dašak rock chic estetike, već i čini čizmice savršenim izborom za razne stilove. Bilo da ih nosite uz suknju s resicama ili cargo hlače, zakovice će privući pažnju i dodatno istaknuti vaš individualni stil.
Ne propustite priliku da svoj ormar obogatite ovim hit modelom čizmica iz ZARE s njihovim efektnim dizajnom.
* * *
Naslovna fotografija: @jamialix
TEKST: Ada Ćeremida | FOTO:
Zobena kaša je zdrav, brz i ukusan obrok, ali mnogi ljudi se suočavaju s problemom njezine teksture. Ovaj blendirani recept za zobenu kašu daje joj kremastu, glatku teksturu koja oduševljava.
Ovaj jednostavan trik donosi potpuno novu dimenziju vašoj jutarnjoj rutini. Uživat ćete u savršenoj, kremastoj zobnoj kaši koja će vas oduševiti, za samo 10 minuta. Otkrijte kako brzo možete pripremiti ovaj ukusan doručak sa receptom koji je pun energije.
Foto: @foodforarixx
Sastojci:
Foto: @oatsndrip
Priprema:
Prvo, u srednje velikoj šerpi, zagrijte mlijeko do ključanja, a zatim dodajte zobene pahuljice i prstohvat soli. Smanjite temperaturu i kuhajte 5-7 minuta, povremeno mješajući, dok pahuljice ne postanu mekane i tečnost se upije. Kada se skuhaju, sklonite ih sa vatre i ostavite da se malo ohlade, a zatim ih prebacite u blender. Dodajte med ili javorov sirup i vanilu. Blendajte na visokom nivou 30 sekundi do 1 minut, dok ne dobijete glatku, kremastu teksturu. Na kraju, prelijte kašu u činiju i dodajte svoje omiljene toppings.
Foto: @georginaburgess_
Uživajte u savršeno glatkoj, kremastoj zobenoj kaši. Savršen je način da uživate u prednostima kaše bez teksture koja vam možda nije omiljena.
***
Naslovna fotografija: @josefinevogt
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!