TEKST: Bonjour.ba/PR

DATUM OBJAVE: 24.9.2019.

Urban cafe.deli nalazi se u novootvorenom Bosmal Arjaan by Rotana hotelu i vodi se činjenicom da samo najbolji sastojci daju odlične rezultate.

Zato se namirnice ovdje tretiraju tako da očuvaju sve nutritivne vrijednosti, koje će pružiti jedinstveno gastronomsko iskustvo.

Tako ćete, na jelovniku novog Urban cafe.deli restorana, moći pronaći popularna jela, ali i otkriti nesvakidašnje okuse arapskog ili engleskog doručka, shakshuka...

Neka od jela koja će zasigurno ukrasti simpatije posjetitelja je zobena kaša obogaćena suhim brusnicama, kao i losos na pireu od patlidžana, koji u tanjur donosi nevjerojatnu rapsodiju boja. Jelovnik ovog modernog restorana temelji se na dugogodišnjem iskustvu i konstantom istraživanju nutritivnih potreba te trendova. Ključni sastojci svih jela su lokalne i organske namirnice.

Nudi i gastronomska rješenja za sve gurmane s prilagođenom prehranom, pa se tako na novom meniju nalaze vegetarijanska, veganska i jela bez glutena. Od danas će svi oni koji se nađu u Sarajevu moći okusiti i zdrave verzije tradicionalnih bosanskih okusa poput tufahije.

Ugodan ambijent savršeno će odgovarati za popodnevni odmor s društvom, ručak s prijateljima ili ležerni sastanak s klijentima, a hrana bogatih okusa, boja i mirisa će ponuditi gastro užitak uz koji će svaki brainstorming biti produktivniji.


Bonjour

Bonjour Edit: Za 12. dan pravimo mini snack board od namirnica koje već imamo

TEKST: Adelisa Mašić

Bonjour Edit: Za 12. dan pravimo mini snack board od namirnica koje već imamo Bonjour Edit: Za 12. dan pravimo mini snack board od namirnica koje već imamo

Kako se Bonjour Edit polako približava kraju, rituali postaju još jednostavniji. Dan 12 ne traži recepte, kupovinu ni planiranje. Traži samo da od onoga što već imaš napraviš mali, lijep trenutak.

Danas pravimo mini snack board. Ne za goste, ne za Instagram, nego za sebe. Onaj tanjir koji ne mora biti savršen, ali izgleda kao da si mu posvetila malo pažnje.

 



Snack night je idealan za večeri kada nisi gladna za ‘pravu večeru’, ali želiš nešto grickati. I još bolje, kada želiš da to izgleda lijepo, a ne kao da si sve pojela direktno iz pakovanja.

 



Kako napraviti mini snack board?  

Uzmi male tanjire ili dasku za rezanje i složi snackove koje već imaš kod kuće. Poenta nije količina, nego kombinacija.

Možeš uključiti:

• komadiće sira
• orašaste plodove ili bademe
• krekere ili tostirani hljeb
• masline ili sušeno voće
• nekoliko kockica čokolade


 



Nije važno šta tačno biraš. Bitno je da složiš, a ne samo izvadiš. Da razmisliš o bojama, teksturama i rasporedu, makar na dvije minute.

 



Zašto snack night?  

Zato što način na koji jedemo često utiče na to kako se osjećamo. Mini snack board pretvara obično grickanje u mali ritual. Sporiji zalogaji. Manje nesvjesnog jedenja. Više uživanja.

 



Ovo nije ‘zdrava večera’ niti pravilo kako treba jesti. Ovo je samo podsjetnik da i male stvari mogu izgledati lijepo i imati svoj trenutak.

 



Za kraj  

Ako želiš, zabilježi današnji snack night u našem free mjesečnom kalendaru. Jedna fotografija tanjira, detalja ili samo bilješka da si večeras sebi napravila mali estetski predah je sasvim dovoljna.


anigif


I za kraj, kao mali znak pažnje, na kraju Bonjour Edit serijala čeka i giveaway: Bonjour notes i limitirana Bonjour tote torba, za sve one koje su ovih 15 dana birale male rituale. Za učešće je potrebno samo da ispuniš kratki Forms koji smo podijelili u prvom tekstu serijala.

 



Vidimo se sutra, u novom Bonjour Edit izazovu!

Foto: @foodfotoaestetic


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!