Tri najčešće pogreške koje radimo prilikom čišćenja lica

MAKEUP
11.11.2018.
 Neizostavan dio naše večernje rutine upravo je čišćenje lica. Nakon dana provedenog uz šminku na licu te izloženosti kože brojnim vanjskim utjecajima, itekako je važno pružiti joj potrebnu njegu na kraju dana. Pri odabiru proizvoda za čišćenje, postoji par ključnih stavki na koje vrijedi obratiti pozornost, kako isti ne bi doveli do začepljenja pora, crvenila ili iritacije kože. Kako biste to i izbjegli, ovo su tri stvari na koje trebate obratiti pozornost. Za blistav izgled kože.

#BIRATE POGREŠAN PROIZVOD
Osluškujte vašu kožu i birajte one proizvode koji uistinu odgovaraju vašem tipu kože i nemojte raditi kompromis, vaše sredstvo za čišćenje lica treba očistiti sve tragove makeupa i prljavštine, a da pri tome ne ošteti zdrave ćelije kože lica. Proizvod koji birate ne bi trebao biti ni previše nježan niti previše grub. Pripazite svakako da i dobro isperete proizvod, kako ne biste prouzrokovali začepljenje pora.

# BIRATE PRETOPLU ILI PREHLADNU VODU
Još jedna stavka koja zahtijeva zlatnu sredinu. Birajte toplu vodu za umivanje i čišćenje lica. Inače, pretopla voda može isušiti lice, dok će prehladna zatvoriti pore.

#PREČESTO KORISTITE PILING I NE HIDRATIZIRATE KOŽU
Piling je zdrav dio naše beauty rutine i trebali biste kožu barem jednom tjedno očistiti odgovarajućom maskom i pilingom. No, ne biste ih trebali raditi prečesto, kako ne biste izazvali iritacije i crvenilo kože, ali i uklonili i zdrave ćelije kože. Pripazite i koje sastojke koristite i nanosite na lice. Završni korak čišćenja lica uvijek treba biti hidratacija.

Foto: wethepeoplestyle.com

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  Bonjour

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno: