TEKST: Nevena Divčić

DATUM OBJAVE: 14.12.2023.

Šminkanje je prava mala umjetnost koja ističe našu ljepotu i naglašava prirodnu eleganciju crta lica.


Međutim, pogrešnim odabirom proizvoda i pogrešnim pokretima četkicom možemo umanjiti svoje uživanje u ovom procesu. Šminkanje zrele kože zahtijeva nježnost, pravilan odabir proizvoda i tehnika koje će naglasiti prirodnu ljepotu. Kroz hidrataciju, pravilnu pripremu kože i odabir nježnih nijansi, možemo postići sjajan izgled koji naglašava eleganciju i samopouzdanje.


Priprema kože

Prije nego što započnete sa šminkanjem, ključno je pripremiti kožu. Redovita hidratacija pomaže u održavanju elastičnosti kože. Koristite hidratantnu kremu prilagođenu zreloj koži kako biste stvorili glatku podlogu za šminku. Također, primjena baze ili primera pomaže u ispunjavanju finih linija i pora, čime se stvara ravnomjernija površina za nanošenje šminke.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nikki_Makeup (@nikki_makeup)



Odgovarajuća podloga za makeup

Izbor pravilnog temelja ključan je za postizanje besprijekornog izgleda. Odaberite puder koji pruža hidrataciju i srednje do visoko prekrivanje, ali izbjegavajte teške formule koje mogu naglasiti bore. Nanesite ga laganim tapkajućim pokretima kista ili spužvice kako biste postigli prirodan izgled i izbjegli nagomilavanje proizvoda u borama. Izbjegavajte pretjerano matiranje kože kako biste zadržali prirodni sjaj.

 



Korektor

Korektor je naš saveznik u prikrivanju tamnih krugova ispod očiju i sitnih nepravilnosti na koži, ali i neprijatelj ako napravimo pogrešan odabir. Lagano tapkanje korektora prstima ili manjim kistom pomoći će u postizanju svježijeg izgleda. Manje je više.


Dominantni dio lica

Za naglašavanje očiju, koristite nježnije nijanse sjenila poput taupe, svjetlosmeđe ili bakrenih tonova. Kako biste im dali definiciju, naglasite obrve pomoću olovke ili gela za obrve.

Ruževi i olovke za usne u prirodnim bojama poput nude nijansi i blago ružičastih tonova, pružit će svježinu licu bez stvaranja prevelikog kontrasta.

 


Njega i čišćenje kože

Važno je temeljito ukloniti šminku svake večeri kako biste omogućili koži da diše i oporavi se preko noći. Koristite blago sredstvo za čišćenje lica prilagođeno zreloj koži i slijedite rutinu njege kože.

* * *
Naslovna fotografija: @nikki_makeup


Bonjour

Tiramisu o kojem će vaši gosti pričati – i gotov je za 15 minuta!

TEKST: Ada Ćeremida

Tiramisu o kojem će vaši gosti pričati – i gotov je za 15 minuta! Tiramisu o kojem će vaši gosti pričati – i gotov je za 15 minuta!

Upozorenje: Limoncello tiramisu nadmašuje sve deserte ljeta.

Ovo nije tiramisu kakav pamtimo iz djetinjstva, ali bi lako mogao postati vaš omiljeni ljetni desert. Lagana, kremasta tekstura, svježina limuna i decentna nota limoncella. 

Ne sadrži alkohol, a donosi sve što volimo kod originala plus ljetni, voćni zaokret. I što je najbolje? Ne treba vam rerna, samo frižider.

 



Sastojci:

Krema od limuna:

  • 100 ml soka od limuna

  • 150 g šećera

  • 3 jaja

  • 50 ml vode

  • 1 kašičica gustina

  • 50 g maslaca (opcionalno)

Krema i slojevi:

  • 250 g mascarponea

  • 300 ml slatkog vrhnja

  • 100 g šećera u prahu

  •  300 ml toplog mlijeka

  • 2 pakovanja piškota (24 – 30 komada)

  • Korica limuna i svježa menta za dekoraciju



bonjour_ba_limun_tiramisu_0_2


Priprema:  

Za kremu od limuna, pomiješajte limunov sok, šećer i vodu u posudi na pari. U drugoj zdjeli umutite jaja i gustin, pa ih lagano dodajte kada se šećer počne topiti. Kuhajte uz stalno miješanje 6 – 8 minuta, dok se smjesa ne zgusne. 

Pred kraj dodajte maslac i ostavite da se krema od limuna hladi na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru, pokriven plastičnom folijom. 



bonjour_ba_limun_tiramisu_0_3


Za kremu umutite mascarpone, slatko vrhnje i šećer u prahu u čvrstu smjesu i ostavite je da se rashladi. Piškote kratko umačite u toplo mlijeko i slažite prvi sloj u staklenu posudu. 

Zatim dodajte kremu, pa kremu od limuna, i nastavite dok ne potrošite sve sastojke. Završite s kremom u obliku tiramisu točkica, pospite koricom limuna i ukrasite mentom. Ostavite da odstoji najmanje 4 sata i poslužite hladno.
 

Foto: @julia_kunchevskaya


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!