TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 23.6.2015.
Gabriela Ključe je, kako kaže, pravi primjer Vage u horoskopu. Sasvim svoja, energična, emotivna, empatična, alturistična, kreativna, šarmantna, snažna i beskrajno pravedna.
Pred svoj 40-ti rođendan si je odlučila 'pokloniti' početak realizacije projekta o kojem već par godina razmišlja. Tako je prije par dana svijetu predstavila svoj gastro blog jednostavnog naziva 'Kod Gabriele'.
Predstavljanje bloga je bila sjajna prilika da s Gabrielom razgovaramo o gastro sceni, o novitetima kakve nam priprema, a nismo mogli odoljeti da ne saznamo i koji bi recept spremila za druženje s MODAMO.ekipom.
Draga Gabriela, ovaj put spremaš nešto novo u svojoj kuhinji, no nešto novo se odnosi na bh.blogersku scenu. Naime, postala si ponosna vlasnica prvog aktivnog bh. bloga o hrani. Čestitke od našeg tima! Ti nam sada reci kako si došla na ideju i što te motiviralo na ovaj korak?
Istina, pokrenula sam svoj blog koji će se graditi kroz gastronomiju, hranu, recepte i kulinarske savjete. Ideja je tinjala još za vrijeme mog boravka u Nizozemskoj zadnjih par godina dvoumeći se pisati iz inozemstva i djelovati na europskoj food blogger sceni ili započeti nešto u Bosni i Hercegovini koja oskudijeva ovakvim poduhvatima, naravno da je prevagnulo ovo posljednje.
No blog nije jedina novost koju nam spremaš za ovu godinu, zar ne? Ubrzo ćemo moći ono što vidimo na blogu isprobati u tvom bistrou, zar ne?
Da, blog se uklopio u našu obiteljsku prvobitnu ideju, a to je otvorenje simpatičnog i šarmantnog Bistroa u Sarajevu. Blog je i uvertira i završni čin našeg skromnog gastro projekta.
Tvoji recepti nikada nemaju stotine sastojaka, a primjećujemo da si ljubitelj jednostavne prezentacije. Hoćemo li u takvom sadržaju uživati i na blogu?
U Bistrou Kod Gabriele moći ćete uživati u odličnoj kavici, ukusnom komadu torte po kojima sam već prepoznatljiva u Sarajevu, biti će tu i tostirane bogate bruschette od sezonskog povrća, palete sireva, morske salate i tradicionalni namazi, a sve to uz čašu dobrog crvenog, bijelog ili pjenušavog vina, hercegovačke rakije i uz glazbu ugodnoj uhu.
Sve pripremamo sami, suprug Ranko i ja po starim recepturama koje smo skupljali godinama, sjecka se, kuša se, dodaje, oduzima, smišlja dugo u noć i sutra servira. Skromna konceptualna food priča, ništa pretenciozna, sasvim jednostavna.
Naravno da ne možemo odoljeti, a da te ne pitamo koji je tvoj najdraži Gabriele recept?
Moj najdraži recept...hm (smijeh), teško se odlučiti... Loto stiže iz kategorije predjela – Salata od mladog špinata, blago obarenog graška, mladog luka, par grama crvene leće, srednje mlad sir i koja jagoda. Od začina: maslinovo ulje, rendani limun, sok od limuna i cvijet soli.
A što bi recimo pripremila našem MODAMO timu da te posjetimo?
Za MODAMO.tim u pričuvi imam tortu od maka s prženim lješnjacima i ganache kremom.
Onda nam ne preostaje ništa drugo, nego da kupimo vino i krenemo na delicije, a ne sumnjamo da će i naši čitatelji poželjeti isto. Do tada, što bi bila namirnica sezone od koje nam preporučuješ da si spremimo za naredni ručak?
Namirnice mjeseca! Da ne kažem sezone - jagoda, malina, borovnica, paradajz, grašak, patlidžan. Ajme, kako se ukusni složenci za nepce mogu napraviti. :)
Foto: Blog kod Gabriele, Vanja Lisac
***
Foto: Blog kod Gabriele, Vanja Lisac
Tekst: BONJOUR.ba
TEKST: Ada Ćeremida
Ako postoji jedna boja koja je u kratkom roku osvojila street style i Instagram feedove, onda je to ova nenametljiva, ali efektna zelena nijansa.
U proteklim mjesecima pričali smo o tonovima koji će obilježiti jesen, a među njima se nenametljivo istaknula jedna posebna zelena nijansa. Nije ni potpuno pastelna, ni intenzivno tamna, već negdje na raskrsnici matcha latte pjene i pistacijskog sladoleda.
Upravo ta kombinacija zemljanog i svježeg podtona čini je toliko privlačnom dovoljno neutralnom da se uklopi u gotovo svaki outfit, ali i dovoljno upečatljivom da postane glavni akcenat.
Ono što ovu zelenu čini toliko zahvalnom jeste njena prilagodljivost odlično se slaže s bijelom, sivom, smeđom, bordo i čak drugim zelenim nijansama.
Street style outfiti već pokazuju da ova boja preuzima glavnu riječ, a mi smo izdvojili nekoliko načina kako je možete nositi ove jeseni.
Mali akcenat: torba, šal ili čarapice
Ako još niste sigurni da li je ova boja za vas, počnite s modnim dodacima: torbom, šalom ili jednostavno džemperom prebačenim preko ramena. Diskretan, a efektan detalj.
U formi džempera: casual kombinacije za svaki dan
Zelena pletenina izgleda sjajno uz traper, sive ili crne pantalone, ali i mini suknje i kožne čizme. To je najlakši način da u garderobu unesete trend, a da i dalje ostanete u okvirima svakodnevnog stila.
Statement kaputi i blejzeri
Ova nijansa zelene posebno dolazi do izražaja kada je nosite u formi kaputa ili blejzera. Najbolje izgleda u spoju s kariranim printom, bordo detaljima ili klasičnim bež komadima.
Foto: @oliviatps , @ugolevna , @marta.frankov
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!