Tko su celebrity frizeri? - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Tko su celebrity frizeri?

Tekst:

Bonjour.ba

KOSA
23.2.2012.

Sve o zvjezdanim čarobnjacima za kosu      Kada su u pitanju poznate dame, svaki detalj njihovog pojavljivanja u javnosti je pod velikim povećalom medija. Najviše pozornosti privlače njihove odjevne kombinacije, ali i make-up i frizura, koji su u skladu s nametnutim standardima gotovo uvijek besprijekorni. Zbog toga ne čudi što su njihove savršene frizure česta tema mnogih modnih portala, koji saznaju adrese i imena njihovih omiljenih frizera. Tako su pojedini frizeri zahvaljujući svom talentu dobili nadimak Figaro, velik broj nagrada, uređivali kosu kraljevskoj obitelji i surađivali s najpoznatijim rock bendovima današnjice. Sedam najpoznatijih frizerskih imena saznajte u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasaLouis Alexandre Raimon ili Alexandre de Paris je jedan od najpoznatijih frizera koji je tijekom svoje karijere dobio nadimke poput Princ frizura, Aleksandar Veliki i Figaro. Ovaj francuski frizer osim što je zaslužan za populariziranje prepoznatljive francuske pundže nakon rata, radio je fantastične haute couture frizure i bio omiljen frizer mnogim poznatim damama. Mnogi će ga pamtiti po legendarnoj frizuri Elizabeth Taylor u Kleopatri. Sophia Lauren se u njegovom salonu u Parizu naručila više od 500 puta, a voljele su ga i Dolores Guinnes, Grace Kelly, Audrey Hepburn, Liza Minnelli, Greta Garbo...

02

Pierre Alexandre je svoju karijeru započeo još kao petnaestogodišnjak u svom rodnom gradu. Otada je prošao veliki broj seminara koji su samo pripomogli izražavanju njegovog talenta. Poznat je po bujnoj mašti, pogotovo kada su u pitanju boje, koje su postale sinonim za njega. Osim što je uređivao kosu mnogim poznatim damama, često je gostovao na TV-u i savjetovao gledatelje, ali i bio čest gost modne ekipe na snimanju editorijala i naslovnica.

Frizure kraljevske obitelji su u rukama Denise McAdam, škotske frizerke koja uređuje kosu kraljici Elizabeti II. i ostalim članovima kraljevske obitelji, a surađivala je i s Bo Derek, Brittom Eklandom, Ronanom Keating, Grace Kelly, Sade, Frankom Sinatrom, JLS  i The Saturdays, kao i mnogim modnim magazinima... 2010. je i primila Royal Victorian medalju za frizerske usluge kraljevskoj obitelji.

05

Ako trebate čovjeka koji odlično raspolaže svim detaljima vezanim za kosu, tražite Andrewa Burtona. Mnogi su ga prozvali ključnom osobom za edukaciju o razvitku frizura, ali i osobom koja odlično prepoznaje, ali i postavlja nove trendove. Iskustvo je stjecao radeći 25 godina u Saksu i Tony & Guyu, a često je i nominiran za najboljeg frizure od strane mnogih modnih magazina i portala. Sada zamislite koliko su puta njegove ruke uredile kosu neke poznate dame ili muškarca.

1994. godine rodila se ljubav između Kate Moss i Jamesa Browna koji su se upoznali na snimanju Vogue naslovnice, kada je postao jedan od najmlađih frizera koji su radili na snimanju naslovnice. Nastavio je surađivati s modnim magazinima, raditi frizure za dizajnerske kampanje, a broj poznatih dama koje su svoju kosu prepustile u ruke ovog frizera samo je rastao.

03

Inovativne frizure koje su postale dio izgleda nekih od najpoznatijih heavy metal i rock grupa današnjice su najvjerojatnije djelo Amy Ramsey koja je surađivala s Marilynom Mansonom, Lifehouse, Carcass, Morbid Angel, Anvil, Mastodon, Clutch i Kennyem Logginsom. Amy je lansirala i vlastitu liniju proizvoda za kosu nazvanu AmyHair u koju je uspjela uključiti još jednu njenu ljubav - pse. Kreirala je proizvode za kosu koje mogu koristiti ljudi, ali i njihovi kućni ljubimci, a 35% od prodaje donirala udruzi koja se brine o zalutalim životinjama.

John Frieda je danas jedan od poznatijih imena u svijetu frizura, kojemu vjeruju mnoge poznate dame. Posebno je drag Sarah Jessici Parker, a svoje znanje je dodatno iskoristio i lansirao svoju liniju proizvoda, koji su se doslovno rasprodali s polica dućana.D.P.
Foto: vogue.com, nepoznat izvor

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno