Amra i Merima iz Kaknja kreiraju simpatične i ukusne slastice od fondana koje će vaše proslave učiniti posebnijim - Bonj...

Amra i Merima iz Kaknja kreiraju simpatične i ukusne slastice od fondana koje će vaše proslave učiniti posebnijim

Tekst:

Emina Smaka

MAME RULZ
25.9.2021.

Kada je u pitanju biranje torte za dječji rođendan ili možda za vjenčanje, izabrati neku, od mnoštva onih koje kreiraju talentovani ljudi koji se danas bave ovim poslom, može biti zahtjevan posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi smo na profilu @torteamra pronašli neke od najljepših slatkih, originalnih kreacija koje su upotpunjene fondanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru sa Amrom Smaka smo saznali kada se počela baviti ovim poslom, o izazovima rada od kuće te ko se još nalazi u ovom timu.

KADA I ZAŠTO STE SE ODLUČILI BAVITI UPRAVO OVIM POSLOM I DA LI NAM MOŽETE UKRATKO OPISATI SVOJ TIPIČNI RADNI DAN?

Oduvijek sam voljela praviti kako slana tako i slatka jela za svoju porodicu i prijatelje, tako sam došla na ideju da od ljubavi prema kreiranju lijepih slastica pretvorim u mali obrt.

Prije nešto više od 12. godina sam napravila i stranicu na Facebooku i tako je sve počelo, a moja prva torta od fondana je bila za kćerkin 18. rođendan.

Tipičan dan u ovom poslu zaista ne postoji, jer se svaki razlikuje od prethodnog. Moram priznati da se često moj radni dan sastoji tako što radim cijeli dan, ponekad do kasno u noć. Ujutro dekorišemo torte koje sam napravila prethodni dan/noć pa u toku dana pravim nove torte, dogovaram poslove i slično.

 

MORAMO VAS PITATI KOJI JE VAŠ OMILJENI OKUS TORTE TE NA ŠTA OSOBE PRILIKOM NARUČIVANJA TREBAJU PRIPAZITI?

Milka torta je moja omiljena, a onima koji žele naručiti tortu od nas savjetujemo da pripaze na okus koji voli osoba kojoj naručuju. Na kraju je najbitnije da torta bude ukusna i slavljenik zadovoljan.

KOJI JE NAJVEĆI IZAZOV U RADU OD KUĆE?

Rekla bih da je najteži dio posla (na način na koji se ja bavim njime) to što najviše vremena provodite upravo kući. Međutim to ima i svoje prednosti, mnogo vremena provodim sa svojom porodicom što je za mene jako bitno.

KOJA VAM JE OMILJENA TORTA KOJU STE NAPRAVILI?

Znam da zvuči kao najveći kliše ali zaista ne mogu odabrati jednu. Nakon skoro 2000 torti koje smo napravile, to je težak odabir.

Mada moramo priznati da su nam dječje torte najzanimljivije zbog interesantnih i simpatičnih dekoracija.

Ove torte pomožete pronaći i naručiti na Instagram profilu @torteamra te Facebook profilu Torte Amra .

* * *  

* * *  

* * *  

* * *  

* * *  

* * *  

* * *  

* * *  

* * *

Naslovna fotografija: @torteamra 
Tekst: Emina Smaka  

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno