TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 14.6.2019.
Papuče su ukrale simpatije svih dama koje vole ležernost, budući da je ovaj minimalistički model obuće istovremeno udoban i prozračan, ali i nosiv u kombinacijama koje su rezervirane za plažu, kao i za šetnje gradom.
Modni znalci su nam kroz svoje kombinacije pokazali da su pronašli odličnu alternativu za papuče, koje će svojom jednostavnošću i udobnosti biti jednako primamljiv odabir za ljeto - japanke. Pozornost u svojim kolekcijama za ljeto su im dali i Michael Kors, Alexander Wang, Isabel Marant i Versace. Street style zvijezde su potvrdile njihov cool status stilizirajući ih uz prozračne haljine, lepršave midi suknje, komade s uzorkom i boho tunike, koji su dali dodatnu opuštenu notu cijeloj priči.
Uz sveprisutni trend natikača i papuča, japanke su upravo sveprisutan komad u ormaru koji uz omiljenu ljetnu haljinu i nakit može biti ležerno rješenje vaše ljetne modne premetaljke. Idealne su i za druženja kraj bazena, večernje šetnje uz obalu i vikend kombinacije, uparene uz kratke hlače, haljinu s printom ili omiljenu maxi haljinu. Ako ste u potrazi za foto primjerima kako japanke učiniti dijelom i vaših ležernih izdanja, kombinacije ovih blogerica bit će vam sjajan vodič.
TEKST: Ada Ćeremida | FOTO:
Zobena kaša je zdrav, brz i ukusan obrok, ali mnogi ljudi se suočavaju s problemom njezine teksture. Ovaj blendirani recept za zobenu kašu daje joj kremastu, glatku teksturu koja oduševljava.
Ovaj jednostavan trik donosi potpuno novu dimenziju vašoj jutarnjoj rutini. Uživat ćete u savršenoj, kremastoj zobnoj kaši koja će vas oduševiti, za samo 10 minuta. Otkrijte kako brzo možete pripremiti ovaj ukusan doručak sa receptom koji je pun energije.
Foto: @foodforarixx
Sastojci:
Foto: @oatsndrip
Priprema:
Prvo, u srednje velikoj šerpi, zagrijte mlijeko do ključanja, a zatim dodajte zobene pahuljice i prstohvat soli. Smanjite temperaturu i kuhajte 5-7 minuta, povremeno mješajući, dok pahuljice ne postanu mekane i tečnost se upije. Kada se skuhaju, sklonite ih sa vatre i ostavite da se malo ohlade, a zatim ih prebacite u blender. Dodajte med ili javorov sirup i vanilu. Blendajte na visokom nivou 30 sekundi do 1 minut, dok ne dobijete glatku, kremastu teksturu. Na kraju, prelijte kašu u činiju i dodajte svoje omiljene toppings.
Foto: @georginaburgess_
Uživajte u savršeno glatkoj, kremastoj zobenoj kaši. Savršen je način da uživate u prednostima kaše bez teksture koja vam možda nije omiljena.
***
Naslovna fotografija: @josefinevogt
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!