Taste the world: Destinacije koje bi trebao posjetiti svaki istinski foodie

PUTOVANJA
23.8.2018.
Ukoliko pri razmišljanju o destinaciji koju želite posjetiti veliku važnost pridajete i lokalnoj kuhinji, onda ste na pravoj adresi.

Specijaliteti spravljeni od svježih namirnica po recepturama čuvanim generacijama, razmazit će svačije nepce. To je i glavni razlog zašto su pojedine kuhinje brzo pronašle put do domova svih onih koji su se na putovanjima zaljubili u određene arome, mirise, teksture i okuse. Ukusno i živopisno jelo samo po sebi djeluje iznimno opuštajuće i sjajna je ulaznica u dan ispunjen smijehom i zabavom. Ukoliko i u vama posebnu strast budi eksplozija okusa, onda biste se svakako trebali odvažiti na ove foodie pustolovine jednom u životu.


#HONG KONG
Pristupačna i šarolika kineska kuhinja jedan su od razloga zašto mnogi žele uživati u čarima ovog grada. Uz uličnu hranu koja ima važnu povijesnu i kulturološku ulogu, ukusne plodove mora (svježu ribu, rakove i školjke), ali i tradicionalna kineska jela u kojima začini preuzimaju glavnu ulogu, ovaj grad probudit će sva vaša osjetila. Svakako biste trebali isprobati won ton tjesteninu, dim sum juhu te poon choi.

hongkong

 

#SAO PAULO, BRAZIL
Brazil je prepoznatljiv po jelima od goveđeg mesa, a upravo je feijoada klasično jelo s grahom i mesom koje trebate isprobati. Uz pastel, tijesto punjeno po vašem izboru i pečeno u dubokom ulju, svakako posjetite i njihovu tržnicu koja će vas osvojiti šarolikom ponudom voća iz cijele Latinske Amerike.

saopaolo

#TOKIO, JAPAN
Obzirom da restorani u Tokiju imaju više Michelin zvjezdica nego restorani u Parizu i New Yorku zajedno, jasno je da ovaj grad ima puno kreativnih jela za ponuditi svima onima koji su u potrazi za novim okusima. Otvoren je za nove stilove, pomicanje granica, no istovremeno čuva izvorna jela i teži savršenstvu u svakom jelu. Kombinacija 'street fooda', klasičnih jela te inovativnih formula razlog su zašto je Tokio jedno od središta moderne gastronomije.

tokio

#ATENA, GRČKA
Masline, feta, riba, suvlaki, dolmadakia (listovi vinove loze punjeni mesom), baklava, musaka, samo su neki od razloga zašto je grčka kuhinja osvojila svijet.

atena

#NAPULJ, ITALIJA
Postoji li bolja pozivnica za druženja od jela koja uključuju pesto, tjesteninu, njoke, lazanje, cannelloni, parmiganu ili pizzu?

napulj

#GRANADA, ŠPANJOLSKA
Uz poznato španjolsko predjelo koje potječe upravo iz Andaluzije (tapas), Granada je grad koji će vas osvojiti ponudom sireva, domaćeg vina, ribljim menijem, ali i jelima od mesa mariniranim u umaku od maslinovog ulja i začina.

granada

 

 

 

Foto: pinterest.com

 

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Bonjour

Podijeli:

Posljednje objavljeno: