UniCredit Bank i Visa će za svako naše iduće kartično plaćanje napraviti značajnu humanitarnu gestu. Donosimo detalje. -...

UniCredit Bank i Visa će za svako naše iduće kartično plaćanje napraviti značajnu humanitarnu gestu. Donosimo detalje.

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

ZDRAVLJE I NJEGA
15.9.2021.

Društvena odgovornost kompanija, ne samo da identificira i podržava kvalitetne projekte i ideje, nego i potiče dijalog, kao i razvoj te izgradnju ekonomije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zainteresirani su usmjeriti svoju energiju i znanje onima kojima je posvećnost i angažiranost potrebna, a upravo je projekt „Moj krug podrške“ koji podiže svijest o prevenciji karcinoma dojke takav. 

UniCredit u BiH zajedno s kompanijom Visa i udruženjem „Think pink – Zajedno smo jedno“ i ove godine nastavlja inicijativu „Moj krug podrške“, kako bi se podigla opća svijest o prevenciji karcinoma dojke. U cilju osnaživanja zdravlja žena i borbe protiv karcinoma dojke, žele ukazati na važnost redovnih preventivnih pregleda. Upravo je edukacija osnova kompletnog projekta, a ovo su koraci kroz koje i vi možete podržati druge žene. 

Nela Hasić, regionalna direktorica Udruženja “Think pink – Zajedno smo jedno“ prokomentirala je:
“Zahvaljujući partnerstvu s UniCredit u BiH i kompanijom Visa, uspjeli smo prevladati teškoće izazvane pandemijom Corona virusa i u najizazovnijoj godini od osnivanja obaviti važne aktivnosti za zdravlje žena, kao što su besplatni mamografski pregledi u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Nela Hasić

Sretni smo što ste prepoznali značaj aktivnosti koje provodi naše Udruženje, svjesni da pandemijom nisu nestale druge bolesti, među kojima je karcinom dojke.
U  vremenu najveće krize, odgovornost i brigu o zajednici u kojoj živimo zajednički smo stavili na prvo mjesto.
Ponosni smo što i u ovoj godini nastavljamo sa saradnjom na projektima koji omogućavaju prevenciju bolesti i podršku ženama koje boluju od karcinoma dojke.”

ŠTO JE „MOJ KRUG PODRŠKE“ I KOJU VAŽNU PORUKU ŠALJE?

Predsjednici Uprava UniCredit banaka u BiH, UniCredit Bank d.d. Mostar, gospođa Amina Mahmutović i UniCredit Bank a.d. Banja Luka, gospodin Gordan Pehar, naglasili su važnost podrške ovoj vrsti društveno odgovornih akcija:
„Podrška i briga za naše zajednice je naša dužnost, stoga nastojimo biti kreatori inkluzivnijeg društva, osluškujući potrebe ranjivih kategorija.

Amina Mahmutović

Ponosni smo što je ova inicijativa spasile živote žena u prethodnoj godini i drago nam je da smo i ove godine udružili naše snage u ovoj važnoj misiji. Najvažnije je probuditi svijest, jer jedino i isključivo prevencija jeste definicija zaštite od ove zloćudne bolesti.
Mi smo dio rješenja i namjeravamo ostati posvećeni inicijativama za dobrobit našeg društva."

Gordan Pehar

„Živimo na izvoru informacija, a ipak se čini da i dalje nismo dovoljno svesni važnosti prevencije i vođenja računa o sopstvenom zdravlju. Ovim projektom u saradnji sa našim partnerima se trudimo da malim koracima povežemo žene u Bosni i Hercegovini u onome što je najvažnije. Pozivamo i vas da budete deo tog kruga podrške i odgovornosti.“, rekao je gospodin Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za Jugoistočnu Evropu.

Vladimir Đorđević

I mi malim gestama možemo biti dio ove velike priče, a u nastavku otkrivamo i kako.

PODSJETITE PRIJATELJICU ILI MAMU NA VAŽNOST MAMOGRAFIJE

Mamografija je prvi i važan korak u otkrivanju raka dojke.
Jednostavan je i koristan pregled, a preporučuje se da pregled obavite jednom godišnje.
Rani stadij raka dojke nema simptome, zato je važno rano otkrivanje bolesti što doprinosi uspješnom liječenju. 
Zato ne zaboravite sestru, mamu ili prijateljicu podsjetiti da, ako to nisu, rezerviraju svoj termin.

PLAĆAJTE VAŠOM UNICREDIT VISA KARTICOM I BUDITE DIO KRUGA PODRŠKE

Svi korisnici UniCredit Visa kartica će od 15.09. do 31.10. biti u prilici pridružiti se krugu podrške, s obzirom na to da za svako plaćanje navedenim karticama, UniCredit u BiH i Visa izdvajaju 1KM u fond „Zajedno smo jedno“, osiguravajući besplatne mamografske preglede širom Bosne i Hercegovine, uz poštivanje propisanih higijensko-epidemioloških mjera.

EDUCIRAJ SE O KARCINOMU DOJKE

Na web stranici udruženja Think pink pronaći ćete mnoštvo edukativnih tekstova o zdravlju, važnosti pregleda i faktorima rizika, kao i kako razgovarati te pružiti podršku svim ženama koje su susrele sa izazovima koje nosi ova bolest.


PRIJAVI SE ILI VOLONTIRAJ NA UTRCI ZA OZDRAVLJENJE RACE FOR THE CURE

Udruženje „Think pink – Zajedno smo jedno“  svake godine organizira i utrku koja je pokrenuta s ciljem osnaživanja žena u borbi protiv raka dojke.
Registracija ili donacija utrci znači besplatne preventivne mamografske preglede za žene u ruralnim dijelovima zemlje te brojne druge aktivnosti kojima ukazuju na važnost prevencije karcinoma dojke.

***
Foto: Promo, pexel.com
Tekst: Bonjour.ba/Promotivni članak

Povezani članci

Najpopularniji članci