3 Wellness spa centra u Sarajevu idealna za djelotvorno opuštanje, odmor i relaksaciju - Bonjour.ba - bh.lifestyle magaz...

3 Wellness spa centra u Sarajevu idealna za djelotvorno opuštanje, odmor i relaksaciju

Tekst:

Emina Smaka

ZDRAVLJE I NJEGA
28.12.2021.

Za mnoge kraj godine predstavlja jedan od najstresnijih perioda, užurban način života, finansije, ispunjavanje zadanih ciljeva, su samo neki od razloga za stres.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S toga je ovo i idealan period za opuštanje i odmor, te brigu o svom tijelu, a mi smo istražili 3 mjesta koja su idealna za opuštajući i učinkovit odmor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kreirali smo listu 3 Wellness i spa centra u Sarajevu, koji u svojoj ponudi imaju baš sve što vam treba za djelotvorno opuštanje. Pored umirujućeg interijera i ambijenta, bilo nam je važna i ponuda poput bazena, saune, masaže, teretane, te njege lica i tijela.

 

Hotel Hills Wellness spa centar – RELAX

U ovom hotelu smo pronašli 2 zaista interesantna i nesvakidašnja načina za opuštanje, a to su hamam i tepidarium zone (soba za opuštanje). Već pri prvom pogledu na uređenje ovog hamama ćete se osjetiti opušteno, a tepidarium zona je namijenjena za opuštanje u toploj prostoriji sa izuzetno udobnim ležaljkama koje oslobađaju tijelo od negativne energije i tenzija.

Fotografija: Hotel Hills

Fotografija: Hotel Hills

Ma'ab Spa

Ovaj spa se vodi uzrečicom da ljepota dolazi iznutra, s toga u svojoj širokoj ponudi imaju različite tretmane, poput sauna, tretmana lica, depilacije, te parnog kupatila. Obradovat će vas i činjenica da posjeduju i spa za parove, ali i da organizuju djevojačke večeri upravo u svojim opuštajućim prostorijama.

Fotografija: Ma'ab spa 

Swissotel Sarajevo spa & sport

Wellnes i spa u ovom hotelu se nalazi na dvije povezane etaže, prva je namijenjena i muškarcima i ženama, dok je druga etaža rezervisana za spa kojem mogu pristupiti samo žene. Pored saune, hamama i sobe za opuštanje, otkrili smo i slanu sobu, te plutajući bazen za učinkovito opuštanje mišića sa mnogim drugim benefitima. Umirujući i detoksikacijski efekti slane sobe podržavaju imunološki, nervni i limfni sistem.

Fotografija: Swissotel

Fotografija: Swissotel

* * *
Naslovna fotografija: Pexels.com

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno