3 stvari koje uspješne žene uvijek naprave nakon posla - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 stvari koje uspješne žene uvijek naprave nakon posla

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

POSLOVNI SAVJETI
7.6.2023.

Našu rutinu svaki dan čine brojne sitnice, od doručka koji biramo na početku dana preko načina na koji provedemo pauzu na poslu pa sve do onih minuta koje kreiramo za sebe na kraju dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Skup svih tih malenih navika može stvoriti dane ispunjene pozitivnom energijom, osjećajem zadovoljstva, ispunjenosti i zahvalnosti. Uz to, sve te navike zajedno stvaraju savršen balans između obaveza pri čemu se osjećate uspješno i spremno na sve izazove. Vaši rituali vam pomažu održati blagostanje, čine da se osjećate dobro u svojoj koži, ali i da budete organizirane.

 Svaka od vas sigurno ima svoj ritam koji nastoji pratiti, a tako i uspješne dame imaju svoje malene prakse koje im uljepšavaju život. One vrijeme nakon posla vrednuju visoko i nastoje ga iskoristiti najbolje što mogu. U tome im pomaže planiranje ove 3 stvari koje će uvijek rezervirati za svoje slobodno vrijeme nakon poslovnih obveza.

 

Kvalitetno vrijeme s najbližima
 

Druženje s ljudima koji vas najbolje poznaju, koji vas vole i brinu za vas može biti istinsko punjenje baterija. Oni su ti koji će vas nasmijati, podsjetiti na ono što je najvažnije u životu i probuditi poseban osjećaj mira i zahvalnosti. Nakon užurbanog prometa, iscrpnih sastanaka i mnoštvo kreativnog rada brzo će vas razveseliti provođenje vrijeme u prirodi, razgovor za kuhinjskim otokom ili partija šaha sa svojim najdražima. I sami znate tko su oni. :D

 Vrijeme za sebe
 

Kad je u pitanju vrijeme za sebe, tu uspješne dame ne rade kompromise. One prepoznaju koliko je važno zadržati dobar kontakt sa samom sobom kako bi ostale fokusirane na svoje prioritete i ciljeve. Samim time, svakog dana će rezervirati maleni ritual u kojem će uživati samo ona. Ritual može trajati 5 ili 50 minuta, no uvijek je u znaku profinjenosti i u čast njihovom karakteru. Može uključivati gledanje omiljene serije, listanje magazina koji je danas preuzela na kiosku ili uživanje u knjizi.

 No, jedno je sigurno, svoj ritual neće moći zamisliti bez omiljenog pića koji će poslužiti kao istinsko osvježenje nakon posla. Tada se mogu odlučiti i za jedinstveni Schweppes sa okusom nara. Zabavna ljubičasta boja Schweppes Pomegranate napitka natočena u omiljenoj čaši uz mjehuriće i nagovještaj svježine savršen je dodatak svakom solo ritualu.

 Planiranje
 

Tema o kojoj uspješne dame mogu pričati danima svakako je planiranje. Ova veoma podcijenjena navika glavna je odgovorna za organiziranje svih sitnica koje se nekako ušuljaju u dan."Planiranje je ključ uspjeha." 

 Nakon posla, uspješne žene uzmu određeno vrijeme kako bi revidirale dan iza sebe, kao i isplanirale idući. Pripreme sve što im je potrebno, od dokumenata na laptopu do outfita koji će nositi sutra. Na ovaj način izbjegnu nepotrebna kašnjenja i nepredviđene situacije i svaki izazov dočekaju spremno jer znaju da su se pripremile.

 Koju od ovih navika vi želite dodati u svoju svakodnevnu rutinu?

***
Foto: Sanela Zukić za Bonjour.ba 

Povezani članci

Najpopularniji članci