Vikend preporuka: 5 mjesta u Sarajevu idealnih za opušteno druženje i čaj - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Vikend preporuka: 5 mjesta u Sarajevu idealnih za opušteno druženje i čaj

Tekst:

Bonjour.ba

GOURMET
27.10.2017.

Ima li slađeg načina za započeti vikend od društva dragih ljudi uz mirisne i ukusne arome omiljenog čaja? I dok je nekima miris kofeina glavni pokretač, topao čaj s detoksirajućim svojstvima, zdrava je opcija, posebice kada je poslužen u neodoljivoj šalici na nekoj od gradskih terasa. Obzirom da nam stiže hladna sezona, istražili smo gdje u Sarajevu možete ušuškani u šal deku uživati u bogatoj ponudi omiljenih čajeva i kućnoj atmosferi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

#Čajdžinica Džirlo
Adresa: Kovači 6

Rustikalno, retro i šarmantno – tako bismo najlakše opisali ovo mjesto koje će vašu pozornost privući svojim interijerom, a zadržati ju bogatom ponudom domaćih čajeva i toplom atmosferom.

01


#Ministry of Ćejf
Adresa: Kovači 26

Obzirom da su Sarajlije poznate po svojom vještini opuštenog druženja i odmaranja, nastalo je mjesto koje slavi 'ćejf'. Smješteno je na čaršiji, udobno je, s blagim retro prizvukom, a osim omiljenog čaja, u Ministry of Ćejf možete naručiti i par sjajnih slastica.  


02

# Miris dunja
Adresa: Čizmedžiluk 9

Vintage stil u interijeru koji vraća u stara vremena, kućna atmosfera, terasa bogata cvijećem i posebna posvećenost pripremi domaćih tradicionalnih slastica te kave i čajeva, ovo mjesto idealno je mjesto za odmor duše. 

03

#Rahatlook
Adresa: Ferhadija 41

U Danskoj imate hygge, a u BiH rahatlook. Ova slastičarnica postala je prepoznatljiva po ukusnoj domaćoj kavi, toploj čokoladi, desertima i ponudi čajeva.  

04


#Zlatna ribica
Adresa: Kaptol 5

Nakon što provedete do dvadeset minuta pokušavajući upiti ljepotu i šarolikost svakog detalja na stolovima i zidovima ovog vintage cafea, uživajte u aromama i okusu nešto drugačije poslužene kave i čaja.

 

05


Foto: Miris Dunja Facebook, Čajdžinića Džirlo Facebook, Bazerdžan Instagram, flickr.com, instagram/sandraculjak, Jetsetting Fools, @lightwithoutheat Instagram, Ministry of Ćejf Instagram

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno