Uz #DoYouBonjour otkrili smo recept za ukusnu biskvit tortu s jagodama koju morate isprobati! - Bonjour.ba - bh.lifestyl...

Uz #DoYouBonjour otkrili smo recept za ukusnu biskvit tortu s jagodama koju morate isprobati!

Tekst:

GOURMET
26.5.2021.

Slasne jagode, osim što ih jedemo solo, uvijek nas dodatno mame i inspiriraju da ih iskoristimo što više i kroz različite deserte i slastice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo ovo slatko, crveno voće, osim neodoljivog okusa daje i bezbroj tema za dekoraciju, stoga upustite se u još jednu gourmet avanturu i isprobajte ovaj recept već danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Instagram profilu @lonac.i.poklopac uz popularni hashtag #DoYouBonjour pronašli smo izgledom primamljivu a okusom neodoljivu tortu s jagodama, kremom od sira i prhkim biskvitom.

„Biskvit je divan, prhak i miriše na maslac, krema je tako pjenasta i lagana, a količina jagoda daje baš onoliko koliko treba da se fino osjete, a ne prevladaju“, stoji u opisu ovog recepta koji je napisan za kalup od 28 cm.

Foto: @lonac.i.poklopac 

Tijesto:

  • 2 žumanca
  • 50 grama šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 170 grama omekšalog maslaca (izmiksati da se sjedini)
  • 350 grama brašna
  • 6 grama praška za pecivo
  • 3 kašike kiselog vrhnja

Podijeliti skoro na pola (jedan dio da ima malo više od drugog), zamotati u providnu foliju i u frižider na 30 minuta.

Nadjev:

  • 300 grama krem sira
  • 200 grama kiselog vrhnja
  • 100 grama šećera u prahu
  • 1 bourbon vanilin šećer
  • 2 kašike brašna
  • izmiksati kratko u glatku smjesu

Kalup/tepsiju premazati maslacem i posuti brašnom. Veće tijesto razvaljati (brašniti lagano ako treba) i prebaciti u kalup i na dno i stranice. Ako se kida, slobodno rukom popuniti sve, da se fino obloži. Uliti nadjev, složiti preko 300-350 grama jagoda, izrezanih na malo krupnije komade. Manji dio tijesta razvaljati na brašnu, izrezati oblike po želji, staviti preko voća i peći u ugrijanoj pekari na 200 stupnjeva, oko 40 minuta.

Nakon torte od jagoda, inspiraciju za nove slastice i recepte pronađite na @lonac.i.poklopac.

***

Naslovna fotografija: @lonac.i.poklopac
Tekst: Ana Bošnjak 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno