Vodič kroz kultne restorane u Sarajevu: Bašča kod Ene - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Vodič kroz kultne restorane u Sarajevu: Bašča kod Ene

Tekst:

Emina Smaka

PUTOVANJA
11.11.2022.

U potrazi za kvalitetnim restoranima, pored ukusne hrane, uvijek želimo da to mjesto ima i ugodan ambijent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


S našom rubrikom 'Vodič kroz kultne restorane u Sarajevu' otkrivamo upravo takva mjesta. Posebna, tradicionalna i mjesta s dobrom ocjenom za hranu i ugostiteljstvo. Divan ambijent restorana 'Bašča kod Ene' se učinio kao savršen dodatak našem vodiču. 

 

 


'Bašča kod Ene' se nalazi u brdskom naselju Sedrenik, iznad Sarajeva. Udaljen je 3 km od Baščaršije tako da vožnja do ovog kultnog restorana traje svega 10 min, a obradovat će vas i vijest da imaju i svoj parking. Za sve koji žive u Sarajevu znaju kako je ovo rijetka beneficija. 
Kao što i samo ime restorana kaže, prepoznatljiv je po svojoj bašči s koje se pruža pogled na cijelo Sarajevo. No i u hladnijim danima vas neće razočarati atmosfera i hrana ovog objekta. Specijaliteti ovog restorana su jela tradicionalne bosanske kuhinje, čorbice, kao i jela s roštilja. Detaljan meni možete pogledati ovdje i već unaprijed odabrati svoje favorite. 

 Interijer također preslikava tradiciju, prevladavaju drveni materijali, stakleni paneli, bosanski ćilimi i nezaobilazni karirani stolnjaci. Za hladnije dane koje slijede, kamin će biti odličan rekvizit ukusnim jelima i cozy atmosferi.   

 

* * * 
Naslovna fotografija: @nurikramboyraz
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno