The last of us: Jasmila Žbanić oduševila je novom epizodom, ovo su neke od reakcija - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

The last of us: Jasmila Žbanić oduševila je novom epizodom, ovo su neke od reakcija

Tekst:

Ana Rotim

FILMOVI & SERIJE
22.2.2023.

Pozitivne reakcije na seriju The last of us koja se trenutno prikazuje na streaming platformi HBO ne prestaju stizati, a riječi hvale upućene su i bh. redateljici koja je zaslužna za šestu epizodu popularne serije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Naime, riječ je o znanstveno fantastičnoj seriji čija je radnja fokusirana na život nakon globalne pandemije koja je u potpunosti promijenila civilizaciju. Serija je veoma brzo postala pokupila simpatije gledatelja diljem svijeta, a našu pažnju posebno je ukrala šesta epizoda iza koje stoji Jasmila Žbanić.

Bh. redateljica otkrila je da su ju kreatori serije kontaktirali nakon što su pogledali Quo vadis, Aida? i nakon jednosatnog razgovora odlučili povjerenje dati njoj za režiranje serije The last of us.

 Prema komentarima na stranici IMDB-a epizoda iza koje stoji Jasmila Žbanić trenutno ima ocjenu 9,1 a pozitivne reakcije dolaze sa svih strana.
„Epizoda Kin stavlja veze svojih protagonista u kušnju, zbog čega je ovo jedna od najemotivnijih dijelova serije”, samo je jedan od pozitivnih komentara koje smo mogli pronaći, a epizoda se može pohvaliti i s 100% pozitivnih odnosno svježih rajčica na stranici Rotten Tomatoes.

S obzirom da je tvorac popularne istoimene igrice i producent serije, Neil Druckmann, najavio nastavak snimanja serije s uzbuđenjem pratimo novosti i informacije.

 

* * *
Naslovna fotografija: @jasmilazbanic.official 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno