TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 15.11.2019.
Na samo par minuta hoda od Starog mosta u Mostaru, nedavno je otvoren Verso Hotel Bar & Resto.
Iako hotel s 4 zvjezdice pozornost privlači uređenjem soba u kojima ćete naći zanimljive tapete s motivima karakterističnim za Mostar, naše simpatije dobio je Bar & Resto smješten odmah u prizemlju hotela.
Uz elegantan interijer u kojem glavnu riječ vode cozy i trendi stolice od baršuna, romantične tapete, pomno birana rasvjeta i cvjetna instalacija iznad bara, ovo mjesto poziva na potpuni odmor i uživanje biranom ponudom jela i pića koji će zadovoljiti svačije nepce.


„Uređenje hotela i restorana potpisuje arhitekt i dizajner Zlatan Skorupan. Inspiracija za uređenje hotela crpila se iz prirodnih ljepota i povijesti grada Mostara i okolice. O tome koliko je Mostar neiscrpan izvor inspiracije i dobre energije govori i činjenica kako je ovo područje na kojem su stvarali mnogi umjetnici kao npr. Mustafa Ico Voljevica, zatim Karlo Afan de Rivera, pa je stoga i sam stil uređenja našeg objekta prožet raznim umjetničkim detaljima s kojima želimo ovo okruženje približiti posjetiteljima i učiniti ga ugodnim za boravak.
Ljepotu grada i njegov povijesni izgled ispričali smo našim posjetiteljima i kroz tapete u sobama, cvjetnim instalacijama s potpisom Inova Decor, ali i kroz pastelne tonove i puno svjetla u prostoru s kojim želimo podsjećati na prve zrake sunca u Mostaru.“ - otkrio nam je Toni Krezić, menadžer hotela i restorana Verso na naš upit čime su se vodili pri uređenju hotela i restorana.
„Možemo se pohvaliti sa zaista bogatom ponudom koja će zasigurno zadovoljiti i najveće gurmane. Ono što nam je zaista bilo u cilju jeste svojom ponudom učiniti svaki dio dana našem gostu posebnim pa stoga možemo otvoreno tvrditi kako će nam istinski ljubitelji doručka zaista biti zahvalni zbog velike ponude slatkih i slanih peciva kao i niz à la carte idealnih obroka za savršen početak dana. Ne sumnjamo ni u to da će i provjereno dobar spoj sireva, mesnih narezaka i brusketa s bogatom vinskom ponudom koju nudimo biti definitivno dobitna kombinaciju za savršenu večer s vama dragim ljudima.“ –nadodao je.
Na meniju ćete naći i salate, razne vrste brusketa, pizze, paste, rižota, jela od mesa, riblja jela, kao i širok izbor peciva i deserata. Naime, u kreiranju menija vodili su se talijanskom kuhinjom koju su dodatno obogatili odabranim domaćim specijalitetima.
Uz to, u sunčanim danima možete uživati u vašoj kavi i omiljenom kolaču i na terasi Bara & Resto.
„Nit vodilja za uređenje terase je bila proljeće u Mostaru, koje sadrži puno cvijeća, zelenila, sunca, ali i pjeva ptica. O tome svjedoči i naš mostarski štiglić na logotipu i Verso čiji naziv na talijanskom znači stih.“ – komentirao je Toni.
Verso Bar & Resto posjetiti možete već danas posjetiti na adresi Hrvatskih branitelja bb i biti dio njihove gastro priče, a sve novitete vezano za njihovu ponudu pratite na Instagram stranici @verso_bar_resto. Uživajte!
TEKST: Ada Ćeremida
Miris medenjaka, toplina cimeta i ona meka blagdanska svjetlost teško je zamisliti prazničnu sezonu bez tog osjećaja doma koji se pojavi čim upalimo prvu adventsku svijeću.
Ove godine, društvene mreže preplavio je jedan poseban trend: adventski vijenac napravljen u potpunosti od medenjaka. Jestiv, dekorativan i tako cozy, ovaj vijenac spaja sve ono što volimo u decembru: DIY, blagdansku kreativnost i mirise koji vraćaju najljepše uspomene.
Upravo takav jedan primjer stigao nam je od Nikoline, kreatorke iza Mart dizajn profila, čiji je mirisni, ručno rađeni vijenac odmah privukao pažnju.
Za sve koji žele unijeti još više topline u svoj dom, donosimo recept koji je Nikolina podijelila sa nama za medenjake i korak-po-korak upute kako pretvoriti jednostavno tijesto u najšarmantniju božićnu dekoraciju koju ćete staviti na sto.
Potrebni sastojci za tijesto:
150 g maslaca sobne temperature
150 g smeđeg šećera
1 jaje
115 g meda
1 kašičica arome vanilije
400 g glatkog brašna
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica začina za medenjake
Za početak, u većoj posudi pomiješajte glatko brašno, sodu bikarbonu i začine za medenjake kako bi se mirisi ravnomjerno rasporedili kroz cijelo tijesto. U drugoj posudi izmutite maslac i šećer dok ne postanu kremasti, zatim dodajte jaje i ponovo kratko izmutite. Kada se smjesa poveže, umiješajte med i aromu vanilije. 
Suhe sastojke potom lagano dodajte u ovu kremastu smjesu i umijesite mekano, pomalo ljepljivo tijesto, baš takvo treba biti, pa nemojte dodavati više brašna.
Na kraju ga zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u frižider najmanje dva sata da se lijepo stisne i bude lakše za oblikovanje.
Kada se tijesto dovoljno ohladilo, razvaljajte ga na debljinu od oko 3–4 mm, idealno direktno na papiru za pečenje kako biste ga kasnije lakše prebacili.
Zatim, pomoću okruglog rezača, manjeg tanjira ili bilo kojeg okruglog predmeta, izrežite veliki vanjski krug promjera oko 30 cm, a potom i manji unutarnji krug od približno 10 cm tako dobijate bazu za svoj jestivi adventski vijenac.
Od preostalog tijesta izrežite pahuljice, zvjezdice ili kombinaciju oblika koji vam se najviše sviđaju, jer će upravo oni dati volumen i slojevitost gotovom vjencu. Sve dijelove pecite 9–11 minuta na 180°C, dok rubovi ne poprime laganu zlatnu nijansu. 
Nakon što se ohlade, pripremite glazuru tako što ćete pomiješati šećer u prahu s nekoliko kapi limuna, prilagođavajući gustinu po potrebi. Prebacite glazuru u vrećicu za ukrašavanje i iscrtajte rubove pahuljica i zvjezdica, pa ih ostavite da se potpuno osuše oko pola sata.
Kada je sve spremno, počnite slagati vijenac: na osnovni krug lijepite pahuljice malom količinom glazure i slažite ih u lagani preklop kako bi izgledale bogato, razigrano i dekorativno. Na kraju dodajte suhe naranče, anis, štapiće cimeta ili čipkaste mašnice za dodatnu teksturu i vintage šarm.
Postavite četiri male svijeće i vaš cozy, mirisni i potpuno jestivi adventski centerpiece je spreman da ukrasi blagdanski stol.
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!