Trnjak fest: Događaj koji svaki istinski ljubitelj vina mora dodati na svoju listu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Trnjak fest: Događaj koji svaki istinski ljubitelj vina mora dodati na svoju listu

Tekst:

Bonjour.ba/PR

EVENT
1.7.2024.

Trnjak fest, održan po drugi put ove godine u Ljubuškom, nije samo običan festival vina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


To je događaj koji je oživio Gradski park u Ljubuškom, koji je u čarobnoj ljetnoj večeri bio obasjan lampicama, stvarajući atmosferu topline i intimnosti. Dok su se posjetitelji šetali među štandovima vinarija, čuo se zvuk razgovora i smijeha, a stručnjaci u vinskoj industriji dijelili su svoje znanje o trnjaku i njegovim mogućnostima.


Foto: Ivana Čutura

Foto: Ivana Čutura

Foto: Ivana ČuturaFestival Trnjak je okupio 26 vinarija iz Hercegovine i Dalmatinske zagore i to nije samo prilika za promociju vina, već i za istraživanje i slavljenje potencijala autohtone sorte Trnjak. Festival je protekao u atmosferi stručnih radionica, gastronomskih užitaka i živopisnih vinskih uparivanja, stvarajući tako nezaboravno iskustvo za sve posjetitelje.

Trnjak, koji je nekada bio poznat samo kao oprašivač blatine, u posljednje vrijeme uz pomoć mladih enologa otkriva svoj puni potencijal. Kroz stručne radionice i edukativne panele, posjetitelji su imali priliku istražiti različite stilove i karakteristike trnjaka iz različitih vinogradarskih područja kao što su Imotsko vinogorje, Vrgorac i Hercegovina.


Foto: Ivana ČuturaGastronomska dimenzija festivala također je bila izuzetno važna. Na festivalu su najbolje karakteristike trnjaka savršeno pratile lokalne delicije, a dominirali su pršut i razne vrste sira. Ovakva kombinacija hrane i vina podsjetila je na važnost harmonije između gastronomije i lokalnih proizvoda.


Foto: Ivana Čutura

Foto: Ivana ČuturaIzvan degustacija i radionica, Trnjak fest je pružio priliku za druženje i razmjenu ideja među profesionalcima iz vinske industrije. To je također bio trenutak za promociju lokalnih vinarija i regija, koje su ujedinjene oko promocije trnjaka kao značajnog regionalnog vinskog brenda.

Trnjak fest je slavlje zajedništva, strasti i inovacija u vinogradarstvu i vinarstvu. Sa svakom godinom, ovaj festival raste i postaje sve značajniji, ne samo lokalno, već i za širu vinsku scenu u regiji. Trnjak je stao rame uz rame s ostalim velikim sortama, noseći sa sobom priču o tradiciji, stručnosti i napretku u proizvodnji vrhunskih vina.


Foto: Ivana Čutura

Foto: Ivana Čutura

Foto: Ivana Čutura

Foto: Ivana Čutura

* * *
Foto: Trnjak Fest PR i Ivana Čutura

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno