TEKST: Nevena Divčić
DATUM OBJAVE: 15.7.2024.
Ako klima ne pomaže, a do odmora uz more je ostalo još mnogo vremena, znamo gdje trebate provesti barem jedan vikend.
Okruženje Vile O'rama kupilo nas je na prvi pogled i poželjeli smo se teleportirati tik uz ovaj bazen i prije nego što smo zavirili u interijer. Uz infinity pool, moderno uređenje, prostranu terasu, pomislite kako je to sasvim dovoljno za jedan ugodan odmor.
No, ovome dodajte i nevjerovatan pogled na okruženje. Ako ste zaista željni bijega od buke, gužve i brzog tempa te težite punjenju baterija u prirodi i uz prelijepo okruženje, onda je ovo odličan izbor za vas. Vila ima kapacitet za ukupno šest osoba što je čini odličnom i za mini proslave i grupni odmor s prijateljima ili porodicom. No, osim toga, ovo okruženje čini je idealnim izborom za solo getaway i mali odmor.
Sam pogled na videe i fotografije dovoljan je da zamislimo umirujuće zvukove prirode koji nas čekaju na ovom mjestu.
Onda, vodite li nekoga sa sobom ili ćete ovaj bazen ipak rezervisati samo za sebe?
* * *
Naslovna fotografija: @villa_orama
TEKST: Ada Ćeremida | FOTO:
Medena torta je omiljeni desert o kojem se često priča, a gotovo svi su barem jednom uživali u njenom savršenom okusu. Sada vam donosimo recept, tako da je možete pripremiti kad god poželite i podijeliti njenu neodoljivu slast s onima koje volite.
Foto:Foto: @storytellingwithdiana
Sastojci:
Krema:
Foto: @storytellingwithdiana
Priprema:
U šerpi s debljim dnom otopite med, dodajte šećer i sodu bikarbonu. Uz stalno miješanje, zagrijavajte dok smjesa ne poprimi zlatnu boju. Maknite šerpu s vatre, dodajte maslac i miješajte dok se potpuno ne otopi. Ostavite smjesu da se malo ohladi (da se jaja ne zgrušaju), zatim umiješajte 2 jaja i dodajte brašno. Umijesite glatko tijesto, pa ga stavite u frižider na 1 sat.
Ohlađeno tijesto podijelite na 8 jednakih dijelova. Svaki dio razvaljajte u tanku koru i izbockajte viljuškom. Pecite kore u prethodno zagrijanoj rerni na 180 °C oko 4 minute. Nakon pečenja, izrežite kore na željeni prečnik, a ostatke sačuvajte i izmrvite u mrvice za posipanje.
Za kremu, pomiješajte kiselu pavlaku sa šećerom u prahu i vanilin šećerom dok ne dobijete glatku smjesu. Slažite tortu tako što ćete svaku koru premazati pripremljenom kremom. Ostatke tijesta izmrvite i pospite po torti kao dekoraciju.
Torta se treba hladiti nekoliko sati u frižideru, a idealno preko noći. Prije posluživanja, tortu možete ukrasiti dodatnim medom ili prema vlastitim željama.
***
Naslovna fotografija: @gladisheva
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!