Evo što trebate znati ako želite uvrstiti vazelin u svoju beauty rutinu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Evo što trebate znati ako želite uvrstiti vazelin u svoju beauty rutinu

Tekst:

Ana Rotim

ZDRAVLJE I NJEGA
29.5.2022.

Iako se već dugi niz godina koristi kao melem za liječenje isušene i ozlijeđene kože, vazelin mnogi uvrštavaju u svoju rutinu za njegu lica i ruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Njegova gusta konzistencija i mekana tekstura omogućuju lako upijanje u kožu i samim tim čine ju elastičnom i glatkom. Zbog navedene formule odlično će poslužiti za njegu suhe i gube kože, te kao hidratacija tijekom zimskih dana. Mnoge dame ga koriste kao odstranjivač šminke jer veoma nježno uklanja ostatke i nečistoće s površine kože. Glatkoća ovog proizvoda omogućit će da imate nježne i zaštićene usne, a isto tako možete ga uvrstiti kod njege trepavica i obrva gdje će imati ulogu regeneratora.


Foto: pexels.com


Veoma bitno je da ga nanosite u tankom sloju jer će tako zadržati vlagu vašeg lica, dok pretjerana količina ovog proizvoda može zatvoriti pore. Naime, dobiven rafiniranjem nafte i ulja ovaj proizvod unatoč tome što ima mnoge benefite ekološki nije prihvatljiv, a štetni utjecaji vazelina još uvijek nisu dokazani.

Mnogi stručnjaci savjetuju da osobe koje imaju problematičnu kožu sklonu aknama kao i kožu sklonu mašćenju ne koriste ovaj proizvod. Isto tako, nemojte ga nanositi na kožu ukoliko se prethodno bili izloženi suncu ili kod liječenja opeklina jer zbog sastava može zatvoriti vašu kožu i pogoršati cjelokupno stanje.

 

Foto: pexels.com

* * *
Naslovna fotografija: pexels.com

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno