Vildana savjetuje kako nositi crnu duksericu u različitim street style izdanjima - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Vildana savjetuje kako nositi crnu duksericu u različitim street style izdanjima

Tekst:

Emina Smaka

STREET STYLE
28.12.2022.

Sada već poznata rubrika u kojoj modne insajderice iz BiH jedan komad kombinuju na više načina ima i novog člana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ova rubrika je kreirana sa zamisli da vam pokažemo puni potencijal vaših ormara. Često nam se desi da uz mnoštvo komada u garderoberu nismo u mogućnosti kreirati outfit. Problem je u tome što smo navikli kreirati kombinacije s istim komadima te upravo te komade možemo zamisliti samo u modnim izdanjima koja smo već nosili. Ova rubrika pomaže da se inspirišete za drugačije kombinacije komada koje već imate i pomislite i na kreiranje drugačijeg stajlinga. 

Naš novi član je Vildana Brkić, umjetnica čije kombinacije volimo vidjeti na našem Instagram feedu. Njeguje nešto drugačiji stil, okreće se najčešće tamnijim nijansama, a jednostavne kombinacije uvijek upotpuni zanimljivo dizajniranim nakitom. Voli nositi i brendove sa #MadeInBiH etiketom, a to je za nas u uredništvu uvijek veliki plus. Tako je kroz sve kombinacije nosila Molimao duksericu, dodala Marko Feher torbu i začinila outfite sa Werkstatt nakitom. Vildana nam je odlučila pokazati kako s jednim jednostavnim, cozy komadom možete kreirati 3 opuštene, ali i odvažne kombinacije. 

 

Vildana Brkić Za svoj modni izražaj kaže: ,,Moj stil oblačenja nazvala bih 'totally random'. Jednostavno kad se probudim, taj dan obučem šta mi se sviđa u datom momentu bez da previše pazim slaže li mi se sve po defaultu. Samo mi je bitno da je udobno i meni lijepo, dok naravno za događaje i posebne prilike malo više dam na značaju nekim otmjenim komadima.

Iako većina ljudi smatra crnu boju kao 'safe zone' pomalo dosadnu i neinspirativnu, za mene je crna zauvijek boja snage i moći, posebno u zimskim danima kada mi u potpunosti odgovara njen senzibilitet. Osoba sam koja u ormaru ima 15 crnih dukserica, tako da razumijete njeno veličanstvo. Super cozy, topla i komad koji uvijek mogu kombinovati na bezbroj načina, jer mi je neiscrpna inspiracija. Ova tri su mi favoriti kako je najčešće nosim.''

 

3 kombinacije 1 dukserica
 

 

* * * 
Fotografije: Privatna arhiva 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno