Znamo tko su pobjednici takmičenja Young Lions koji idu u Cannes predstavljati BiH - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Znamo tko su pobjednici takmičenja Young Lions koji idu u Cannes predstavljati BiH

Tekst:

Bonjour.ba/PR

EVENT
30.4.2024.

U Sarajevu je 30. 4. 2024. održano sedmo po redu Young Lions BiH takmičenje, a ovogodišnji Grand Prix osvojili su lavica i lav iz agencije Mania - Anja Trbojević i Stefan Bobrek, koji su ujedno i pobjednici kategorije Digital.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Oni će imati priliku predstavljati Bosnu i Hercegovinu na oficijelnom Young Lions takmičenju koje će se održati od 17. do 21. juna 2024. godine u francuskom Cannesu. Pobjednici u PR kategoriji su uposlenici agencije WOW, Tamara Vukmirović i Dušan Mačkić, dok su pobjednici u Design kategoriji lavovi agencije VIPstaple, Sandro Jovanović i Amar Rahić.
Mladi kreativci imali su samo 24 sata da pokažu svoju kreativnost te predstave svoje jedinstvene ideje i originalna komunikacijska rješenja na zadati brief. Posebno se ističe humanitarni karakter takmičenja, gdje se svake godine angažuje neprofitna humanitarna organizacija ili organizacija civilnog društva kao klijent, čije zadatke rješavaju takmičari.
Ove godine učesnice i učesnici  su odgovarali na brief organizacije “Think Pink – Zajedno smo jedno”, koja je jedna od najuspješnijih organizacija u Bosni i Hercegovini koja se bavi osnaživanjem zdravlja žena te pružanjem podrške ženama koje su preživjele karcinom dojke i kojoj će se ustupiti kreativna rješenja takmičara.

Članovi žirija za ovu godinu bili su Miloš Đurđević (Creative Director, Fullhouse Ogilvy), Paula Baburić (Planning director at Publicis Worldwide), Ana Burazer (Creative Director, suosnivač Stereotip), Ekrem Dupanović (Glavni urednik Media Marketing) i Nela Hasić (Think Pink - Zajedno smo jedno).
Izuzetno prijatnu atmosferu na takmičenju dodatno je obogatila Grand kafa sa svojim kutkom u kojem su mladi kreativci mogli uživati u jedinstvenim aromama kafe i cjelodnevnom posluženju.
Young Lions BiH takmičenje odvija se u okviru Internacionalnog Cannes Young Lions Competition, pod pokroviteljstvom Branding konferencije, a u organizaciji agencije Via Media.

* * *
Foto: Via Media

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno