Upoznajte stol i stolicu Elle- namještaj bh.dizajnerice Nataše Perković o kojem ovih dana pričaju svi regionalni mediji...

Upoznajte stol i stolicu Elle- namještaj bh.dizajnerice Nataše Perković o kojem ovih dana pričaju svi regionalni mediji

Tekst:

Bonjour.ba

INTERIJERI
17.11.2016.

Kolekcija Elle je premijerno predstavljena na Sajmu nameštaja u Beogradu, gdje je stolica Elle osvojila nagradu Zlatni ključ za najbolji proizvod. U 1.mjesecu će kolekcija biti predstavljena i na Sajmu namještaja u Kelnu - IMM Cologne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o kolekciji, Elle su nam opisali kao sofisticiranu ljepoticu - spoj je ženstvenosti i modernizma i suvremenih tehnologija proizvodnje.

kolekcija elle natasa perkovic 03

kolekcija elle natasa perkovic 04

kolekcija elle natasa perkovic 12

Dizajnerica Nataša Perkovićje pristupila izradi namještaja kiparski, te ručno razvila niz modela u mjerilu.

„Zatvorila sam oči i zamislila stolicu koja personificira ljepotu. Modelirala sam stolicu čija forma u potpunosti slijedi funkciju i polako nastavila oduzimati materijal i zaobljavati ivice. Polagano sam došla do tanke stolice u punom drvetu koja koristi minimalnu količinu materijala. I dalje je zadovoljavala funkciju sjedenja, te udobnost. Na sličan način sam oblikovala i stol."

kolekcija elle natasa perkovic 08

Kolekcija Elle je nastala kroz razvoj mnogobrojnih modela u mjerilu i stvarnoj veličini, u potrazi za proporcijama, zlatnom rezu i savršenim detaljima. Računarsko 3D modeliranje se koristilo samo da bi se zabilježila ručno rađena forma.

Stolica i stol Elle su proizvedene koristeći peto-osne CNC mašine, ali i klasične stolarske tehnike. Majstori kompanije MS&WOOD po tisuću puta miluju svaki komad drveta. Kolekcija je izvedena zahvaljujući suvremenom inženjeringu - postiže optimalnu strukturalnu snagu uz minimalan utrošak materijala. Elle proizvodi napravljeni su isključivo od punog drveta, koristeći samo drvene spojeve. Namještaj Elle dostupan je u jasenu, uz površinsku obradu u natur ulju ili pigmentiranom ulju. Dostupan je i u američkom orahu, divljem orahu i hrastu.

kolekcija elle natasa perkovic 10

kolekcija elle natasa perkovic 12

Elle dovodi ekološku održivost prisutnu u pogonima MS&WOOD na viši nivo. Elle je održiva upravo zbog njene ljepote - posjeduje bezvremensku estetiku koja traje kroz vrijeme. Može se prenositi s koljena na koljeno, tako da više generacija uživa u istom namještaju.

Distribucija MS&WOOD je globalna u više od 40 zemalja svijeta.

Fotografija: Eldin Hasanagić

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno