TEKST: Bonjour.ba/PR

DATUM OBJAVE: 7.6.2024.

Sa zadovoljstvom objavljujemo da Woman.Comm Club otvara prijave za treće po redu WOMAN.COMM OF THE YEAR nagrađivanje!


Ove godine uvodimo veliku novost - natječaj se širi na cijelu Adriatic regiju. Do sada su mogle biti nominirane žene samo iz Bosne i Hercegovine, a sada očekujemo i prijave iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore i Slovenije.

WOMAN.COMM OF THE YEAR je nagrada kojom Woman.Comm Club želi promovirati profesionalne uzore, slaviti njihov uspjeh, ali i doprinijeti razvoju komunikacijske industrije u Adriatic regiji. Na završnoj svečanosti 15.10.2024. u Vijećnici u Sarajevu, proglasit ćemo WOMAN.COMM OF THE YEAR u svim kategorijama.




Prijave mogu podnijeti isključivo članice Woman.Comm Cluba. Nominirati se mogu žene koje rade u komunikacijskoj industriji u regiji (agencije, marketing i PR odjeli kompanija te mediji).


Nominacije su moguće u sljedećim kategorijama

WOMAN.COMM OF THE YEAR – MARKETING STAR - Priznanje za uspješno upravljanje marketinškim komunikacijama kompanije/brenda s posebnim doprinosom unaprjeđenju poslovanja kompanije i položaja brenda na tržištu.

WOMAN.COMM OF THE YEAR – PR STAR - Priznanje za uspješno eksterno komuniciranje korporativnih vrijednosti kompanije/brenda.

WOMAN.COMM OF THE YEAR – MEDIA STAR - Priznanje za značajan doprinos razvoju medijske industrije u BiH.

WOMAN.COMM OF THE YEAR – AGENCY STAR - Priznanje za značajan doprinos u razvoju komunikacijske i kreativne industrije u BiH.

WOMAN.COMM OF THE YEAR – RISING STAR - Priznanje mladoj i talentiranoj ženi koja radi u oblasti marketinga, komunikacija i medija.

WOMAN.COMM OF THE YEAR – EMPLOYER BRANDING STAR - Priznanje za uspješno provođenje employer branding kampanja, koje su doprinijele većoj vidljivosti i prepoznatljivosti kompanije kao poželjnog poslodavca kod eksterne javnosti, ali i unaprjeđenju komunikacije među zaposlenima.

WOMAN.COMM OF THE YEAR – DIGITAL MARKETING STAR - Priznanje za najbolje vođenje brenda u digitalnim medijima i unaprjeđenje brend rezultata i performansi na internetu.

WOMAN.COMM OF THE YEAR – CSR STAR - Priznanje za najbolje provođenje društveno odgovornih projekata kompanije i projekata održivog poslovanja.

WOMAN.COMM OF THE YEAR – DESIGN/CREATIVE STAR - Priznanje za izuzetno kreativne stručnjakinje koje su ostvarile značajan doprinos u području dizajna i kreiranja kreativnog koncepta u komunikacijskoj i marketinškoj industriji Bosne i Hercegovine.




Posebne kategorije

WOMAN.COMM OF THE YEAR – REGIONAL AMBASSADOR STAR - Priznanje dodjeljuje Woman.Comm Club jednoj članici prema njezinoj podršci, promoviranju Cluba putem objava i sudjelovanju u aktivnostima Cluba te promociji u zemljama regije.

WOMAN.COMM OF THE YEAR – SPECIAL STAR - Posebno priznanje za osobni doprinos razvoju struke.

Prijave se podnose isključivo elektronski na ovoj web stranici. Potrebno je popuniti prijavni formular, priložiti biografiju nominirane članice, kratko pisano obrazloženje i fotografiju.

Žiri i ove godine čine poslovne žene s velikim iskustvom u komunikacijskoj industriji i prošlogodišnje dobitnice WOMAN.COMM OF THE YEAR nagrade.

Prijave traju do 30. septembra 2024., a finalistice u svim kategorijama bit će zvanično objavljene 07. oktobra 2024.

Proglašenje pobjednica bit će održano na gala svečanosti 15.10.2024. Specijalni glazbeni gosti večeri su Amira Medunjanin i Boško Jović.

Učešće na natječaju je besplatno. Ulaznica za gala večer je besplatna za finalistice, dok standardna ulaznica iznosi 150 KM + PDV. Broj mjesta je ograničen.

Za više informacija ili pitanja, možete ih kontaktirati na: [email protected] .

Podržite uspješne žene i doprinesite razvoju komunikacijske industrije u regiji prijavom na WOMAN.COMM OF THE YEAR 2024!

* * *
Foto: PR


Bonjour

Bi li tvoje kuhanje prošlo test Mirana Karića? 3 okusa, 1 chef i prstohvat pravog začina.

TEKST: Bonjour.ba

Bi li tvoje kuhanje prošlo test Mirana Karića? 3 okusa, 1 chef i prstohvat pravog začina. Bi li tvoje kuhanje prošlo test Mirana Karića? 3 okusa, 1 chef i prstohvat pravog začina.

Mnogi mladi danas vjeruju da je kuhanje dugotrajan i komplikovan proces, rezervisan samo za one s ozbiljnim kulinarskim vještinama.

Istina je potpuno drugačija jer dovoljno je nekoliko svježih sastojaka i kašika pravog začina da na stolu imate jelo koje izgleda i miriše kao iz restorana.
 

 

Upravo to je pokazala kulinarska radionica uz chefa Mirana Karića, kreirana u saradnji Vegete i Bonjour.ba, gdje su gosti otkrili da je kuhanje ne samo strašno… dobro, već i strašno jednostavno uz Vegetu.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_2_bonjour_ba

Bonjour_Vegeta_article-01

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_9_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_10_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_11_bonjour_ba
 

Na početku radionice goste su pozdravili predstavnik kompanije Podravka BiH, Haris Arnautović, direktor marketinga i Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba. 
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_5_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_2

 Haris Arnautović, direktor marketinga Podravka BiH  
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_7_bonjour_ba

Ana Ćavar, direktorica  i vlasnica portala Bonjour.ba i Miran Karić

 

U uvodnom obraćanju Haris je istaknuo kako Vegeta u Bosni i Hercegovini ima i posebnu emotivnu vrijednost, podsjetivši da je za njen razvoj zaslužna profesorica Zlata Bart, Travničanka čija je ideja promijenila kuhanje u cijelom regionu. Ana je, pak, naglasila važnost zajedničkog druženja i otkrivanja novih okusa, a oboje su na kraju „kašiku“ prepustili chefu Miranu Kariću da vodi ostatak kulinarske radionice.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_6_bonjour_ba-1
 

Chef Miran Karić otkriva trikove jednostavnog kuhanja


Chef je odmah na početku razbio mit da su wokovi rezervisani za profesionalne kuhare. Kroz radionicu je pokazao kako se wok može pripremiti u nekoliko poteza: nasjeckati, ubaciti, začiniti i uživati. Svaki gost iskusio je da kulinarska magija ne zavisi od vještine, nego od inspiracije i pravih začina koji izvlače najbolje iz svakog jela.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_4

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_888-1

Bonjour_Vegeta_article-07


 

Šta se desi kad prepustite kuhanje gostima ili ko je iznenadio chefa?


Okruženje je gostima dalo dodatni osjećaj opuštenosti. Nije se radilo o savršenoj tehnici, već o uživanju u kuhanju bez pritiska. U mirisu povrća i zvuku tave, gosti su shvatili da je cijeli proces zapravo vrlo jednostavan.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_55

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_20_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_21_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_700_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_22_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_24_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_28_bonjour_ba

Pokazi svoje najbolje blue

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_27_bonjour_ba

 

Umjesto takmičenja, radionica se pretvorila u opušteno druženje. Gosti su se kroz smijeh i spontane trenutke prepustili kuhanju, a svaki wok nosio je svoj šarm. 
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_30_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_31_bonjour_ba

Bonjour_Vegeta_article-06

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_33_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_34_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_35_bonjour_ba


Neki su prvi put držali wok u rukama, drugi su već imali svoje trikove, ali svima je zajedničko bilo jedno: niko nije ostao gladan, a svi su imali razlog da se smiju. Upravo tada se vidjelo koliko Vegeta zna izvući najbolje iz svakog pokušaja i pretvoriti ga u dobar rezultat.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_999

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_40_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_25_bonjour_ba-1
 


Dok je Maja Čengić Miralem s osmijehom pratila kako wok postaje zvijezda večeri, Ajla Kurtović i Zerina Suyabatmaz su otkrivale prve trikove uz miris povrća na tavi. Naida Kadić, Nikolina Sablić i Magdalena Paradžik unijele su dodatnu dozu energije u druženje.

 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_59_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_60_bonjour_ba

Hajrudin Šišić pokazao je da mu wok nije nepoznanica, a Iman Karović se pobrinula da niko ne ostane gladan. Zajedno su činili šaroliku ekipu koja je najbolje dokazala da kuhanje, uz pravi začin, postaje igra.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_41_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_875
 

Završni station otkrio je koliko se lako može prilagoditi svaki wok. Na kraju se pokazalo da nije važno da li ste tim riža ili tim nudle jer čim se umiješala kašika Vegete, sve je dobilo onaj strašno dobar okus.


 vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_54_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_55_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_100

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_50_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_52_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_53_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_91_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_90_bonjour_ba
 

Malo začina za uspomenu

 

Goste je na odlasku dočekalo malo iznenađenje, a to je poseban Vegeta poklon box kojeg čini Vegeta Original, Smoked i Sweet Chili kao podsjetnik da se strašno dobri trenuci iz radionice mogu ponoviti i kod kuće.

 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_gift_
 

Za sve one koji vole okus, ali ne žele komplikacije, poruka je jednostavna: pokažite svoje najbolje uz Vegetu i otkrijte da je kuhanje strašno… dobro.

Posebnu energiju cijelom druženju dale su i fotografije s photowalla, gdje su gosti ostavili svoj pečat na danu ispunjenom strašno dobrim okusima i smijehom.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_3_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_14_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_13_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_10_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_6_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_4_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_2_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_1_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_9_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_12_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_8_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_50_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_11_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_7_bonjour_ba
 

A pitate se kako su izgledala jela na kraju ili koja kombinacija je izazvala najviše smijeha? Sve to pogledajte u našem reels-u na Instagramu.
 

Ovaj sadržaj je nastao u suradnji sa Podravkom

Produkcija: Bonjour.ba  
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba    
Video: Marko Jovančić za Bonjour.ba


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!