Uz #DoYouBonjour otkrili smo recept za ukusnu biskvit tortu s jagodama koju morate isprobati!
Tekst:GOURMET
Slasne jagode, osim što ih jedemo solo, uvijek nas dodatno mame i inspiriraju da ih iskoristimo što više i kroz različite deserte i slastice.
Upravo ovo slatko, crveno voće, osim neodoljivog okusa daje i bezbroj tema za dekoraciju, stoga upustite se u još jednu gourmet avanturu i isprobajte ovaj recept već danas.
Na Instagram profilu @lonac.i.poklopac uz popularni hashtag #DoYouBonjour pronašli smo izgledom primamljivu a okusom neodoljivu tortu s jagodama, kremom od sira i prhkim biskvitom.
„Biskvit je divan, prhak i miriše na maslac, krema je tako pjenasta i lagana, a količina jagoda daje baš onoliko koliko treba da se fino osjete, a ne prevladaju“, stoji u opisu ovog recepta koji je napisan za kalup od 28 cm.
Foto: @lonac.i.poklopac
Tijesto:
- 2 žumanca
- 50 grama šećera
- 1 vanilin šećer
- 170 grama omekšalog maslaca (izmiksati da se sjedini)
- 350 grama brašna
- 6 grama praška za pecivo
- 3 kašike kiselog vrhnja
Podijeliti skoro na pola (jedan dio da ima malo više od drugog), zamotati u providnu foliju i u frižider na 30 minuta.
Nadjev:
- 300 grama krem sira
- 200 grama kiselog vrhnja
- 100 grama šećera u prahu
- 1 bourbon vanilin šećer
- 2 kašike brašna
- izmiksati kratko u glatku smjesu
Kalup/tepsiju premazati maslacem i posuti brašnom. Veće tijesto razvaljati (brašniti lagano ako treba) i prebaciti u kalup i na dno i stranice. Ako se kida, slobodno rukom popuniti sve, da se fino obloži. Uliti nadjev, složiti preko 300-350 grama jagoda, izrezanih na malo krupnije komade. Manji dio tijesta razvaljati na brašnu, izrezati oblike po želji, staviti preko voća i peći u ugrijanoj pekari na 200 stupnjeva, oko 40 minuta.
Nakon torte od jagoda, inspiraciju za nove slastice i recepte pronađite na @lonac.i.poklopac.
***
Naslovna fotografija: @lonac.i.poklopac
Tekst: Ana Bošnjak