TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 28.3.2011.

  Koji odjevni komadi će se naći u našim ormarima?Nećemo početi članak rečenicom „Već nam je stiglo proljeće nakon duge zime...“ ups, već smo počeli. Kada je Miranda Priestly na sastanku uredništva časopisa Runway (film Vrag nosi Pradu) pitala urednike mode što su pripremili za proljeće, jedna od njih je dala prijedlog. Miranda ga je odbila rekavši kako je predloženo već viđeno. Tada je ured

 

 

ANA PERIĆ, urednica

Priznajem da mi nije bilo svejedno na kavi prije par dana.

Ja i prijateljica smo pokušale zbiti tjedan dana događaja u satak-dva koliko traje ta naša kofeinska (i za nju nikotinska) avantura. Rekla sam joj kako pišemo reportažu o tome što će biti naš odabir u odjeći ovog proljeća.
S oduševljenjem me gledala dok sam joj opisivala koncept reportaže. To oduševljenje je i potaklo očekivanje njene reakcije tipa „Mogu misliti kako ti je drago jer ćeš napokon nekome moći pokazati onu žutu torbu, a da te čudno ne gleda?“, ali ne, ona je rekla „Odlično, napokon ćeš se izvući iz tih čizama na vezanje. Koliko ih imaš? Deset?“.
Istina, ovu zimu sve što sam kupila od obuće je zahtijevalo i vezice, no čuvši ovaj brutalno iskreni komentar (prijateljski brutalno) nije mi bilo svejedno. Dok nisam došla doma.

I tada sam rekla – da, cijelu zimu sam nosila čizme na vezanje. I cijelo proljeće ću nositi cipele na špic. I svoju žutu torbu. I nositi ću paperbag hlačice vjerojatno u svim prigodama koje ne zahtijevaju drukčiji dress code – tada ću nositi bijelu vezenu haljinu. Mirisati ću na L'Occitane narančin cvijet. Vrlo često ću nositi svoj stari jeans shorts. Kad malo bolje razmislim možda ću nekada taj shorts obući ispod ove vezene haljine, ako budem luda, a vjerojatno hoću. :)

Što da vam kažem – volim kada me neki novi odjevni predmet zaludi. Kada ide sa mnom i gđicom s početka priče na kavu, s njim na večeru, s njima u kino...kada spava sa mnom u vlaku za Sarajevo.
Budite mi i vi zaluđeni ovog proljeća, ok? Obucite napokon tu maminu bluzu, kupite na kiosku balončiće od sapunice i nalakirajte nokte plavom bojom.
Živite proljeće dragi moji. Mi hoćemo.

 

 

Image
 


ANJA STOJKIĆ, modna novinarka

Koji vam je omiljeni dan u godini? Rođendan, neki blagdan, godišnjica veze?
U mom slučaju to je dan kada namirišem proljeće. Ove godine proljeće se najavilo krajem veljače, nečujno se uvukavši u nosnice dok sam išla doma nakon kave s prijateljicama. I, kao i uvijek, izvuklo mi osmijeh na lice.
Proljeće i ja imamo poseban odnos. Ni alergije ni glavobolje nas nisu uspjele posvađati. Kako priroda živne, oživim i ja. Nahranjena suncem, bojama i mirisima ne mogu obuzdati misli i imam konstantnu potrebu da stvaram, izmišljam, planiram, pokrenem i um i tijelo. Ništa drukčije nije ni ove godine. Ubrzo krećem sa novom foto-kolumnom o kojoj ćete moći čitati na modamo.info, a sa hrpom kreativnih ljudi pokušavam pokrenuti i jedan zanimljiv projekt o kojem ću vam reći samo šššššš! Znat ćete kad se dogodi! :)
A moda? To je tek posebna priča...
Rađanje novih modnih fiksacija traje već par tjedana. Plisirana suknja midi dužine, nalik na onu viđenu u Chloe kolekciji (što reći, Zara kvalitetno kopira, a ja još uvijek nemam fond za dizajnerske stvari), hlače u jarkozelenoj ili crvenoj boji, mačkaste naočale, espadrile sa visokom platformom, glomazni zlatni nakit... Ima toga još, ali ne želim ispasti plitka materijalistica pa bolje da stanem ovdje. Ne mogu si pomoći, volim lijepe stvari. A pošto upravo čitate naš portal, vjerujem da me razumijete :)
Upijajte sunčeve zrake (no pritom ne zaboravite zaštitni faktor!), obojite svoju garderobu nekim novim nijansama, spustite prozore i provozajte se uz zvuke The Pierces (sjajne su!), razvucite osmijeh i uživajte!
Sretno vam proljeće!!!

 

 

Image 

 

 

IVANA ROGIĆ, modna novinarka

Kao i mnoge od nas, vedro i sunčano vrijeme nakon mjeseci sivih dana uvijek mi može popraviti raspoloženje. Nebo bez ijednog oblačka nešto je što me svaki put zadivi. Zato volim proljeće - uvijek izvuče najbolje od ljudi. Ali i iz njihovih ormara. Divan je osjećaj spremiti kapute koje smo nosili još od kraja prošle godine i osjećati strujanje toplog vjetra kroz proljetnu jaknicu. Moja proljetna jaknica ove će godine biti ona od jeansa, klasični komad urbane mode prikladan za skoro sve što poželim. Osim toga obnavljam svoju kolekciju oksfordica nekim novim ravnim parom u neutralnoj boji, a svoju kopiju Mulberryeve torbe Alexa već sam prije par tjedana smjestila u ormar. I to je to, jedva čekam sve što nose topliji dani!

 

 

Image 

 

DIJANA PERIĆ, modna novinarka

Ima nešto u proljeću. (Bez kolutanja očima, molim) :)

Nakon zimskog sivila sve je odjednom postalo tako savršeno.
Sunce, zelenilo, prepune gradske ulice.

Izvlačim duboko iz ormara omiljenu šarenu haljinu i baloner, izlazim vani i sama upijam prve čari proljeća.
I ovu sezonu nastaviti ću s nošenjem cvjetnog uzorka (ne, nisam ja veliki obožavatelj cvijeća), ormar ću obogatiti s par haljina u žarkim bojama (nova Zarina kolekcija kao da je stvorena za mene), a nisam mogla odoljeti ni sivim oksfordicama kojima sam na vrhu prišila crne mašne. U proljetnim večerima kao mali modni šalabahter odlično će mi poslužiti čipkasta haljina u nude tonovima.
Iako su me sunčeve zrake prvih par dana potpuno razlijenile i dane sam provodila u parku čitajući posljednje izdanje Voguea - moram priznati da sam polako počela voljeti Lady Gagu, ubrzo sam se vratila u svakodnevnicu. Prijatelji, učenje i pisanje (ok, i par noćnih izlazaka).
Proljeće, stvarno si divno.
 

Image 

 

 

ANTONIJA BABIĆ, rubrika „Pitajte Modamo.info“

Za mene dolazak proljeća predstavlja stavljanje u drugi plan odjeće koja me je grijala ovih zimskih mjeseci. Moram priznati da me jako veseli što će svi ti tamni i sivi tonovi prepustiti  svoje mjesto cvjetnim motivima, lepršavim krojevima i cijeloj paleti veselih boja.
Ovog proljeće si planiram kupiti jedan fini sako, k tome ću dodati i jedne traperice bez kojih mi je nezamisliva sezona i na kraju da bi to sve zaokružila i upotpunila, odlučit ću se za neke trendovske sandale koje su ove sezone neizostavne.

 

 

Image

 

 

MONIKA ŠIMUNAC, modna novinarka (dopisnica Sarajevo)

I konačno je stiglo vrijeme da pospremim kaput i stare žute marteensice.

Tko se još, nakon duge i hladne zime, nije obradovao proljeću?
Imam osjećaj, da svi više vremena provodimo ispred ormara smišljajući što obući, što i nije tako teško, s obzirom da nam ne trebaju tri sloja odjeće. Posebno zadovoljstvo predstavlja mi moj novi modni projekt, a raduju me i duuuge šetnje, kave na terasama kafića i proljetni gurmanski specijaliteti moje cimerice, te njihovo degustiranje na balkonu...
Ove sezone, planiram svoj ormar upotpuniti s još jednom u nizu haljinica i tunika u hippie stilu, koje ću kombinirati sa svojom kolekcijom starki i sandalama s drvenom potpeticom. No, dok temperature još nisu tako visoke, biram kratku kožnu jaknu, cipele s punom petom,marame, košuljice i sakoe. Od acceossoriesa, mnogo nakita, trakice za kosu i naravno naočale, meni posebno drage i ove sezone aktualne - mačkaste.
Dragi moji, ostajte mi veseli, raspoloženi i sređeni, jer možda vas na ulicama moje digitalno oko zamijeti, pa se i Vi pojavite na naslovnici našeg portala. No da ne otkrivam detalje, stay tuned!


P.S. Umalo da zaboravih napisati - ono što me itekako raduje kod proljeća su manji računi za
plin. :)

 

 

 

Image

 

 

Ana Perić

Anja Stojkić

Ivana Rogić

Dijana Perić

Antonija Babić

Monika Šimunac


Bonjour

Mostar: lokalci ne otkrivaju ovo mjesto lako – ali kad otkriju, zna se zašto.

TEKST: Bonjour.ba/PR

Mostar: lokalci ne otkrivaju ovo mjesto lako – ali kad otkriju, zna se zašto. Mostar: lokalci ne otkrivaju ovo mjesto lako – ali kad otkriju, zna se zašto.

Postoje ona mjesta gdje dan počinje sporije, uz miris kafe i pogled na zelenilo dok vas konobari, s osmijehom već od ranih sati, pitaju želite li omlet s domaćim sirom ili nešto posebno po vašem izboru. Mjesta gdje doručak nije samo obrok, već ritual... i da, imamo mali insiderski tip.

Smješten svega desetak minuta od srca Mostara, to je mali gourmet raj za one koji znaju da dobar obrok može popraviti cijeli dan.

 

hotel_buna_501_bonjour_ba

hotel_buna_508_bonjour_ba

Bilo da dolazite na doručak s pogledom, poslovni ručak u bašti ili večeru uz čašu lokalnog vina, svaki obrok u restoranu hotela Buna nosi dozu pažnje i mirnoće koja se rijetko nalazi tako blizu grada.

 

hotel_buna_505_bonjour_ba

hotel_buna_502_bonjour_ba
 

Dok vas možda na prvu privuče elegancija obnovljenih prostora s historijskim pečatom iz austro-ugarskog perioda, ono što ostaje kao glavni utisak o kojem danas želimo pisati je restoran ili preciznije rečeno: gourmet doživljaj.

 

hotel_buna_506_bonjour_ba

hotel_buna_gif2_bonjour_ba
 

Doručak koji ne preskačete čak ni na brzinu

Ovdje doručak nije „s nogu“. On je ritual. Početak dana uz lokalne sireve, domaći hljeb, svježe voće i kombinacije koje bude i najuspavanije. Naša preporuka? Lagana pileća salatica kao savršen balans između osvježenja i energije, a mali trik s dodatkom narom daje jelu ono nešto zbog čega ćete je poželjeti i sutra. Idealno za one koji planiraju poslovni sastanak, ali i za one koji žele samo tiho jutro uz kafu i poglede na zelenilo. 

 

hotel_buna_3_bonjour_ba

hotel_buna_2_bonjour_ba
 

Ako imate sreće da ga uživate u vrtnoj restauraciji, pogled će vam pasti na čuveni bunski dolap za navodnjavanje koji i danas neumorno okreće ritam rijeke i smiruje svaki misao. Uz šapat vode i šolju kafe, dan počinje onako kako biste željeli da teče… lagano, autentično…

 

hotel_buna_504_bonjour_ba
 

 

Tokom doručka, pored raznovrsne ponude zdravih i slanih jela, gosti često biraju brownie kolač onaj pravi, s dubokim ukusom kakaa koji daje dodatnu energiju za dan koji slijedi.

 

 

Ručak koji spaja tradiciju i gourmet twist

Kada stigne podne, restoran postaje prava pozornica. Ručak u hotelu Buna je spoj hercegovačke tradicije i savremene kulinarske ponude. Jelo koje je s razlogom privuklo našu đažnju je  rižoto sa sipom. Kremast, intenzivan, savršeno začinjen…

 

 

Kozice se često nađu na tanjirima gostiju koji žele nešto laganije, dok je za one koji ne gravitiraju morskoj hrani tu pasta s piletinom. Jednostavna, aromatična i uvijek siguran izbor.

 

hotel_buna_5_bonjour_ba
 

Ake pitate šta lokalci najčešće preporučuju, odgovor je prilično jasan: “Najbolja riba? Probajte je upravo ovdje.”

Nakon ručka koji spaja tradiciju i savremene okuse, bilo bi šteta preskočiti desert. Iako svaki kolač na meniju nosi pažljivo birane sastojke i prepoznatljiv šarm domaće poslastice, kolač od datulja posebno se izdvaja jer je bogat teksturom, sladak i idealan kao završni ton obroka.

 

hotel_buna_6_bonjour_ba
 

Diskretna preporuka? Ne čekajte da nestane. Često se naručuje i za ponijeti, a za one koji biraju bezglutenske opcije, posebno se izdvaja kolač s makom, koji se savršeno sljubljuje s čašom Villa Sandi Prosecco Millesimato.

 

 

Večera uz vino i šapat rijeke

Kada se svjetla smire, večera se seli u intimni dio restorana, gdje svaka čaša vina dolazi s pričom, a svaki tanjir sa stilom. 

 

hotel_buna_500_bonjour_ba
 

Lokalna vina i lagani obroci kreiraju savršen kraj dana… bez žurbe, bez buke, samo uz osmijehe konobara koji znaju da vam treba još minut mira. 

 

hotel_buna_gif_bonjour_ba.jpg
 

U večernjim satima, dok se atmosfera smiruje, često naručeni izbor je crumble od jabuka uz kuglu sladoleda. Topao, hrskav i taman toliko sladak da zaokruži večeru u najnježnijem tonu.

 

hotel_buna_7_bonjour_ba
 

Insider tip

Zvuči kao kliše, ali vjerujte ovdje osoblje zna. Ne samo koji je desert najfotogeničniji, već i koji je riblji specijalitet tog dana dobio poseban touch iz kuhinje. Oni vas neće zatrpati informacijama, ali kad pitate: „Šta biste vi danas naručili?“ dobit ćete preporuku koja (još) nije na društvenim mrežama, ali bi mogla postati vaše novo omiljeno otkriće.

To je ona vrsta usluge diskretna, topla i instinktivna. Takva da se osjećate kao da ste već tu bili, iako ste prvi put došli u restoran.
 


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!