Bh. dizajn TOCHAK nominovan je za Green Product Award 2024 - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Bh. dizajn TOCHAK nominovan je za Green Product Award 2024

Tekst:

Bonjour.ba/PR

MAME RULZ
5.1.2024.

Duže od jedne decenije Green Product Award prepoznaje i nagrađuje održive proizvode kompanija i start – upova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Među njima se ove godine našao i dizajn arhitekte, preduzetnika i kreatoraEmira Salkića. Nominovani proizvod je kreiran za one najmlađe članove vaše porodice. TOCHAK je ručno rađeni, drveni bicikl namijenjen djeci od dvije do pet godina. Baš kao i neki od prvih bicikala koji su načinjeni većim dijelom od dreveta i TOCHAK je pažljivo dizajniran i napravljen od kvalitetnog drveta kako bi omugućio maksimalnu sigurnost za vrijeme igre. 

 TOCHAK funkcioniše kao bicikl bez pedala te može poslužiti kao odlična priprema za bicikl. Djeci pomaže pri stjecanju balansa, a za vrijeme igre mogu birati između sjedenja, hodanja, trčanja ili čak podignuti noge u zrak, u fazi u kojoj već uspješno balansiraju na svom TOCHKU

 Sjedalica je načinjena od crne ili smeđe kože koja može biti prirodna ili veganska, ovisno o vašim preferencijama. Upravljač koji mališanima pomaže da balansiraju napravljen je od punog drveta i kombinacijom hrasta, javora i oraha. Pored toga, uz dodatnu traku, nakon što mališanima igra dosadi, ostatak šetnje možete nastaviti s TOCHKOM na ramenu.

 Izrada TOCHKA je bazirana na kružnoj ekonomiji sa doživotnom garancijom i politikom bez traženja otkupnine, što omogućava da se isti potpuno obnovi i stavi na tržište jer je izrađen od materijala koji je 100% moguće reciklirati.

Emira i dizajn TOCHKA do 14. 1. 2024. na Green Product Award možete podržati svojim glasom, a u nastavku vam dostavljamo i link.

 

 

* * *
Naslovna fotografija: @tochakbikes

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno