Čokoladne pločice s kikirikijem od samo 4 sastojka - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Čokoladne pločice s kikirikijem od samo 4 sastojka

Tekst:

Bonjour.ba

GOURMET
25.4.2020.

Kuhanje ne mora biti komplicirano. Ponekad se posebna čar krije upravo u jednostavnim i provjerenim kombinacijama okusa i namirnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas možemo pronaći bezbroj brzih i zdravih recepta za desert koji će razveseliti naša nepca i donijeti neodoljiv miks omiljenih aroma, a za čiju će vam pripremu trebati tek deset minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ne želite provesti dio dana u kuhinji kako biste pripremili slasticu, onda je ovaj recept zdrav i jako ukusan odabir za slatko osvježenje na kraju dana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aimee (@loodyskitchen) on

Sastojci:

  • 3 šalice datulja
  • 1 šalica maslaca od kikirikija
  • 1 šalica zobenih pahuljica
  • 250 g tamne čokolade

Priprema:

Datulje (bez košpica) potopite u vruću vodu. Nakon 15 minuta, ubacite ih u blender s malo vode.
Kratko miksajte i dodajte maslac od kikirikija i zobene pahuljice. Miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu.
Špatulom izvadite smjesu u lim za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Utisnite prstima na dno smjesu te pecite 8-10 minuta na 180 stupnjeva. 
U međuvremenu otopite tamnu čokoladu, a kada je smjesa s kikirijem i datuljama pečena, prelijte ju čokoladom. Kolač bi se trebao hladiti najmanje dva sata u hladnjaku prije rezanja. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lise Ode (@momlovesbaking) on

***

Naslovna fotografija: @annashepherdfood
Tekst: BONJOUR.ba 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno