Večera od 8 slijedova za početak Sarajevo Wine Weekend Festivala „Art of Wine 2014“ - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Večera od 8 slijedova za početak Sarajevo Wine Weekend Festivala „Art of Wine 2014“

Tekst:

Bonjour.ba

GOURMET
24.10.2014.

Jučer je Sarajevo bilo domaćin događaja koji slavi okuse vina na najbolji način. Festival u trajanju od dva dana od sadržaja, pored posjete izlagačima, nudi i radionice na kojima posjetitelji mogu sudjelovati i više čuti i naučiti o tehnologijama u proizvodnji vina, no ono što će zasigurno svim gurmanima biti zanimljivo jeste upoznavanje s pravilima kombiniranja vina i hrane koje će prezentirati neki od ponajboljih Chefova iz regije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posjetitelji Wine Weekend Festivala su sinoć imali priliku uživati u rapsodiji okusa 'slow fooda' u čak osam sljedova, a koje su pripremili Chefovi u restoranu '4 sobe gospođe Safije'. Impozantan restoran se sjajno uklopio u ovu vinsku priču.

wine weekend festival sarajevo12

Kako su objavili organizatori: „Bila je to noć prepuna gastro doživljaja, gdje se savršeno spajalo spojivo sa nespojivim, najvećim će hedonistima ostati dugo u pamćenju.“, a za noć prepunu gasto doživljaja su zaslužni Chefovi Jure Tomič  -'Osteria Debeluh, Brežice (SLO), Marin Rendić - Restoran 'Pepenero', Novigrad (HR), Moreno Debartoli – 'GastroID' edukaciski centar, Sarajevo (BiH), Emir Parovac – '4 sobe gospođe Safije', Sarajevo (BiH).

Dio atmosfere pogledajte u galeriji.

PreviousNext

Foto: via Wine Weekend Festival Official Fb

  

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno