TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 23.6.2015.
Gabriela Ključe je, kako kaže, pravi primjer Vage u horoskopu. Sasvim svoja, energična, emotivna, empatična, alturistična, kreativna, šarmantna, snažna i beskrajno pravedna.
Pred svoj 40-ti rođendan si je odlučila 'pokloniti' početak realizacije projekta o kojem već par godina razmišlja. Tako je prije par dana svijetu predstavila svoj gastro blog jednostavnog naziva 'Kod Gabriele'.

Predstavljanje bloga je bila sjajna prilika da s Gabrielom razgovaramo o gastro sceni, o novitetima kakve nam priprema, a nismo mogli odoljeti da ne saznamo i koji bi recept spremila za druženje s MODAMO.ekipom.
Draga Gabriela, ovaj put spremaš nešto novo u svojoj kuhinji, no nešto novo se odnosi na bh.blogersku scenu. Naime, postala si ponosna vlasnica prvog aktivnog bh. bloga o hrani. Čestitke od našeg tima! Ti nam sada reci kako si došla na ideju i što te motiviralo na ovaj korak?
Istina, pokrenula sam svoj blog koji će se graditi kroz gastronomiju, hranu, recepte i kulinarske savjete. Ideja je tinjala još za vrijeme mog boravka u Nizozemskoj zadnjih par godina dvoumeći se pisati iz inozemstva i djelovati na europskoj food blogger sceni ili započeti nešto u Bosni i Hercegovini koja oskudijeva ovakvim poduhvatima, naravno da je prevagnulo ovo posljednje.

No blog nije jedina novost koju nam spremaš za ovu godinu, zar ne? Ubrzo ćemo moći ono što vidimo na blogu isprobati u tvom bistrou, zar ne?
Da, blog se uklopio u našu obiteljsku prvobitnu ideju, a to je otvorenje simpatičnog i šarmantnog Bistroa u Sarajevu. Blog je i uvertira i završni čin našeg skromnog gastro projekta.

Tvoji recepti nikada nemaju stotine sastojaka, a primjećujemo da si ljubitelj jednostavne prezentacije. Hoćemo li u takvom sadržaju uživati i na blogu?
U Bistrou Kod Gabriele moći ćete uživati u odličnoj kavici, ukusnom komadu torte po kojima sam već prepoznatljiva u Sarajevu, biti će tu i tostirane bogate bruschette od sezonskog povrća, palete sireva, morske salate i tradicionalni namazi, a sve to uz čašu dobrog crvenog, bijelog ili pjenušavog vina, hercegovačke rakije i uz glazbu ugodnoj uhu.
Sve pripremamo sami, suprug Ranko i ja po starim recepturama koje smo skupljali godinama, sjecka se, kuša se, dodaje, oduzima, smišlja dugo u noć i sutra servira. Skromna konceptualna food priča, ništa pretenciozna, sasvim jednostavna.

Naravno da ne možemo odoljeti, a da te ne pitamo koji je tvoj najdraži Gabriele recept?
Moj najdraži recept...hm (smijeh), teško se odlučiti... Loto stiže iz kategorije predjela – Salata od mladog špinata, blago obarenog graška, mladog luka, par grama crvene leće, srednje mlad sir i koja jagoda. Od začina: maslinovo ulje, rendani limun, sok od limuna i cvijet soli.
A što bi recimo pripremila našem MODAMO timu da te posjetimo?
Za MODAMO.tim u pričuvi imam tortu od maka s prženim lješnjacima i ganache kremom.
Onda nam ne preostaje ništa drugo, nego da kupimo vino i krenemo na delicije, a ne sumnjamo da će i naši čitatelji poželjeti isto. Do tada, što bi bila namirnica sezone od koje nam preporučuješ da si spremimo za naredni ručak?
Namirnice mjeseca! Da ne kažem sezone - jagoda, malina, borovnica, paradajz, grašak, patlidžan. Ajme, kako se ukusni složenci za nepce mogu napraviti. :)

Foto: Blog kod Gabriele, Vanja Lisac
***
Foto: Blog kod Gabriele, Vanja Lisac
Tekst: BONJOUR.ba
TEKST: Bonjour.ba
Ako postoji stil koji ne izlazi iz mode, onda je to onaj royal, profinjen, odmjeren, ali nikada dosadan. Upravo takav vibe daju i tri nedavna outfita koji savršeno ilustriraju zašto je „royal chic“ i dalje modni ideal kojem se vraćamo kad želimo izgledati sređeno, skupo i bez imalo truda.
U nastavku donosimo modne momente koji će obilježiti ovu sezonu.
Zimski kaput koji se pamti: smaragdna elegancija + krzneni ovratnik
Dugi, strukirani kaput u bogatoj smaragdnoj nijansi je ultimativni zimski klasik. Ovaj model naglašava siluetu, izgleda luksuzno i funkcionalno je top izbor za večernje događaje. Krzneni ovratnik daje dozu staroholivudskog glamura, dok tartan detalj u unutrašnjosti unosi neodoljivu britansku notu.
Ovo je savršen primjer kako jedan kaput može nositi cijeli look.

Foto: @elleuk
Sivo power odijelo kombinacija: poslovno, ali romantično
Siva odijela odavno su prestala biti dosadna. Ovdje su modernizirana širokim hlačama visokog struka i laganim, gotovo fluidnim blejzerom. Posebnu pažnju privlači bijela bluzica s volanima koja razbija strogoću i cijelom looku daje nježnu, ženstvenu ravnotežu.
Ovo je idealna inspiracija za sve koji žele izgledati profesionalno, ali ne korporativno.


Foto: @bazaaruk
Kraljevska plava: najmoćnija zimska boja
Strukirani kaput-haljina u intenzivnoj kraljevsko plavoj nijansi jedan je od onih komada koji od vas napravi najstiliziraniju osobu u prostoriji. Precizno krojenje, naglašena ramena i minimalistički dodaci (rukavice, broš, diskretan fascinator) čine kombinaciju besprijekornom.


Foto: @bazaaruk
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!