Svi pričaju o kameri novog vivo X80 Pro mobitela kreiranoj u suradnji s kompanijom Zeiss. Donosimo detalje. - Bonjour.ba...

Svi pričaju o kameri novog vivo X80 Pro mobitela kreiranoj u suradnji s kompanijom Zeiss. Donosimo detalje.

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

POSAO & ŽIVOT
24.8.2022.

Osim svakodnevne komunikacije i povezanosti s našim najmilijima, mobiteli danas imaju više uloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Krenuvši od korištenja aplikacija koje nam olakšavaju upravljanje financijama ili dnevnim obvezama preko kreiranja video zapisa do čitanja omiljenog lifestyle magazina online, on je neizostavan partner u brojnim (poslovnim) avanturama.
Zato ne čudi što dodatnu pažnju usmjeravamo ka biranju mobilnog uređaja čije performanse odgovaraju našem dnevnom rasporedu, kao i radnom okruženju.
Pametni telefon o kojem se ovih dana dosta priča, a koji je sada dostupan i na tržištu Bosne i Hercegovine, jest vivo X80 Pro, kineske kompanije vivo poznate po proizvodnji kvalitetnih pametnih telefona.

vivo X80 Pro je privukao pozornost zahvaljujući svom originalnom i profinjenom dizajnu, vrhunskom procesoru, no, ponajviše zahvaljujući kamerama koje su nastale u suradnji s njemačkom kompanijom Zeiss. Ogromno iskustvo u proizvodnji pametnih telefona s jedne strane te optičkih i digitalnih tehnologija s druge strane, dovelo je do stvaranja jednog zanimljivog smartphonea s vrhunskom kamerom. Probudio je i našu znatiželju te smo željeli saznati više o uređaju koji je kreiranje foto uspomena (tijekom SFF-a) učinio još posebnijim. 


Što kameru ovog telefona izdvaja na tržištu?


Kao kompanija koja je prepoznatljiva po tehnološkim inovacijama, vivo je napravio korak dalje ka perfektnom korisničkom iskustvu u fotografiji, ali i videografiji te u partnerstvu s Zeiss kompanijom kreirao par sjajnih performansi. Naime, ovaj mobitel ima nekoliko značajki koje pokazuju kolika je važnost dana kreiranju savršene kamere. Sadrži sistem sa četiri kamere kojeg čine ultra-sensing kamera od 50 megapiksela sa GNV senzorom i optičkom stabilizacijom slike (OIS), širokougaona kamera od 48 megapiksela, portretna kamera sa gimbalom od 12 megapiksela i kamera sa periskopom od 8 megapiksela.
Inovativne karakteristike uključuju rotirajući gambal koji stabilizira portretnu kameru kako bi osigurao oštrije slike i odličnu stabilnost video snimanja. Neovisno je li vam u fokusu kreiranje uspomena ili kreiranje sadržaja za društvene mreže, ovaj mobitel će vrlo brzo ukrasti vaše simpatije.Uz to, na ovom mobitelu ćete imati dodatne opcije poput korištenja noćnog načina snimanja, kao i umanjiti nepoželjnu refleksiju što je također važno pri kreiranju foto i video kadrova u uvjetima koji nisu kontrolirani. Kamere su odlične na dnevnom svijetlu, ali posebno su nas iznenadile noćne i portret fotografije čija kvaliteta trenutno ima visoko mjesto u svijetu mobilne fotografije.
Pored svoje živopisne standardne reprodukcije boja, vivo X80 Pro također ima „ZEISS Natural Colour“ – neutralniji način snimanja boja, koje se mogu vidjeti na profesionalnim fotoaparatima. 
Ovim se automatski optimizira i točna ekspozicija te vrijednost balansa bijele boje, kako bi se slika prikazala na način kako je vidi ljudsko oko. Zahvaljujući ZEISS T premazu na objektivu, prijenos svjetlosti je povećan kako bi se izbjegli neželjeni efekti poput odbljeska što u konačnici rezultira oštrijim, jasnijim slikama

 

Radovat će vas i činjenica da intenzivna obrada slike ne znači i sporiji rad mobitela. 
Naime, vivo je razvio Al sistem za vizualnu optimizaciju te poboljšanja brzine i energetske efikasnosti što korištenje ovog mobitela čini još ugodnijim njegovim korisnicima.Dodatne značajke telefona koje trebate znati
 

Da bi sve funkcioniralo besprijekorno u svakodnevnom radu, brine se vrlo snažan procesor - Snapdragon 8 gen 1 koji je trenutno jedan od najpouzdanijih i najbržih procesora na tržištu. vivo X80 Pro ima i 3D ultrazvučni senzor otiska prsta sa velikom površinom, koji čini pristup pametnom telefonu bržim i sigurnijim.
Njegov ekran osigurava jednostavno, ugodno i praktično korištenje raznih aplikacija zahvaljujući AMOLED displayu koji ima osvježenje od 120HZ i maksimalnu svjetlinu od izuzetnih 1500 nitsa.
Naše simpatije instant je ukrala i baterija s podrškom za brzo punjenje (do 80 W) koja odlično dođe u danima kada je broj Zoom sastanaka poduži, a mi smo van kućnog ureda. 

 Više detalja o ovom pametnom uređaju saznajte OVDJE

 

***
Foto: Marko Jovančić za Bonjour.ba 

Povezani članci

Najpopularniji članci