3 Wellness spa centra u Sarajevu idealna za djelotvorno opuštanje, odmor i relaksaciju - Bonjour.ba - bh.lifestyle magaz...

3 Wellness spa centra u Sarajevu idealna za djelotvorno opuštanje, odmor i relaksaciju

Tekst:

Emina Smaka

ZDRAVLJE I NJEGA
28.12.2021.

Za mnoge kraj godine predstavlja jedan od najstresnijih perioda godina, užurban način života, finansije, ispunjavanje zadanih ciljeva, su samo neki od razloga za stres.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S toga je ovo i idealan period za opuštanje i odmor, te brigu o svom tijelu, a mi smo istražili 3 mjesta koja su idealna za opuštajući i učinkovit odmor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kreirali smo listu 3 Wellness i spa centra u Sarajevu, koji u svojoj ponudi imaju baš sve što vam treba za djelotvorno opuštanje. Pored umirujućeg interijera i ambijenta, bilo nam je važna i ponuda poput bazena, saune, masaže, teretane, te njege lica i tijela.

 

Hotel Hills Wellness spa centar – RELAX

U ovom hotelu smo pronašli 2 zaista interesantna i nesvakidašnja načina za opuštanje, a to su hamam i tepidarium zone (soba za opuštanje). Već pri prvom pogledu na uređenje ovog hamama ćete se osjetiti opušteno, a tepidarium zona je namijenjena za opuštanje u toploj prostoriji sa izuzetno udobnim ležaljkama koje oslobađaju tijelo od negativne energije i tenzija.

Fotografija: Hotel Hills

Fotografija: Hotel Hills

Ma'ab Spa

Ovaj spa se vodi uzrečicom da ljepota dolazi iznutra, s toga u svojoj širokoj ponudi imaju različite tretmane, poput sauna, tretmana lica, depilacije, te parnog kupatila. Obradovat će vas i činjenica da posjeduju i spa za parove, ali i da organizuju djevojačke večeri upravo u svojim opuštajućim prostorijama.

Fotografija: Ma'ab spa 

Swissotel Sarajevo spa & sport

Wellnes i spa u ovom hotelu se nalazi na dvije povezane etaže, prva je namijenjena i muškarcima i ženama, dok je druga etaža rezervisana za spa kojem mogu pristupiti samo žene. Pored saune, hamama i sobe za opuštanje, otkrili smo i slanu sobu, te plutajući bazen za učinkovito opuštanje mišića sa mnogim drugim benefitima. Umirujući i detoksikacijski efekti slane sobe podržavaju imunološki, nervni i limfni sistem.

Fotografija: Swissotel

Fotografija: Swissotel

* * *
Naslovna fotografija: Pexels.com

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno