Začinite večer uz utakmicu sa ova 3 maštovita recepta za kokice - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Začinite večer uz utakmicu sa ova 3 maštovita recepta za kokice

Tekst:

Bonjour.ba

GOURMET
6.4.2020.

Kokice su nedvojbeno omiljena grickalica mnogih od nas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo su neizostavan dio naših večeri, a osim što su pristupačne i jako se brzo pripremaju, ukusne su i odlično se slažu uz napitke koje biramo za opušteno gledanje utakmice doma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremamo ih s uljem ili maslacem i malo soli, a sada imamo prijedlog za još tri recepta koja će probuditi kreativnost i ovu namirnicu dodatno začiniti. Doslovce.
Kako kokice pretvoriti u slatku grickalicu ili dodatno obogatiti aromama koje vežemo uz talijansku kuhinju, pogledajte u nastavku.

KOKICE S ČEŠNJAKOM I RUŽMARINOM

  • 4 žlice maslaca
  • 1 čajna žlica češnjaka u prahu
  • 1 žličica nasjeckanog svježeg ružmarina
  • 1/2 šalice naribanog parmezana
  • sol
  • kokice

Ispržite kokice na malo ulja. Mješavinu istopljenog maslaca, češnjaka u prahu i nasjeckanog ružmarina prelijte po kokicama te prodrmajte kako bi se mješavina ravnomjerno raspodijelila.
Kokice se jako brzo hlade pa trebate biti brzi. Posipajte parmezanom po vrhu i posolite po želji.

KARAMEL KOKICE

U plićoj posudi pomiješajte pola šalice meda i četvrtinu šalice kikiriki maslaca. Stavite na nisku vatru i miješajte dok ne dobijete tekuću smjesu.
Smjesu prelijte po vrućim kokicama te prodrmajte kako bi se mješavina ravnomjerno raspodijelila.

Foto: unsplash.com

RAINBOW KOKICE

U lonac stavite peći kokice na malo ulja s malo šarenih mrvica i soli. Kada krenu pucketati, protrestite lonac.
Kada prestanu pucketati, u lonac uspite što više čokoladnih i šarenih mrvica kako bi se zalijepile za vruće kokice.
Za intenzivniji okus, dodajte još malo smeđeg šećera ili soli. Dobar tek!

***

Naslovna fotografija: @mija_mija
Tekst: BONJOUR.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno