TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 24.8.2011.

Predstavljamo torbice iz Marchesine resort kolekcije    Prvi pogled na nedavno kolekciju torbica predstavljenu torbica, koja prati resort kolekciju kuće Marchesa bio je presudan. Zaljubili smo se. Gotovo četrdeset modela večernjih torbica među kojima su se našle pismo torbice, čvrste clutch torbice kvadratnog i pravokutnog oblika, te malene četvrtaste torbice s dugim lancem ni vas neće

{gallery}/kolovoz_jedanaest/marchesa_resort{/gallery}



A.S.
Foto: marchesa.com

FOTO: ime i prezime


Bonjour

Jelo u obliku zvijezde koje će oduševiti goste i društvene mreže!

TEKST: Bonjour.ba, Promotivni članak | FOTO:

Jelo u obliku zvijezde koje će oduševiti goste i društvene mreže! Jelo u obliku zvijezde koje će oduševiti goste i društvene mreže!

Tik - tok, tik - tok, vrijeme je da se okupite?


Porodica stiže iz drugih gradova, odmorni ste i spremni samo uživati u zajedničkom društvu i ljubavi? Praznici su prepoznatljivi kao vrijeme okupljanja, smijeha i uživanja koje prati praznična trpeza ispunjena neodoljivim zalogajima. Imajući na umu da i ove godine želite oduševiti svoje prijatelji i porodicu donosimo vam recept kojim ćete ih sigurno oboriti s nogu




Pored toga što želimo da naša gourmet umjetnička djela oduševe nepca našim gostima, cilj nam je i da praznična trpeza vizuelno izazove divljenje. Uz svježe sastojke, efektnu dekoraciju, postavku stola i detalje, dodatno ćete doprinijeti kreiranjem jela sa primamljivim izgledom, kao što je naša blagdanska zvijezda. 




Zahvaljujući svom jedinstvenom obliku i kombinaciji okusa, ova zvijezda je savršena za svaku priliku, od porodičnih večera do svečanih okupljanja kao što je Božić. U nastavku vam donosimo detaljan recept i korake kako da sami napravite ovu gourmet čaroliju u svom domu. Sigurni smo da će postati nezaobilazan dio vašeg prazničnog repertoara!


Slana Blagdanska zvijezda sa pilećom šunkom, sirom i špinatom 

Sastojci 

Za tijesto

  • 500 g brašna
  • 7 g suhog kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 250 ml mlakog mlijeka
  • 50 ml ulja
  • 1 jaje


Za punjenje

  • 200 g Perutnina Ptuj pileće šunke, sitno sjeckane
  • 150 g naribanog sira (edamer, gauda ili mozzarella)
  • 150 g svježeg špinata (blanširanog i ocijeđenog)
  • 2 - 3 kašike krem sira ili pavlake
     



Za premaz

  • 1 jaje
  • Sjemenke susama ili lana za posipanje (opcionalno)

 

Priprema tijesta 

U mlakom mlijeku otopite kvasac i šećer, ostavite da se zapjeni. U posudi pomiješajte brašno i so. Dodajte zapjenjeni kvasac, ulje i jaje. Umijesite glatko tijesto i ostavite da se diže 45 minuta.


Priprema punjenja 

Blanširajte špinat, dobro ga ocijedite i sitno nasjeckajte. U zdjeli pomiješajte špinat, šunku, naribani sir i krem sir. Posolite i pobiberite po ukusu.




Formiranje zvijezde 

Tijesto podijelite na četiri jednaka dijela. Svaki dio razvaljajte u krug promjera 25 - 30 cm.

Prvi krug tijesta stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite dijelom nadjeva. Preko stavite drugi krug tijesta, premažite nadjevom i tako nastavite do četvrtog kruga, koji ostavljate nepremazan.




Rezanje i oblikovanje 

Na sredini tijesta stavite čašu kao vodič. Oko čaše narežite tijesto na 16 jednakih traka. Uzmite po dvije susjedne trake i uvrnite ih dva - tri puta prema vani, a zatim spojite krajeve da formirate krakove zvijezde. Ponovite s ostatkom.




Pečenje 

Ostavite zvijezdu da odmara 15 minuta. Premažite umućenim jajetom i pospite sjemenkama po želji. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180°C oko 25 - 30 minuta, dok ne postane zlatno - smeđa.



Veselite li se pripremi ovog ukusnog obroka za svoju porodicu što prije? 

* * *
Foto: Belma Halilović Hodo za Bonjour.ba

FOTO: ime i prezime


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!