TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 14.7.2021.

Okružen borovom šumom i ljuljačkama, Sarajevski Begluk restoran na olimpijskoj planini Igman plijeni pozornost svojom jedinstvenom ponudom, izgledom i konceptom restorana.

Zato je kućica na drvetu sa tradicionalno uređenim mjestom za sjedenje i menijem koji vam dopušta uživanje u tradicionalnoj hrani idealna za bijeg u prirodu već ovog vikenda.

Ovaj restoran na adresi Kabalova bb, Igman odaje šarm planinarskih domova i uz ukusnu hranu, nudi razni sadržaj kao što je odmaranje na kabali ljuljačkama za odmor.

Svi avanturisti htjeti će se okušati u aktivnostima za djecu i odrasle koje uključuju posjetu Airsoft Centru, dječjoj igraonici na otvorenom ili pak šetnju uređenim šumskim stazama.

Spoj prirode, kućica i ljuljački koje se savršeno uklapaju u šumske prizore te ukusna domaća tradicionalna hrana čine ovo mjesto idealnim za druženja i relaksaciju.

Više informacija o Sarajevski Begluk restoranu otkrijte na njihovom Instagram i Facebook profilu. 

***

Naslovna fotografija: @sarajevski_begluk_restaurant
Tekst: Marija Perić


Bonjour

Danas slavimo Dan čokolade: Donosimo ideje za uživanje koje vrijedi probati

TEKST: Adelisa Mašić

Danas slavimo Dan čokolade: Donosimo ideje za uživanje koje vrijedi probati Danas slavimo Dan čokolade: Donosimo ideje za uživanje koje vrijedi probati

Danas, 13. septembra, širom svijeta se obilježava Dan čokolade, posvećen poslastici koja je od davnina bila simbol zadovoljstva i luksuza.

Još su je Maje i Asteci zvali 'piće bogova', a stoljećima kasnije postala je nezaobilazni dio naših malih svakodnevnih rituala. 

 



Sam Dan čokolade nastao je u Francuskoj krajem 90-ih godina, s idejom da se oda počast ovom omiljenom desertu i podsjeti na trenutke uživanja koje donosi.

 



A kako ga obilježiti?   

Najljepši način da obilježite Dan čokolade je da sebi poklonite trenutak uživanja. Možda je to posjeta omiljenoj slastičarni, šolja tople čokolade ili komad torte koji dugo želite probati. 

 



Nekad je dovoljno i par kvadratića čokolade podijeljenih s dragom osobom da dan dobije sasvim novu toplinu.

 



Za one koji vole kućne eksperimente, donosimo i jedan od najjednostavnijih recepata za čokoladni desert koji nikada ne razočara.

 



Potrebno vam je: 

  • 200 g tamne čokolade, 

  • 100 g putera, 

  • 100 g šećera, 2 jaja 

  • 80 g brašna. 

Sve sjedinite, stavite u pleh i pecite 15 minuta na 180 °C. Rezultat su sočni brownies koje možete poslužiti tople uz sladoled ili šolju kafe.

 



Bilo da današnji dan provedete u gradu uz desert ili kod kuće uz šolju tople čokolade, ovaj dan nas podsjeća da se sreća često krije u malim trenucima.

 

 

Foto: @manon.dbn


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!