Iza i ispred objektiva: Zavirite na vjenčanje fotografkinje Nađe Pandur - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Iza i ispred objektiva: Zavirite na vjenčanje fotografkinje Nađe Pandur

Tekst:

Nevena Divčić

VJENČANJA
19.2.2024.

Fotografkinja Nađa Pandur svojim objektivom bilježi magiju vjenčanja, a nakon što smo vidjeli detalje sa proslave vjenčanja nje i njenog supruga Harisa, poželjeli smo u potpunosti zaviriti iza objektiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nađa Pandur i Haris Cerovina, kažu da su par koji dijeli duboku povezanost utemeljenu na međusobnom poštovanju i podršci. Nastoje razumjeti jedno drugo, rasti zajedno i cijeniti male trenutke sreće koji čine njihovu ljubav posebnom. 
Nađa i Harise, kako su tekle pripreme za vaš veliki dan?

Pripreme za vjenčanje su bile prava avantura! Kroz svoje iskustvo u fotografiji vjenčanja, shvatila sam šta želim za svoje vlastito. Od početka smo znali da će biti opušteno vjenčanje, obogaćeno lokalnim hercegovačkim cvijećem koje ima poseban značaj za mene, mamin vrt je bio izvor inspiracije.

Suradnja sa ljudima koji dijele istu strast za stvaranjem neformalne atmosfere bila je ključna.
Najveći stres doživjeli smo kada smo saznali zadnjih 7 dana pred vjenčanje, da se vremenska prognoza pogoršava, najavljujući kišu na datum koji smo planirali. Budući da smo sve planirali na otvorenom, morali smo pomaknuti vjenčanje dan prije. Srećom, uspjeli smo prilagoditi sve planove i stvorili čaroban dan unatoč izazovima koje je vrijeme donijelo.
Kako ste odabrali lokaciju, inspiraciju za fotografije i samu ceremoniju vjenčanja?

Odabir lokacije za vjenčanje bio je emotivan proces. Odlučili smo se za mjesto koji nosi poseban značaj za nas, to mjesto nosi naziv River Camp Aganovac. Ovo mjesto nije samo izbor za naše vjenčanje, to je i porodično vlasništvo, mjesto gdje smo se kroz našu vezu često družili i dijelili neke od najljepših trenutaka.
Osim što smo se zaljubili u prirodu koja okružuje ovaj kamp, od malena sam osjećala povezanost s tim mjestom, što ga čini još posebnijim.
Što se tiče inspiracije za fotografije, željeli smo uhvatiti autentičnost trenutka. Inspirisali smo se spontanošću i emocijama, fokusirajući se na detalje. Prirodna svjetlost i okolina također su imale ključnu ulogu u stvaranju atmosfere tog posebnog dana.

U tom procesu inspiracije za fotografije surađivali smo sa talentovanim fotografom Igorom iz Lumiere Weddings.
Recite nam nešto više o tome što ste vi kao mladenci nosili na vaše vjenčanje i otkrijte detalje o svojoj odjevnoj kombinaciji. Ko je bio zadužen za dizajn i kreiranje vjenčanice?

Za naše vjenčanje odabrali smo odjevne kombinacije koje odražavaju našu osobnost i opušten stil. Moj vjenčani outfit bio je rezultat suradnje sa krojačicom Vera Stanišić, koja je majstorski stvorila haljinu prema mom osmišljenom dizajnu. 
Cvjetni motivi diskretno su utkani kao osobni touch, prizivajući sjećanja na heklane radove naših dragih nana. Suprug je odabrao ležerno odijelo koje se savršeno uklopilo u temu vjenčanja.


Uz kakve delicije su gosti imali priliku proslaviti vašu ljubav?

Naša proslava bila je obogaćena švedskim stolom za koji se pobrinuo catering tim. Švedski stol ponudio je paletu lokalnih hercegovačkih specijaliteta.
Možete li nam otkriti detalje koji se odnose na važan aspekt vjenčanja – muziku. Koju pjesmu ste birali za svoj prvi ples i zbog čega?

Muzika je bila ključni dio naše proslave, s DJ - om (Riad Guzin), koji se pobrinuo za raznovrsnost repertoara. Najviše su dominirali hitovi iz 70 - ih, 80 - ih i 90 - ih, stvarajući posebnu atmosferu s nostalgičnim notama. Uz to iz zezancije smo usputno postavili znak da je za narodne pjesme naknada 300 eura, odmah smo u početku odbili potencijalne naručitelje narodnih pjesama. 
Nismo imali tradicionalni prvi ples, iako smo ga pripremili, nismo osjećali potrebu da ga izvodimo. Odlučili smo se spontano odvesti na plesni podij sa prijateljima gdje smo cijelu noć plesali zajedno. Umjesto strogog programa, prepustili smo se muzici cijele večeri.
Muzika je neprestano svirala, a mi smo uživali u spontanom plesu, skakutali od radosti bez ograničenja i planiranih trenutaka. To je stvorilo neformalnu i opuštenu atmosferu, odražavajući našu želju za jednostavnim i autentičnim pristupom vjenčanju.
Ko je bio zadužen za dekoraciju?

U stvaranju čarobne dekoracije našeg vjenčanja sudjelovali su cvijetni studio Elan Flower, Magic Sparklee za rasvjetu i Ignis Candle Studio za svijeće. 
No, ono što izdvaja našu dekoraciju je osobni doprinos mog supruga, strastvenog penjača, koji je izradio dekor za goste. Njegova "osmica" simbol sigurnosti u svijetu penjača, istovremeno je simbolizirala naš zajednički avanturistički duh. 
Gosti su svoje želje i poruke ostavljali na gramofonskim pločama naših najdražih bendova. Danas te ploče, uokvirene, su postale posebna instalacija u našem domu. 
Želite li još malo magije ovog vjenčanja? Stiže!


* * *
Foto: Lumiere Weddings

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno