Neki od najzanimljivijih trendova koje smo vidjeli u 2022. godini - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Neki od najzanimljivijih trendova koje smo vidjeli u 2022. godini

Tekst:

Emina Smaka

STREET STYLE
28.12.2022.

Krajem godine svi polako slažemo dojmove o prethodnim mjesecima, usponima i padovima te uzbuđeno planiramo narednu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Za sve modne insajdere potrebno je 'vratiti film' na modne trendove koji su nas uveseljavali ove godine. No, kako znamo da se sve u modnom svijetu prebrzo dešava i trendovi su se nizali iz sedmice u sedmicu, odlučili smo kreirati listu od 5 artikla koji su na naše iznenađenje bili jako popularni i koji su se dugo zadržali na vrhu liste trendova u svojoj sezoni. Neki će reći da su ovakvi komadi u potpunosti nenosivi, neki su ih voljeli no, neosporno je to da ih povezuje jedna nit, a to je svakako zanimljiv dizajn ili nesvakidašnjost. Krenimo redom. 


Mini suknje

Kada kažemo mini suknje mislimo na one mini, mini suknje. Mini suknje se vraćaju svake sezone u određenom dizajnu, ove su se vratile u stilu 2000ih i uzdrmale modni svijet. Sve je krenulo od Miu Miu mini suknjica, a na kraju je završilo s trendom suknje/remena brenda Diesel. 

 Bijela potkošulja 

Ok, bijelu potkošulju svi imamo u ormaru bez obzira da način odijevanja, ali da će jedan bijela potkošulja toliko dobiti na popularnosti to nismo mogli očekivati. Za sve je zaslužan brend Prada zbog kojeg su sve influenserice, ali i zaljubljenici u modu ovo ljeto šetali u bijeloj potkošulji. 

 

 Neobične torbe

Modni dodaci zanimljivog dizajna uvijek ukradu simpatije. J.W. Anderson je ove jeseni predstavio novu kolekciju s mnoštvom torbi neobičnog dizajna, jedan od njih se pojavila i u seriji 'And Just Like That', a riječ je o torbi – golub. 

 Sportske naočale

Kada govorimo o trendovima koji ne silaze s vrha ljestvice najvećih trendova 2022. ta lista nipošto ne može biti potpuna bez sportskih naočala. Nose ih svi, od Kim Kardashian do princeze Anne. Predviđamo da će ovaj model naočala biti trending i u narednoj godini. 

 


Birkenstock

Ove papuče nisu nikakva novost u modnoj historiji. No, do sada smo ih nosili po kući, do prodavnice ili na plažu, a ove godine su bile zvijezda street style kombinacija. Nosile su s čarapama ili bez, na haljine, jeans ili trenerke. Nije bilo pravila. 


 Da li biste se vi usudili nositi neki od ovih komada? Ako da, svoje kombinacije podijelite s nama na Instagramu uz #DoYouBonjour.

* * * 
Naslovna fotografija: @arumstreetstyle

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno