3 stylish frizure koje će vašoj kosi provjereno dati dodatni volumen - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 stylish frizure koje će vašoj kosi provjereno dati dodatni volumen

Tekst:

Emina Smaka

KOSA
15.8.2021.

Baš poput dobrog karmina koji vam vizualno usne čini punijim ili dobrog tuša koji savršeno oblikuje vaši oči, tako i dobrom frizurom možete transformisati tanku kosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sandra Perut, poznata američka frizerka, navodi da mnogi faktori mogu uticati na pojavu tanke kose, poput starenja ili genetike, ali i bez obzira na razloge mi vam donosimo 3 trendi frizure koje će učiniti vašu kosu bujnijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzroci tanke kose mogu biti različiti, a neki od njih su: starenje, stres, nezdrava ishrana, nepravilna njega kose, nuspojava velikog gubitka kilograma, kao i porod
Međutim za svaki tip kose postoji pravilan način stiliziranja kako bi iz kose izvukli ono najbolje, u ovom slučaju volumen.

PIXIE FRIZURA

Ukoliko ste spremne za skraćivanje kose, pixie frizura, ona kratka ili nešto duža je najefikasniji korak do kose s više volumena.
Dobra strana ove frizure je što odgovara različitim tipovima kose i onoj kovrdžavoj i ravnoj.


STEPENASTO STILIZIRANA FRIZURA

Dodatni slojevi kose sami po sebi znače više volumena, ako je duga kosa vaš zaštitni znak, ova mala promjena vam neće teško pasti.
Za učinkovitiji frizuru koja će vam lijepo uokviriti lice, odrežite šiške. Možda ćete se malo premišljati oko ove promjene, ali garantujemo da će uz konsultaciju s profesionalcem, šiške biti pun pogodak.

* * *  

 

OPUŠTENO UVIJENA KOSA

Za brzo i djelotvorno rješenje u samo nekoliko minuta, uz pomoć omiljenog proizvoda za uvijanje kose, napravite opuštene valove.
Provjereno daju instant volumen vašoj kosi, a i izgledaju uredno i sofisticirano. Za dodatni volumen možete koristiti šampon za suho pranje kose.

* * * 

* * * 

Naslovna fotografija: @filiz
Tekst: Emina Smaka

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno