Top 10 modnih izjava u 2010 by TIME Magazine - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Top 10 modnih izjava u 2010 by TIME Magazine

Tekst:

Bonjour.ba

MODNE VIJESTI
11.12.2010.

Magazin TIME je objavio listu „Top 10 od svega“ koja sadrži 50 kategorija. Između one za filmove, facebook trendove, kriminalističke priče itd, mi smo se zadržali na onoj naziva „Top 10 modnih izjava“, no pritom ne misleći što su nosioci ove liste izjavili riječima, nego odjećom.Pogledajmo koje outfite je ovaj prestižni magazin odabrao za ovaj zanimljivi modni Top 10:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

 

 

 

 

 

10. Heidi Klum

 

Image 


Haljinu je dizajnirao finalist osme sezone show-a Project Runway i oko nje je žiri bio podijeljenog mišljenja. Heidi i Jessica Simpson su ju obožavale, no Michael Kors i Nina Garcia nisu bili tog mišljenja. Kako bi dokazao da haljina nije vrijedna pobjede, Michael je rekao kako Heidi nikada tu haljinu ne bi obukla na crveni tepih.
Dizajner haljine nije pobijedio, no Heidi je svima dala lekciju mjesec dana poslije finala kada se pojavila na premijeri filma noseći upravo spornu haljinu.

9. Charo

 

 Image


Ukoliko ste i vi fan tapiranih frizura ili jednostavno rečeno prevelikih frizura, idealno mjesto na kojem bi se mogli pojaviti jeste Latin Music Garmmy Award – baš kao što je to i učinila pjevačica Cairo. Broj devet na listi je zaslužila jer unatoč svojim 59, odnosno 69 godina (ovisno kome ćete vjerovati) još uvijek ima hrabrosti pojaviti se u onome što joj se sviđa. Bez iznimke.

 


8. Taylor Momsen

 

Image


Iako se kroz odjeću izražava uvijek prozirnim crnim haljinama, lancima i zakovicama, mlada Taylor je prešla granicu u 10.mjesecu kada se pojavila na gaži s bendom noseći ogrlicu na kojoj je ispisano SLAVE (rob), a ništa slabije nije zamijećena ni ogrlica pored koju je nosila, a koja je inače namjenjena za pse.

7. Rita Wilson

 

Image


Rita je očito mislila da joj je Tom Hanks s kojim se pojavila pod ruku na crvenom tepihu, dovoljan dodatak da si može priuštiti da odjene „luster – haljinu“ kako su ju novinari prozvali. No to nije sve – vjerovali ili ne, našla je i odgovarajuće cipele. Nek' šljašti, bila bi Ritina izjava.

 


6. Britney Spears

 

 Image


Pojavivši se u ovoj haljini nakon nekoliko teških godina za nju i njenu karijeru Britney je vjerojatno htjela izjaviti „Zaboravila sam obući haljinu“ ili „Nestala su mi sva zrcala iz kuće“. No sve u svemu svima je vraški pokazala da će bez obzira na sve čuvati svoje mjesto u glazbenom svijetu. Nadamo se da će ga čuvati malo bolje odjevena.

5. Rihanna

 

 Image


Vjerojatno se mnogi od vas doma ispred ogledala igraju s odjevnim kombinacijama, no uglavnom u tim istim kombinacijama ne izlazite vani.
No unatoč ovoj nimalo laskavoj haljini, Rihanna se nije previše zabrinula, jer ukoliko danas obuče nešto ne odgovara publici, već sutra će to popraviti i pokrenuti novi trend. Uh, lijepo je biti Rihanna.

4. Prince

 

 Image


Priznajte ni vama ne bi bilo lako odlučiti što da odjenete kada idete primiti nagradu za životno djelo. Prince je vjerujemo imamo istu dilemu i na kraju je odlučio obući sebe u obliku printa svog lika na gornjem dijelu kreacije. No to nije bilo dovoljno, outfit je upotpunio štiklama. Bar je on tu večer imao spreman odgovor na pitanje „Koga nosite?“.

3. Venus Willimas

 

 Image


Ne, Venus nije nosila sexy spavaćicu na French Open-u i da, srećom da, nosila je gaćiće. Ova dama obara sve rekorde, a definitivno je oborila i stereotip da se tenis treba igrati u casual i sportski dizajniranoj odjeći.

2. M.I.A.

 

Image


Kako je 9 mjeseci trudna M.I.A. odlučila na dodjeli njemačkih glazbenih nagrada odjenuti burku – ne znamo. No znamo da je time htjela poručiti da je itekako liberalna i da bi i ostali koji to nisu, trebali postati što prije.

1. Lady GAGA

 

 Image


Čestitamo joj jer je uspjela nadmašiti grudnjak koji eksplodira, haljinu od balona i mašnu od vlastite kose. Ova žena je odjenula haljinu od mesa i to nije sve – uz nju je imala odgovarajuće cipele, šešir i torbicu. Hm, je li neumjesno da kažemo dobar tek?


A.P. / Time Magazine

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno