TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 14.7.2021.

Okružen borovom šumom i ljuljačkama, Sarajevski Begluk restoran na olimpijskoj planini Igman plijeni pozornost svojom jedinstvenom ponudom, izgledom i konceptom restorana.

Zato je kućica na drvetu sa tradicionalno uređenim mjestom za sjedenje i menijem koji vam dopušta uživanje u tradicionalnoj hrani idealna za bijeg u prirodu već ovog vikenda.

Ovaj restoran na adresi Kabalova bb, Igman odaje šarm planinarskih domova i uz ukusnu hranu, nudi razni sadržaj kao što je odmaranje na kabali ljuljačkama za odmor.

Svi avanturisti htjeti će se okušati u aktivnostima za djecu i odrasle koje uključuju posjetu Airsoft Centru, dječjoj igraonici na otvorenom ili pak šetnju uređenim šumskim stazama.

Spoj prirode, kućica i ljuljački koje se savršeno uklapaju u šumske prizore te ukusna domaća tradicionalna hrana čine ovo mjesto idealnim za druženja i relaksaciju.

Više informacija o Sarajevski Begluk restoranu otkrijte na njihovom Instagram i Facebook profilu. 

***

Naslovna fotografija: @sarajevski_begluk_restaurant
Tekst: Marija Perić


Bonjour

Brzi, lagani i savršeni za ljetne dane – video recepti za doručak koji volimo

TEKST: Adelisa Mašić

Brzi, lagani i savršeni za ljetne dane – video recepti za doručak koji volimo Brzi, lagani i savršeni za ljetne dane – video recepti za doručak koji volimo

Kad temperature porastu, jutarnji obroci koji su lagani, svježi i brzo gotovi postaju naš prvi izbor.

Upravo zato donosimo tri ideje za tost koje izgledaju podjednako lijepo koliko su i ukusne – idealne za ljetni doručak ili kasni brunch.

 



Prva ideja je french toast sa svježim jagodama. Mekan hljeb umočen u smjesu s jajima i lagano zapečen, uz dodatak kremastog namaza i svježeg voća – jednostavan, ali efektan početak dana.

 



Druga varijanta je bruschetta s avokadom i sirom. Baget, zreli avokado i otopljeni sir čine ukusnu kombinaciju, a možeš dodati i nekoliko kapi limuna za dodatnu svježinu.

 



Treća opcija je banana tost – klasik koji se lako prilagođava. Uz kikiriki puter, banane i dodatke poput bobičastog voća, cimeta ili kašike jogurta, postaje doručak kojem se rado vraćamo.

 

 
 

Pogledajte najnovije teme na Bonjour.ba 

Naslovna fotografija:  @anna_dorzh 
 

 


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!