TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 15.11.2019.
Na samo par minuta hoda od Starog mosta u Mostaru, nedavno je otvoren Verso Hotel Bar & Resto.
Iako hotel s 4 zvjezdice pozornost privlači uređenjem soba u kojima ćete naći zanimljive tapete s motivima karakterističnim za Mostar, naše simpatije dobio je Bar & Resto smješten odmah u prizemlju hotela.
Uz elegantan interijer u kojem glavnu riječ vode cozy i trendi stolice od baršuna, romantične tapete, pomno birana rasvjeta i cvjetna instalacija iznad bara, ovo mjesto poziva na potpuni odmor i uživanje biranom ponudom jela i pića koji će zadovoljiti svačije nepce.


„Uređenje hotela i restorana potpisuje arhitekt i dizajner Zlatan Skorupan. Inspiracija za uređenje hotela crpila se iz prirodnih ljepota i povijesti grada Mostara i okolice. O tome koliko je Mostar neiscrpan izvor inspiracije i dobre energije govori i činjenica kako je ovo područje na kojem su stvarali mnogi umjetnici kao npr. Mustafa Ico Voljevica, zatim Karlo Afan de Rivera, pa je stoga i sam stil uređenja našeg objekta prožet raznim umjetničkim detaljima s kojima želimo ovo okruženje približiti posjetiteljima i učiniti ga ugodnim za boravak.
Ljepotu grada i njegov povijesni izgled ispričali smo našim posjetiteljima i kroz tapete u sobama, cvjetnim instalacijama s potpisom Inova Decor, ali i kroz pastelne tonove i puno svjetla u prostoru s kojim želimo podsjećati na prve zrake sunca u Mostaru.“ - otkrio nam je Toni Krezić, menadžer hotela i restorana Verso na naš upit čime su se vodili pri uređenju hotela i restorana.
„Možemo se pohvaliti sa zaista bogatom ponudom koja će zasigurno zadovoljiti i najveće gurmane. Ono što nam je zaista bilo u cilju jeste svojom ponudom učiniti svaki dio dana našem gostu posebnim pa stoga možemo otvoreno tvrditi kako će nam istinski ljubitelji doručka zaista biti zahvalni zbog velike ponude slatkih i slanih peciva kao i niz à la carte idealnih obroka za savršen početak dana. Ne sumnjamo ni u to da će i provjereno dobar spoj sireva, mesnih narezaka i brusketa s bogatom vinskom ponudom koju nudimo biti definitivno dobitna kombinaciju za savršenu večer s vama dragim ljudima.“ –nadodao je.
Na meniju ćete naći i salate, razne vrste brusketa, pizze, paste, rižota, jela od mesa, riblja jela, kao i širok izbor peciva i deserata. Naime, u kreiranju menija vodili su se talijanskom kuhinjom koju su dodatno obogatili odabranim domaćim specijalitetima.
Uz to, u sunčanim danima možete uživati u vašoj kavi i omiljenom kolaču i na terasi Bara & Resto.
„Nit vodilja za uređenje terase je bila proljeće u Mostaru, koje sadrži puno cvijeća, zelenila, sunca, ali i pjeva ptica. O tome svjedoči i naš mostarski štiglić na logotipu i Verso čiji naziv na talijanskom znači stih.“ – komentirao je Toni.
Verso Bar & Resto posjetiti možete već danas posjetiti na adresi Hrvatskih branitelja bb i biti dio njihove gastro priče, a sve novitete vezano za njihovu ponudu pratite na Instagram stranici @verso_bar_resto. Uživajte!
TEKST: Adelisa Mašić
Postoji li išta bolje od mirisa svježe pečenih kiflica koji ispuni cijelu kuću? Ovaj klasik među pecivima dobija novu teksturu zahvaljujući jednom jednostavnom sastojku, a to je kisela pavlaka.
Upravo kisela pavlaka čini da kiflice ostanu mekane i danima nakon pečenja, s onim savršenim balansom između prozračne unutrašnjosti i tanke, zlatne korice.
Za pripremu kiflica potrebni su sljedeći sastojci:
Priprema:
U toplo mlijeko dodajte kvasac, šećer i kašiku brašna, pa ostavite desetak minuta da se aktivira. Zatim dodajte ostatak brašna, prašak za pecivo i so.
Postepeno sipajte mlijeko uz miješanje, a zatim dodajte kiselu pavlaku i ulje. Umijesite mekano, elastično tijesto i ostavite ga pola sata da naraste pokriveno krpom.
Foto: @lottastichler
Kada tijesto naraste, premijesite ga, razvaljajte i isijecite na trouglove. Svaki premažite margarinom i napunite po želji: sirom, špinatom ili ostavite prazne. 
Foto: @meljorino
Uvijte kiflice, premažite jajetom, pospite susamom i ostavite ih još 15 minuta da odmore. Pecite u zagrijanoj rerni na 200°C dok ne dobiju zlatnu boju i onaj prepoznatljivi miris domaće kuhinje.
Foto: @meljorino
Najbolje su dok su još tople, uz maslac, džem ili šolju čaja, a zahvaljujući kiseloj pavlaci, ostaju jednako mekane i dan poslije.
Foto: @meljorino
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!