Uređaji za kućnu njegu uz koje ćete lako postići izgled kao iz salona - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Uređaji za kućnu njegu uz koje ćete lako postići izgled kao iz salona

Tekst:

Bonjour.ba/PR

ZDRAVLJE I NJEGA
27.4.2023.

Lijep i njegovan izgled podjednako su bitni i za žene i za muškarce, a proljeće je vrijeme kada možda malo više pažnje posvećujemo svome izgledu nego što smo to činili tokom zimskih mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Razlog je taj što svi jedva dočekamo da se riješimo debele zimske odjeće kako bismo uskočili u laganiju, kapa koje su damama sakrivale kosu i frizuru, te šalova koji su pokrivali lice, a zbog kojih muškarci nisu mogli pokazati svoje sređene brade.

Sada, kada temperature vani rastu, a dani su sve duži, vrijeme je da otjeramo depresivne osjećaje i prigrlimo prirodni vitamin D, kao i da slobodno izravnamo svoju kosu ili je uvijemo bez straha da će neki odjevni predmet to prekriti i pokvariti. Muškarci ponovo mogu eksperimentisati sa svojim bradama, koje su i ove godine u trendu. Za besprijekorno proljetno sređivanje donosimo prijedloge top izbor uređaja koji će to omogućiti.

Nije svejedno koji fen za kosu koristite

Polazna osnova za lijepu i zdravu kosu, osim šampona, regeneratora, maski i redovnog šišanja, jeste fen za sušenje kose, stoga morate pažljivo odabrati fen kojim ćete sušiti svoju kosu kako bi ona i ostala divna i razigrana kakva jeste. Ukoliko kupujete fen sa većom snagom, od oko 2.000 W, trebate znati da je najbolje držati ga na udaljenosti od oko 10 centimetara od kose kada je sušite kako je ne biste izgorjeli.

Ako imate problem sa naelektrisanom kosom nakon sušenja onda je za vas idealan savremeni fen sa jonskom tehnologijom. Ovakvi fenovi ispuštaju negativne jone koji neutrališu pozitivno naelektrisane jone koji oblože dlaku i tako sprečavaju nastajanje elektriciteta.

Iako se smatra da je svaki fen za svaki tip kose, to baš i nije tako. Naime, ukoliko imate tanku kosu onda je najbolji izbor za vas fen koji kosi dodaje malo volumena. Ako imate kovrdžavu kosu najviše će vam odgovarati fen sa difuzorom kao što je model Dyson Supersonic HD07, fen koji brzo suši kosu, ne emituje vanjsku toplotu, a ima čak pet dodataka za oblikovanje frizure. Snaga ovog fena je taman onolika kolika i stručnjaci kažu da je idealna za normalnu kosu – 1.600 W, ima tri brzine i četiri postavke temperature.

Figaro za savršene lokne

Ukoliko imate blage lokne koje želite dodatno oblikovati ili povećati ili imate ravnu kosu, a jednostavno volite povremeno i da je uvijete, onda je figaro za kosu najbolje rješenje za vaš besprijekoran izgled. Figaro je aparat koji većina dama ima u svom setu. Ako strahujete da bi figaro mogao oštetiti vašu kosu, onda trebate znati da su sjajne kovrdže i neoštećena kosa mogući uz uređaj sa keramičkim premazom, koji smanjuje trenje i štiti vaše vlasi kose. Upravo ovakav je Gorenje HC19PR figaro koji ima LCD display i jednostavno elektronsko upravljanje temperaturom.

Zdrava i lepršava kosa uz model koji svi sanjaju

Ukoliko je vaša kosa ipak malo ili malo više, valovita, a vi želite da vam je ravna i za to imamo rješenje – pegle za kosu najbolji su prijatelj svake žene koja baš i nije stručnjak za feniranje. Kao i sa fenom i kada kupujete peglu važno je da vodite računa o njenoj toploti i kvalitetu. Iako se ponekad desi da svi posegnemo za jeftinijim modelima, trebamo biti svjesni da je kvalitet ipak važniji i da ulaganjem u možda malo skuplju peglu ulažemo dugotrajno u svoju kosu koja će ostati zdrava i lepršava.

Ako tražite praktičan bežični model, onda je Dyson Corrale Vinca model idealan za vas. Ovu peglu možete koristiti i do 30 minuta bez kabla, a bateriju možete napuniti i do 90 posto za samo 40 minuta. Integrisani sistem senzora reguliše temperaturu ploče 100 puta u jednoj sekundi, a fleksibilne ploče za grijanje omogućavaju peglanje uz manje zagrijavanja i tako čuvaju boju vaše kose. Dyson Corrale je najnagrađivanija pegla za kosu u 2021. godini sa mnoštvom zadovoljnih korisnica.

Kako odabrati aparat za šišanje

Danas je lako nabaviti kvalitetan aparat za šišanje kojim u svako doba možete popraviti ili promijeniti svoju frizuru, a sve to uz brojne mogućnosti kao što su dva češlja i mogućnost podešavanja visine češlja od 1 do 30 mm. Neki se za opciju šišanja kući opredjeljuju samo kada nemaju vremena da odu do frizera, ali i u tim situacijama treba imati dobar aparat, zar ne?

Električni aparati su funkcionalni i efikasni i uglavnom se lako čiste. Ukoliko imate aparat sa oštricama od nehrđajućeg čelika kao što je Rowenta TN1600F1, onda se sigurni da će vaša frizura biti odlična jer ovaj model ima prilagodljiv raspon pozicija za šišanje kose od 1 do 14 mm.

Aparati za brijanje koji brinu o našoj koži

Aparat za brijanje je uređaj koji danas ima većina muškaraca, bilo da je to zbog svakodnevnog uređivanja brade ili ako samo povremeno žele srediti dlake koje su previše narasle. Ovaj aparat sigurno će ubrzati vašu jutarnju rutinu i pomoći vam da uvijek izgledate uredno i sređeno.

Neki aparati, kao što je Xiaomi, imaju 5 glava brijača, bateriju koja traje i do 90 minuta, ali i opciju brzog punjenja, te posjeduje certifikat vodootpornosti, što je sigurno značajna karakteristika. Pojedini aparati za brijanje imaju tri plutajuće oštrice sa rotacijom od 360 stepeni, dizajnirani su tako da se brinu o vašoj koži, a dosežu i do područja koja su drugim brijačima teško dostupna.


* * *
Foto: Pexels, Top Izbor Promo

Povezani članci

Najpopularniji članci