TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 23.8.2018.
Ukoliko pri razmišljanju o destinaciji koju želite posjetiti veliku važnost pridajete i lokalnoj kuhinji, onda ste na pravoj adresi.
Specijaliteti spravljeni od svježih namirnica po recepturama čuvanim generacijama, razmazit će svačije nepce. To je i glavni razlog zašto su pojedine kuhinje brzo pronašle put do domova svih onih koji su se na putovanjima zaljubili u određene arome, mirise, teksture i okuse. Ukusno i živopisno jelo samo po sebi djeluje iznimno opuštajuće i sjajna je ulaznica u dan ispunjen smijehom i zabavom. Ukoliko i u vama posebnu strast budi eksplozija okusa, onda biste se svakako trebali odvažiti na ove foodie pustolovine jednom u životu.
#HONG KONG
Pristupačna i šarolika kineska kuhinja jedan su od razloga zašto mnogi žele uživati u čarima ovog grada. Uz uličnu hranu koja ima važnu povijesnu i kulturološku ulogu, ukusne plodove mora (svježu ribu, rakove i školjke), ali i tradicionalna kineska jela u kojima začini preuzimaju glavnu ulogu, ovaj grad probudit će sva vaša osjetila. Svakako biste trebali isprobati won ton tjesteninu, dim sum juhu te poon choi.

#SAO PAULO, BRAZIL
Brazil je prepoznatljiv po jelima od goveđeg mesa, a upravo je feijoada klasično jelo s grahom i mesom koje trebate isprobati. Uz pastel, tijesto punjeno po vašem izboru i pečeno u dubokom ulju, svakako posjetite i njihovu tržnicu koja će vas osvojiti šarolikom ponudom voća iz cijele Latinske Amerike.

#TOKIO, JAPAN
Obzirom da restorani u Tokiju imaju više Michelin zvjezdica nego restorani u Parizu i New Yorku zajedno, jasno je da ovaj grad ima puno kreativnih jela za ponuditi svima onima koji su u potrazi za novim okusima. Otvoren je za nove stilove, pomicanje granica, no istovremeno čuva izvorna jela i teži savršenstvu u svakom jelu. Kombinacija 'street fooda', klasičnih jela te inovativnih formula razlog su zašto je Tokio jedno od središta moderne gastronomije.

#ATENA, GRČKA
Masline, feta, riba, suvlaki, dolmadakia (listovi vinove loze punjeni mesom), baklava, musaka, samo su neki od razloga zašto je grčka kuhinja osvojila svijet.

#NAPULJ, ITALIJA
Postoji li bolja pozivnica za druženja od jela koja uključuju pesto, tjesteninu, njoke, lazanje, cannelloni, parmiganu ili pizzu?

#GRANADA, ŠPANJOLSKA
Uz poznato španjolsko predjelo koje potječe upravo iz Andaluzije (tapas), Granada je grad koji će vas osvojiti ponudom sireva, domaćeg vina, ribljim menijem, ali i jelima od mesa mariniranim u umaku od maslinovog ulja i začina.

Foto: pinterest.com
TEKST: Bonjour.ba
Svaka dobra odluka počinje pravim okruženjem, a možda je baš ovo mjesto na kojem će vaše nove ideje oživjeti. Jer kada se ljudi izdvoje iz svakodnevice, okruže prirodom i rade bez žurbe, dešava se nešto što se teško postiže u uredu… fokus raste, komunikacija postaje otvorenija, a timska energija veoma brzo ojača.
Upravo to se dešava u Hotelu Buna, mjestu gdje se poslovni susreti pretvaraju u iskustva, a svaki zajednički boravak ostavlja trag.

Na nekoliko minuta od Mostara, uz smaragdnu rijeku Bunu, nalazi se prostor koji je već postao prva preporuka za seminare, edukacije i konferencije.

Sale za događaje savršeno su opremljene za prezentacije, treninge i radionice, ali atmosfera ostaje daleko od hladne poslovnosti. Ovdje se radi, uči, brainstorma i smije, i upravo to daje potpuno novu vrijednost poslovnim susretima.



Kada se završi dio dana ispunjen radom, počinje onaj drugi: šetnja uz rijeku, večera koju ćete prepričavati, opuštanje uz vino dok ideje tiho nastavljaju da rastu. U Hotelu Buna posao i užitak ne idu jedan protiv drugog jer ovdje, čini se, konačno rade zajedno.



Bilo da planirate seminar, konferenciju, radionicu ili team building, Hotel Buna je mjesto gdje inspiracija pronalazi svoj put, a ideje dobiju svoj oblik.

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!