TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 23.6.2015.
Gabriela Ključe je, kako kaže, pravi primjer Vage u horoskopu. Sasvim svoja, energična, emotivna, empatična, alturistična, kreativna, šarmantna, snažna i beskrajno pravedna.
Pred svoj 40-ti rođendan si je odlučila 'pokloniti' početak realizacije projekta o kojem već par godina razmišlja. Tako je prije par dana svijetu predstavila svoj gastro blog jednostavnog naziva 'Kod Gabriele'.

Predstavljanje bloga je bila sjajna prilika da s Gabrielom razgovaramo o gastro sceni, o novitetima kakve nam priprema, a nismo mogli odoljeti da ne saznamo i koji bi recept spremila za druženje s MODAMO.ekipom.
Draga Gabriela, ovaj put spremaš nešto novo u svojoj kuhinji, no nešto novo se odnosi na bh.blogersku scenu. Naime, postala si ponosna vlasnica prvog aktivnog bh. bloga o hrani. Čestitke od našeg tima! Ti nam sada reci kako si došla na ideju i što te motiviralo na ovaj korak?
Istina, pokrenula sam svoj blog koji će se graditi kroz gastronomiju, hranu, recepte i kulinarske savjete. Ideja je tinjala još za vrijeme mog boravka u Nizozemskoj zadnjih par godina dvoumeći se pisati iz inozemstva i djelovati na europskoj food blogger sceni ili započeti nešto u Bosni i Hercegovini koja oskudijeva ovakvim poduhvatima, naravno da je prevagnulo ovo posljednje.

No blog nije jedina novost koju nam spremaš za ovu godinu, zar ne? Ubrzo ćemo moći ono što vidimo na blogu isprobati u tvom bistrou, zar ne?
Da, blog se uklopio u našu obiteljsku prvobitnu ideju, a to je otvorenje simpatičnog i šarmantnog Bistroa u Sarajevu. Blog je i uvertira i završni čin našeg skromnog gastro projekta.

Tvoji recepti nikada nemaju stotine sastojaka, a primjećujemo da si ljubitelj jednostavne prezentacije. Hoćemo li u takvom sadržaju uživati i na blogu?
U Bistrou Kod Gabriele moći ćete uživati u odličnoj kavici, ukusnom komadu torte po kojima sam već prepoznatljiva u Sarajevu, biti će tu i tostirane bogate bruschette od sezonskog povrća, palete sireva, morske salate i tradicionalni namazi, a sve to uz čašu dobrog crvenog, bijelog ili pjenušavog vina, hercegovačke rakije i uz glazbu ugodnoj uhu.
Sve pripremamo sami, suprug Ranko i ja po starim recepturama koje smo skupljali godinama, sjecka se, kuša se, dodaje, oduzima, smišlja dugo u noć i sutra servira. Skromna konceptualna food priča, ništa pretenciozna, sasvim jednostavna.

Naravno da ne možemo odoljeti, a da te ne pitamo koji je tvoj najdraži Gabriele recept?
Moj najdraži recept...hm (smijeh), teško se odlučiti... Loto stiže iz kategorije predjela – Salata od mladog špinata, blago obarenog graška, mladog luka, par grama crvene leće, srednje mlad sir i koja jagoda. Od začina: maslinovo ulje, rendani limun, sok od limuna i cvijet soli.
A što bi recimo pripremila našem MODAMO timu da te posjetimo?
Za MODAMO.tim u pričuvi imam tortu od maka s prženim lješnjacima i ganache kremom.
Onda nam ne preostaje ništa drugo, nego da kupimo vino i krenemo na delicije, a ne sumnjamo da će i naši čitatelji poželjeti isto. Do tada, što bi bila namirnica sezone od koje nam preporučuješ da si spremimo za naredni ručak?
Namirnice mjeseca! Da ne kažem sezone - jagoda, malina, borovnica, paradajz, grašak, patlidžan. Ajme, kako se ukusni složenci za nepce mogu napraviti. :)

Foto: Blog kod Gabriele, Vanja Lisac
***
Foto: Blog kod Gabriele, Vanja Lisac
Tekst: BONJOUR.ba
TEKST: Ada Ćeremida
Postoje trenuci kada se modni izbori s pozornice savršeno poklope s onim što tražimo u vlastitom ormaru.
Ulazak u novu godinu je upravo jedan od njih. Dok Džejlu Ramović posljednjih mjeseci pratimo kroz nove umjetničke iskorake, njeni stilski momenti ostaju jednako pažljivo promišljeni čisti, snažni i uvijek u dijalogu s trenutkom.
Ovog puta, fokus je na crvenoj haljini koja nosi jasnu poruku: povratak ženstvenosti, siluete i boje koja se ne izvinjava. Model Dahlia koji potpisuje MYKASH djeluje kao savršen odgovor na novogodišnje dileme upečatljiv, ali nenametljiv; romantičan, ali vrlo moderan.
Ono što je posebno zanimljivo jeste kako ovaj model ne djeluje kao „svečana haljina za jednu noć“, već kao komad koji može živjeti i izvan novogodišnje večeri uz promjenu obuće ili stylinga, lako prelazi iz glam konteksta u sofisticirani večernji outfit.
Crvena koja ne traži kompromis
Crvena se kod Džejle Ramović ne pojavljuje slučajno. Kroz različite scenske i večernje momente, ova boja postaje dio njenog stilskog jezika snažna, ženstvena i uvijek precizno odmjerena.
Bilo da je riječ o strukturiranim siluetama ili lepršavijim krojevima, crvena kod nje funkcioniše kao produžetak samopouzdanja, a ne kao prolazni trend.
Džejlin stil već odavno ne funkcioniše samo kao scenski kostim, već kao produžetak njenog umjetničkog identiteta. Upravo zato ovakvi momenti lako prelaze granicu pozornice i postaju inspiracija za stvarni život.
Ako ste ove godine u potrazi za novogodišnjim outfitom koji spaja ženstvenost, eleganciju i savremeni izraz ovo je onaj tip haljine koji vrijedi imati na svom moodboard-u.
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!