Revolucija dizajna stiže u Zagreb: Ovo je festival koji sigurno želite posjetiti - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Revolucija dizajna stiže u Zagreb: Ovo je festival koji sigurno želite posjetiti

Tekst:

Bonjour.ba/PR

EVENT
27.6.2024.

Najveće događanje za dizajn u Hrvatskoj, XI. Zagreb Design Week, održat će se od 25. do 29. rujna 2024., na jedinstvenoj lokaciji, u Jadran filmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kultni filmski studiji u Dubravi poslužit će kao kulisa festivala dizajna koji otkriva ovaj novoobnovljeni prostor kao najzanimljivije mjesto za događanja u Zagrebu.
Tema ZGDW-a 2024. je „Breaking the Glass Ceiling“, u prijevodu „Razbijanje staklenog stropa: Revolucija dizajna“. Ovom temom festival želi promovirati različitosti i zalagati se za jednakost, kreativnost i suradnju u dizajnu.

Ovogodišnja država partner je Italija čiji utjecaj na dizajn ne treba posebno isticati. Dok su talijanski dizajneri dobro poznati, dizajnerice su ostale u njihovoj sjeni. U suradnji s Veleposlanstvom Italije, posebno je za ZGDW osmišljena izložba talijanskih dizajnerica koja će biti predstavljena u studiju koji je za ovu priliku preimenovan u „Talijanski paviljon“.
Posebnost ovogodišnjeg izdanja niz je gostujućih izložbi. Tri izložbe grafičkog dizajna dolaze iz Amerike. Svjetska prijestolnica dizajna 2024., aglomeracija San Diego (SAD) / Tijuana (Meksiko), predstavlja se izložbom o međusobnim kulturnim utjecajima - „Percepción Peculiar“.

Festival dizajna Local Chile predstavlja čileansku scenu izložbom „Sur Emergente“, a predavanje će održati Joaquín Béjares H., direktor festivala. Anchorage Museum donosi suvremenu scenu Aljaske s naglaskom na inuitski dizajn. Barcelona Design Week gostuje dvjema izložbama modnog dizajna iz serije „Sustainable Change“ - „Gender perspective in fashion“ i „Fashion for body diversity“.
Jedan od filmskih studija nosi ime Orsona Wellesa, jer upravo je ovdje 1960ih snimao jedan od najpoznatijih režisera svih vremena. Studio Orson Welles ugostit će najbolje dizajnirani namještaj na hrvatskom tržištu, koji se već tradicionalno predstavlja na ZGDW-u. Budućnost hrvatskog dizajna bit će predstavljena ZGDW izložbom fakulteta i škola, na marketu ćete moći kupiti proizvode direktno od dizajnera, dok je četvrtak 26. 9. rezerviran za modnu reviju.

Upravo su otvorene prijave za čak osam programa. Između ostalog možete se prijaviti za međunarodnu nagradu za dizajn ZGDW AWARD. Odabrani radovi bit će predstavljeni izložbom na ZGDW-u, a svečanost dodjele nagrada održat će se na otvorenju. Više informacija možete pogledati ovdje
U parku, na glavnoj pozornici, održavat će se predavanja, paneli, glazbeni i filmski programi. Prostor je to za cjelodnevno opuštanje uz razne aktivnosti, radionice i širok izbor hrane i pića. Ulaz na ZGDW je slobodan, a ovdje pogledajte detaljnije informacije.

 

* * *
Foto: ZGDW PR

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno