Test your fitness: Donosimo dio atmosfere s neobičnog sportskog druženja u Sarajevu

ZDRAVLJE I NJEGA
16.9.2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekipa koja se krije iza Instagram profila @test_your_fitness je za ljubitelje sporta, ovog vikenda u Sarajevu priredila izazov - „Da li je CrossFit zaista najbolji sport?“.

Glavni gost događaja bio je Luka Đukić, jedan od boljih CrossFit natjecatelja u Srbiji. Luka ove godine ima cilj kvalificirati se na CrossFit games, najbitnije natjecanje na svjetskom nivou. U suradnji s brojnim sportistima i klubovima njegov zadatak je bio testirati i pokazati vlastitu fizičku spremnost, sposobnosti i dostignuća kroz brojne aktivnosti: dizanje tegova, trčanje, plivanje, fitness, offroad i druge discipline.

Glavni događaj se održao u subotu, 14. 9. u CrossFit centru Sarajevo gdje su Luka i Dino Smajić, trener kluba CrossFit Sarajevo, odmjerili snage u klasičnom CrossFit takmičenju testiranja izdržljivosti i kondicije, kao i dizanju maksimalnih težina na tegovima. 

IZAZOV U PLIVANJU S ISMAILOM I NERMINOM

Pravi izazov je uslijedio u subotu navečer. Plivanje je sastavni dio CrossFita i bilo je zanimljivo vidjeti kako Luka i Dino plivaju sa profesionalcima iz plivačkog kluba Spid. Ekipa iz Spida je oduševila cijelu ekipu bloga svojom energijom, posvećenošću i ustrajnošću. Neopisivu motivaciju takmičarima pružio je Ismail Zulfić, dječak od osam godina koji pliva bez obje ruke. Dino se trkao i s Nerminom Memićem, bh. paraolimpijskim plivačem koji je bez imalo muke pobijedio Dinu u disciplini plivanja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Test Your Fitness (@test_your_fitness) on

 

IZAZOV NA BJELAŠNICI

Na Igmanu ih je dočekao i svojevrstan izazov trčanja do vrha ski skakaonice. Pobjedu je odnio Dino, uz podršku šetača te turista na Igmanu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Test Your Fitness (@test_your_fitness) on

 

POBJEDNIK TEST YOUR FITNESS IZAZOVA

 „Ovo je bio poseban vikend i izazov za mene. Drago mi je što sam ga prihvatio i što sam dokazao da, ako ste dovoljno dobri u CrossFitu, s lakoćom možete savladati i brojne druge sportske discipline. Najviše sam impresioniran malim Ismailom protiv kojeg nismo imali šanse u plivanju. Ismail i njegovi treneri su mene naučili lekciju o tome šta je suština svakog sporta i i da ne postoji nikakav izgovor. Ako želiš da nešto postigneš, to doista možeš“, - komentirao je Luka. Luka je na kraju vikenda izašao kao pobjednik „Test your Fitness“ izazova. Test Your Fitness nastavlja dalje s testiranjem sportova, a sve novosti pratite na njihovoj službenoj Instagram stranici.

ZDRAVLJE I NJEGA , 16.9.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Promotivni članak

Foto by:

Promo

Podijeli:

Posljednje objavljeno