TEKST: Emina Smaka

DATUM OBJAVE: 13.4.2022.

Stara tvornica duhana u Rovinju od 5.5. do 8.5. postat će centar svjetske gastro scene, a na pozornicama će se naći neka od najvećih imena iz svijeta kulinarstva i gastronomije, dok će popratni sadržaji zadovoljiti i one najgladnije dobre zabave.


Od alkemije preko umjetnosti, od PR-a do Michelina, od vegetarijanstva do položaja žena u vrhunskoj gastronomiji, posjetitelji Weekend Food Festivala imat će priliku u četiri dana saznati sve od najboljih u ovome poslu.

 



Rasmus Munk, veliki chef iz danskog Alkemičara, predstavit će svoj holistički pristup kuhanju u Drami u pet činova, a  o trendu vegetarijanstva u vrhunskoj gastronomiji govorit će austrijski chef hrvatskih korijena, Paul Ivić, čiji vegetarijanski restorani Tian u Beču i Munchenu imaju po jednu Michelin zvjezdicu.

 

Rasmus Munk


Ana Roš, najbolja svjetska chefica 2017. godine, provest će nas kroz ideologiju lokalnog, a zajedno s kolegicama iz svijeta gastronomije i ugostiteljstva  sudjelovat će u panelu naziva „Ženama (ni)je mjesto u kuhinji“. Talentirane hrvatske slastičarke Maša Salopek, Ana Omazić i Tea Mamut koje su svoje mjesto u kuhinji itekako pronašle i to na svjetskoj sceni, podijelit će svoje viđenje rada u poznatim svjetskim restoranima.


Ana Roš


Imati talent, biti drugačiji i danonoćno raditi uvijek se isplati i donosi rezultat, no koliko u tom procesu može pomoći dobro razrađen PR i koji su neki od najboljih primjera govorit će na panelu „Make it or break it“ Manuela Fissore Barker, poznata PR managerica brojnih chefova, Kaja Sajovic, gastro novinarka RTVSlo i Fine Dining Lovers, Andras Jokuti, gastro pisac i bloger te Maksut Askar, poznati turski chef i TV zvijezda.

 

Maksut Askar


Što je to hrvatska kuhinja ili što bi trebala biti, raspravit će na panel diskusiji „Manifest hrvatske kuhinje“ najbolji domaći chefovi: Hrvoje Kroflin, Tvrtko Šakota, Deni Srdoč i Boris Šuljić, vlasnik restorana Boškinac. Cilj mu je usmjeriti domaće chefove, restoratere i ostale aktere ugostiteljstva promoviranju prirodne održivosti, sezonalnosti i korištenju lokalnih namirnica, oslanjajući se pritom na bogato gastronomsko nasljeđe i kulturu.

 

Hrvoje Kroflin

 

Kako to uspješno rade Portugalci, ispričat će nam chef Joao Rodrigues, idejni začetnik i pokretač Projecto Materia, jedinstvenog projekta koji povezuje chefove, ugostitelje i proizvođače hrane sa zajedničkim ciljem razvoja i unapređenja gastronomije na lokalnoj i globalnoj razini. A zašto je Istra i ove godine, sedmi put po redu, proglašena najboljom maslinarskom regijom na svijetu, otkrit će nam neki od najboljih domaćih maslinara.

 

Joao Rodrigues
 

TasteAtlas svjetski je online atlas lokalnih namirnica, tradicionalnih jela i autentičnih restorana, s više od 10 000 jela, pića i sastojaka. Jedan je to od najambicioznijih projekata koje je Matija Babić pokrenuo, a zašto za sada ambiciju ne prate i rezultati, pa se projekt razvija sporo i kako sam kaže „prži novac“ ispričat će Mati Jankoviću.
 

O avangardnom, ambicioznom i revolucionarnom u svojoj kuhinji, govorit će naizgled ekscentričan panker s irokezom, a zapravo virtuoz u kreiranju senzacionalnih jela i najbolji chef svijeta 2021. godine, Dabiz Munoz. U njegovu restoranu DiverXO koji nosi 3 Michelinove zvjezdice sve se vezuje uz čulno iskustvo, a svoje viđenje razvoja gastronomije prenijet će na sve posjetitelje festivala.

 


 



Program festivala zasigurno će obilježiti i razgovor s još jednim virtuozom, Massimom Botturom, čija jela istražuju duboke korijene talijanske kuhinje dok se pozivaju na povijest, umjetnost, glazbu, književnost i filozofiju, koja je njegova velika strast. Inspirativnim razgovorom o tradiciji i inovativnosti, razvoju i rastu te pomaganju drugima u najtežim situacijama, chef Bottura predstavit će publici svoje svjetonazore, zatvarajući time programski dio festivala.

 

Massimo Bottura

Jedno je sigurno, Weekend Food Festival događaj je za koji svoju ulaznicu treba osigurati na vrijeme. Više o govornicima i programu potražite na www.weekendfoodfestival.hr. Sve novosti o Weekend Food Festivalu pratite putem službenih kanala Facebook i Instagram.

* * * 
Fotografije: Weekend Food Festival PR 


Bonjour

Uspjela je zamijeniti pola kozmetike – i nalazi se u svakoj apoteci u BiH.

TEKST: Bonjour.ba/PR

Uspjela je zamijeniti pola kozmetike – i nalazi se u svakoj apoteci u BiH. Uspjela je zamijeniti pola kozmetike – i nalazi se u svakoj apoteci u BiH.

Rutina njege lica upravo je dobila nove favorite.

Najnoviji član Galenikine Pantenol porodice već osvaja srca korisnika – Pantenol+B3HA krem-gel za lice postao je omiljeni proizvod kako kod onih koji žele njegu i hidrataciju kože lica, tako i kod makeup artista.

 U čemu je tajna?

Tajna je u sastojcima i svojstvima. Pantenol+B3HA krem-gel doprinosi trostrukoj hidrataciji, sve do najdubljih slojeva kože, zahvaljujući tri ključna sastojka u adekvatnoj koncentraciji - Pantenol, 3D Hijaluron i Niacinamid. Ova tri sastojka u kombinaciji doprinijet će regeneraciji vaše kože, dok će pri tome štititi epidermalnu barijeru, sintetisati kolagen i smanjiti znakove iritacije.

 

galenika_pantenol_b3HA-krem_gel_za_lice_1_bonjour_ba
 

Uz ovaj proizvod reći ćete bye bye upalnim procesima i hiperpigmentacijskim mrljama. A kakva bi to krema bila kada ne bi djelovala i na znakove starenja, stoga Pantenol krem-gel ublažava fine linije i bore, crvenilo te poboljšava funkciju epiderma.

Makeup artisti ga obožavaju

Hidratacija i svježina koja dolaze zajedno sa Pantenol+B3HA krem-gelom učinit će da ovaj proizvod jako brzo postane dio vaše rutine, a iskustva već govore u njegovu korist. Pored toga što je odlična solucija za svakodnevnu upotrebu, Pantenol krem-gel je već omiljen u krugovima makeup artista kao odlična priprema kože prije šminkanja, što je najvažniji korak ukoliko želite besprijekoran make up look. 

 

galenika_pantenol_b3HA-krem_gel_za_lice_2_bonjour_ba
 

Hidratacija nanesena, a lice i dalje suho? Šta ako je problem tekstura?

Pantenol+B3HA krem-gela za lice namijenjen je za sve tipove kože. Lako se razmazuje i još brže upija. Apsorpcija i tekstura su ključne riječi kada govorimo o krem-gelu. Providan i vodenast po svom izgledu, doprinosi lakom razmazivanju i brzom upijanju

 

galenika_pantenol_b3HA-krem_gel_za_lice_3_bonjour_ba
 

Ako ciljate na hidrataciju i osjećaj svježine, onda je ovo pravi preparat za vas. Ono što posebno volimo kod ove kreme je to što ne ostavlja ljepljiv trag na površini kože, a svakodnevnom upotrebom ćete uravnotežiti sadržaj vlage u koži izloženoj sunčevoj svjetlosti, vjetru, hladnoći i vodi.

Eksfolijacija koja poštuje kožu i priprema teren za glow

Ukoliko ciljate na onaj zdravi 'glow' koji svi toliko priželjkujemo, tome dodatno može doprinijeti i još jedan korak prije nanošenja Pantenol krem-gela, a to je dubinsko čišćenje i osvježenje. Maske sa aktivnim ugljem kao što je Pantenol maska za lice je upravo preparat namijenjen eksfolijaciji i regeneraciji kože, jer u svom sastavu sadrži aktivni ugalj, pantenol, kaolin, te vitamin E.

 

galenika
 

Zbog svojih jedinstvenih sastojaka, Pantenol maska doprinosi uklanjanju nečistoća i sužavanju pora, tako da koža ostaje glatka i nježna, a može se koristiti za lice, vrat i dekolte.

Korištenjem Pantenol maske za lice dva do tri puta sedmično pomoći će koži da se oporavi od svakodnevnih štetnih uticaja. Maska je pogodna za regeneraciju i hidrataciju svih tipova kože

 

galenika_pantenol_1_bonjour_ba
 

Pored njege, bit će fantastičan piling, te će ukloniti sve nečistoće i odumrle ćelije s vašeg lica, apsorbovat će višak sebuma, a rezultat je glatka, nježna i hidrirana koža, spremna za apsorpciju hranljivih materija iz dnevne njege u vidu Pantenol+ B3HA krem-gela.

Ne prepuštajte ništa slučaju kada je u pitanju njega kože vašeg lica. Pravovremena njega ključna je za zdrav i mladolik izgled. Nikako nemojte zaboraviti da zdrava koža znači hidrirana koža. Uz Pantenol+B3HA krem-gel i Pantenol masku od Galenike, upravo to ćete i dobiti – hidriranu i zdravu kožu spremnu za sve izazove koji su ispred vas svakodnevno.

Koža pamti, Pantenol njeguje!

Foto: PR


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!