TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 24.10.2014.

Jučer je Sarajevo bilo domaćin događaja koji slavi okuse vina na najbolji način. Festival u trajanju od dva dana od sadržaja, pored posjete izlagačima, nudi i radionice na kojima posjetitelji mogu sudjelovati i više čuti i naučiti o tehnologijama u proizvodnji vina, no ono što će zasigurno svim gurmanima biti zanimljivo jeste upoznavanje s pravilima kombiniranja vina i hrane koje će prezentirati n

Posjetitelji Wine Weekend Festivala su sinoć imali priliku uživati u rapsodiji okusa 'slow fooda' u čak osam sljedova, a koje su pripremili Chefovi u restoranu '4 sobe gospođe Safije'. Impozantan restoran se sjajno uklopio u ovu vinsku priču.

wine weekend festival sarajevo12

Kako su objavili organizatori: „Bila je to noć prepuna gastro doživljaja, gdje se savršeno spajalo spojivo sa nespojivim, najvećim će hedonistima ostati dugo u pamćenju.“, a za noć prepunu gasto doživljaja su zaslužni Chefovi Jure Tomič  -'Osteria Debeluh, Brežice (SLO), Marin Rendić - Restoran 'Pepenero', Novigrad (HR), Moreno Debartoli – 'GastroID' edukaciski centar, Sarajevo (BiH), Emir Parovac – '4 sobe gospođe Safije', Sarajevo (BiH).

Dio atmosfere pogledajte u galeriji.

{gallery}2014_10/weekend{/gallery}

Foto: via Wine Weekend Festival Official Fb

  


Bonjour

Brzi, lagani i savršeni za ljetne dane – video recepti za doručak koji volimo

TEKST: Adelisa Mašić

Brzi, lagani i savršeni za ljetne dane – video recepti za doručak koji volimo Brzi, lagani i savršeni za ljetne dane – video recepti za doručak koji volimo

Kad temperature porastu, jutarnji obroci koji su lagani, svježi i brzo gotovi postaju naš prvi izbor.

Upravo zato donosimo tri ideje za tost koje izgledaju podjednako lijepo koliko su i ukusne – idealne za ljetni doručak ili kasni brunch.

 



Prva ideja je french toast sa svježim jagodama. Mekan hljeb umočen u smjesu s jajima i lagano zapečen, uz dodatak kremastog namaza i svježeg voća – jednostavan, ali efektan početak dana.

 



Druga varijanta je bruschetta s avokadom i sirom. Baget, zreli avokado i otopljeni sir čine ukusnu kombinaciju, a možeš dodati i nekoliko kapi limuna za dodatnu svježinu.

 



Treća opcija je banana tost – klasik koji se lako prilagođava. Uz kikiriki puter, banane i dodatke poput bobičastog voća, cimeta ili kašike jogurta, postaje doručak kojem se rado vraćamo.

 

 
 

Pogledajte najnovije teme na Bonjour.ba 

Naslovna fotografija:  @anna_dorzh 
 

 


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!