Mali trikovi, velike promjene! Evo kako vizualno povećati mali prostor u domu. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Mali trikovi, velike promjene! Evo kako vizualno povećati mali prostor u domu.

Tekst:

Arijana Bošnjak

DIZAJN SAVJETI
26.9.2023.

Prostran dom ne označava uvijek da želimo više mjesta za stvari ili namještaj i veću kvadraturu. Nekada samo želimo prostor koji vizualno odražava prostranstvo koje nas ne „guši“ i daje nam više kreativnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tako manje prostorije često želimo, a i možemo, vizualno povećati uz par jednostavnih trikova koji su pri tome i budget friendly. Danas vam donosimo mali vodič s tri trika koji će u trenu prostor učiniti prostranijim i ugodnijim za provoditi vrijeme u njemu.

 Zastori

Da biste stvorili iluziju visine i širine u prostoru, izađite van granica. Doslovno! Karniše postavite visoko iznad prozora, tik ispod stropa, a neka i širina prelazi širinu prozora. Na ovaj način će zastori unijeti vertikalnost u prostoriju, ali i filtrirati više dnevne svjetlosti kroz tkaninu, što će napraviti posebno prozračan ambijent. Izbjegavajte teške i tamne zastore s kojima ćete postići kontraefekt.

 Zrcala

Strateški postavljena zrcala u domu su moćan alat za stvaranje iluzije većeg prostora. Postavite zrcala raznih oblika i veličina kroz čitav dom, čime ćete postići efekt dubine prostora i stvoriti igru sa svjetlošću koja se reflektira na površini.

 Svijetle boje

Kada su u pitanju zidovi i veliki komadi namještaja, posegnite uvijek za onim u svjetlijim tonovima. Nijanse poput boje bjelokosti, svijetlo sive i nježnih pastelnih tonova, učinit će prostor prozračnim i otvorenijim. Ako želite tamnije boje u svome domu, razmislite o tome da ih unesete samo kroz sitne dekoracije koje neće vizualno smanjiti prostor.

 

* * *
Naslovna fotografija: @rosewoodmunich

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno